Scudo Sports

Hadi biraz fark yaratalım.

Coin işi hiç aklıma yatmadığı için hiç bulaşmadım. Ben şahsen temettü verimliliği yüksek hisseler ve altına yatırımdan yanayım. Hani şöyle elle tutulup gözle görülsün. Diğer dedikleriniz gayet mantıklı
Ben hep şöyle düşünüyorum.
Altın babamızın oğlu değil
Gümüş babamızın oğlu değil
Dolar hiç değil
Borsa değil
Bitcoin ve altcoinler de babamızın oğlu değil.

Bana kalırsa dolar almak yatırım değil.
Faiz, bizimkisi gibi reel faizin çok yüksek olduğu ülkelerde paranın değerini bile korumaz.

Bizim amacımız elimizdeki paranın en azından değerini koruyabilmek.Buna yardımcı ne oluyorsa ona yönelmeliyiz.

Altına güvenli liman deniyor. Altın bile güvenli liman değil aslında.
Millete geçen sene pompaladılar da pompaladılar. Milletin eline tepeden 540 liradan altına yatırım yaptırdılar. Türkiyenin yarısı altında hapis kaldı 2 senedir.
Borsa desen çoğu şişirilmiş çoğu spekülatif

Ben sadece kripto almıyorum. Yatırımı bölüyorum. Ne yapıyorum
Birazcık borsa
Birazcık altın
Gümüş altın rasyosu gümüşten yana olduğu için daha çok miktarda gümüş
Portföyümün çoğunluğu kriptoda
Ve her zaman dolar bulunduruyorum. Fırsatları değerlendirebilmek için bolca dolar. Doları yatırım aracı değil kurşun olarak kullanıyorum.
Kriptodan kar aldıkça da paramı gümüşe aktarıyorum.

Ben kriptoya 129 bin lira ile hiçbirşey bilmeden bodoslomo girdim. İnanır mısın bakiyemi kısacık sürede 78 bine düşürdüm.
Ondan sonra neden böyle oldu diye düşündüm. Bu giden 50 küsur bin lira kripto paralar yüzünden değil benim yatırım stratejimin olmamasından ötürüydü. Yatırımcı psikolojimin bozuk olması ve risk yönetimimin olmamasından ve açgözlü olmamdandı.Sonra portföyümü kendimi terbiye ederek düzelttim.
Art niyet aramamakla birlikte, bu yazdığınız ne yazık ki doğru değil. Siz burada kitlesel algı yönetimi yaparak, sizin de yatırımlarınızın bulunduğu kripto para borsalarına yatırımcı çekmeye çalışıyorsunuz. Bu şekilde suni bir talep yaratılıyor ve sizin elinizde de bulunan varlıkların değeri artıyor. Yani dolaylı olarak bu işten maddi menfaat elde etmiş oluyorsunuz.
Teorik olarak doğru gibi gözükse de öyle değil.
Sizin dediğinizi yapan çok youtube fenomeni var. Adamların yüzbin tane takipçisi var. Bir tane market değeri düşük(bir iki milyon liralık) spekülasyona açık bir shit coini paylaşıyor. Bir çeşit ponzi oluşturup coini pumplatarak paranın kralını kazanıyor. Bilmeyen takipçiye yukarıdan malı çakıyorlar, çok zarar ettiriyorlar. Kendileri zenginleşiyor.

Ben devamlı üstüne basa basa shit coin almayın sağdan soldan duyduklarınızla yatırım yapmayın. Millete para coin vb yollamayın diye vurguluyorum.Benim ayatırım tavsiyesi olmadan söylediğim ethereumun marketcap değeri 400 milyar dolar, cardano 100 milyar dolar, xrp 70 milyar dolar. Bu tarz teknolojik büyük hacimli koinleri Türkiye birleşse yerinden gram oynatamaz.
Teorik olarak yatırımcı geldiğinde bizim yatırımımızın bana dolaylı etkisi çok çok küçük olacaktır. Ki ben bunu düşünmedim bile.

Bu koin işini ben demesem bile herkes duyuyor giriyor zaten. İleride etkisi daha da artacak. Benim derdim tasam ellerindeki üç beş kuruşu çakallara, kurtlara kaptırmasınlar. Yatırımın mantığını, risk yönetimini öğrensinler ki para kaybetmeyip para kazansınlar

Arkadaşlar, daha önce de çeşitli vesilelerle dile getirmiştim. Gelecekte size en faydalı olacak yatırım, kendinize yapacağınız yatırımdır. Bu konuda bahsi geçen "aylık 600 liralık sigara parası" ile iyi bir dil kursuna yazılabilir ve yabancı dil öğrenebilirsiniz. İyi seviyede bir yabancı dil okur/yazarlığının size iş ve sosyal hayatta paranın açamayacağı kapılar açabileceğini aklınızdan çıkarmayın. Yabancı dil öğrenimi sadece temel bir örnek. Birçok alanda kendinizi eğitebilir, eğitim alabilir ve kişisel meziyetlerinize yenilerini ekleyebilirsiniz.
Kesinlikle dediğiniz gibi kendinize yatırım önemlidir.
Ama yatırımcı olmak bu dediklerinize kesinlikle rakip, çelişen şeyler değil. Yatırımcı olmak başta kendinize yatırımdır. Çünkü insanlar enflasyonist ortamlarda zor kazandıkları parasını korumakla yükümlüdür.
Yatırım tavsiyesi değildir.

