Scudo Sports

Hadi Bitmeyen Far Yapalım !!!

Tepki
1
İsim
Burak
Başlangıç
1996—97
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Arkadaşlar geçenlerde kafam attı gece bisikletle turluyordum, aniden farın ışığı söndü eve gelene kadar neler çektim. Ama sonra ne yaptım bilin bakalım aldım bir akü sonra uyumlu farını cartını curtunu sonra sönsün bakalım sönebiliyor mu inadına adıgım gun evın ıcınde bile açık bıraktım.Aküyü merak edenler için (link)

• Beğen
Tepkiler: Joyrider
Scudo
Kullanım ömrü nedir acaba? Bitmeyen derken illa ki bitiyordur, hiç anlamam elektrik işlerinden. Şayet uzun bir ömrü varsa 310gr ağırlığıyla uzun soluklu turlarda çok işimize yarayabilir

• Beğen
Tepkiler: Joyrider
Abi bu akü taşınırmı, onun yerine göbekten dinamo...

@Tuğrul T.

310 gram gayet uygun gibi. ama ne kadar verimli olur bilemiyorum.

@Tuğrul T.

Göbekten dinamo çok masraflı, göbek+jant teli+far+işçilik: en az 250 bir de iyi bir şeyler alayım dersen 500 tl gider cepten

• Beğen
Tepkiler: emre arıkan
Nasıl yaptınız resimli veya videolu anlatım ile sunabilirmisiniz?

Yapım aşamalarını ve fotoğraflarını bekliyoruz.

dinamolu sistemle şarj yapıp sonra ledli bir sistemi çalıştırabilirsiniz ya da dinamonun ürettiği akın alternatif akımdır onu doğru akıma çevirici sistem uygulamanız gerekir akü bence daha mantıklı

@emre arıkan

Dinamoyu hiç tavsiye etmiyorum. Lastiklere zarar veriyor. Aslında aklımda bir proje var. Ve konu başlığına da çok uygun. Bisikletin millerine sıra ile monte edeceğimiz mıknatıs ile (Adeti 2 Gr x16 adet) Kadroda karşılık gelecek küçük bir bobin sargı yeterli olacak. Neohobi firması ile görüştüm. Hafta sonu gibi elimde olur. İnşallah video yayınlama şansımda olur. Uzun yol yapan arkadaşlar için bulunmaz bir fikir diye düşünüyorum. Emre'nin de dediği gibi aküyü değil sadece pili şarjedecek. Ama Tek hücreli lithium pil düşünüyorum. (Adeti 60 Gr) Akü çok ağır olacaktır.

Evet o konuya yazmıştım. Takip ederseniz sevinirim.

Geri