Son düzenleme:
Scudo
Trader adam
Milletin araba ile gittiği yere otobüsle
Otobüsle gittiği yere bisikletle ya da yayan gider.
Biriken para ile ethereum alır.

yerine göre kaçak elektrik çeker mayning yapar trader ın hası. ;)

Çin illallah dedi bunlardan. Baş edemeyince külliyen yasakladı madencileri.

Aslında kripto madencilik konusunda benim süpper bir Zihni Sinir procem var. Türkiye'nin jeotermal enerji açısından zengin yörelerinde (örneğin Afyon), jeotermal enerjiden elektrik enerjisi üretecek tesisler kurup, bu enerjiyle kripto madencilik yapacak tesisleri besleyeceğiz. Madencilik faaliyeti esnasında ortaya çıkacak ısı enerjisini de, tesise yakın yerleşim yerlerindeki konutları ısıtmak için kullanacağız. 1 taşla 3 kuş! Ya da rahmetlinin deyimiyle "1 koyup 3 alacağız". Hoş o dönemde 3'ün 1'ini almıştık ama o ayrı bir münazaranın konusu...

Onceki donemlerde parami cok savuruyordum, ta ki 1.5 yildir issiz olana kadar. Artik cebimde param olsa dahi "bu bana lazim mi?" sorusunu sorup 2 - 3 gun kadar bekliyorum. Boyle boyle gereksiz para harcamanin onune bayagi gecmis oldum. Bu bekletilen urunlerin arasinda zincir yagi da var ama olsun, evde makine yagi var. Onunla hallediyorum simdilik 😄

@Mehmet Metin Levent @Mehmet Altuğ Çin'den sonra İran'da bu kripto maden işlerinden bıkan ülke oldu. İran'da artan elektrik kesintilerinden ötürü yasak getirildi.
(link) Hatta bir haber görmüştüm o dönemde adamlar camiden aldıkları kaçak elektrik ile kripto para kazımı yapıyorlarmış.

Birde Tesla araçlarına mining sitem kurup ücretsiz şarj istasyonu ile kazım yapanlar vardı. Eğer tek derdiniz para kazanmaksa ve dünyanın nasıl bir olabileceğini, küresel ısınmayı vs dert etmiyorsanız ve tek odak noktanız kripto madenciliği ise tek yapmanız gereken Amerika'da Tesla araç alıp içine güzel bir sistem kurup şarj istasyonuna park etmek.

(link)

Bir dönem bende düşündüm kripto madenciliği lakin iyi bir verim almak için iyi kart, iyi kart için iyi para gerekiyor. Kenardaki 300-500 lira ile 300-500bin olur diye kendimi avutmak daha zevkli oluyor.

Reyiz bitcoine short açmış :ssrtcbya:
(link)

Kaynak:(link)

Kripto çok riskli, elimizle tutamıyoruz diye diye Türk lirasında kaldınız. Para bildiğiniz pul oldu. TL'yi pul edene bak hizaya gel, Amerikan doları. Doların kendine bile hayrı yok.Anavatanında bile alım gücü düşen bir para.
Siz en iyisimi elinizle tutmaya devam edin. :snzdglsn: Sıkı tutun kaçmasın.:booo:

Abicim blockchain e pek güvenme.
Bir asgari ücretlinin yemeden içmeden 30 senede kazanacağını 9 ayda kazandım.
Kesinlikle güvenmiyorum Blockchaine.
Bu kadar hızlı kazandıran bir assete elbette güvenmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: samet akkaya

Bir " asgari " ücretli olarak nasıl yani ?

Bir " asgari " ücretli olarak nasıl yani ?
Türkiye'de ortalama ücret, asgari ücret olduğu için.
Herbir aile birer şirkettir.
Her şirket kendisini devam ettirebilmek için kendisini bir şekilde enflasyona ezdirmemekle mükelleftir.
Ülkenin durumunu görüyorsunuz. Survivor arenası gibi
Yatırım stratejisi geliştirin, risk yönetmesini bilin, temel teknik analizi ölmeyecek kadar öğrenin.
Birşeyler yapmaya çalışın.
Paranızı ekonomiden zerre anlamayan kendisini ekonomist sanan birisinin iki dudağının arasından çıkacak iki lafa bırakmayın.
Fenomenlere,ponzicilere, dolandırıcılara birikimlerinizi kaptırmayın.Kendi işinizi bilinçli bir şekilde kendiniz görün. Birşeyler yapmaya çalışın.

Son düzenleme:
sen yine de, realize et assetleri :) bir an ulaşamadığını, hiç ulaşamadığını, hiç ulaşamyacağın bir an geleceğini hesapla. elde ettiğin kazanç ne olursa olsun. jeff bezosun varlıklarının 30 katını da kazansan, realize et. erişemediğin an, bir anlamı yok cryptocurrency denen meretin. demek istediğim bu güvenme derken. şifre unutma vs gibi şeyleri kastetmiyorum. milyoner hatta milyarder olsan da durum kısaca bu.

Kripto çok riskli, elimizle tutamıyoruz diye diye Türk lirasında kaldınız. Para bildiğiniz pul oldu.

sen yine de, realize et assetleri :) bir an ulaşamadığını, hiç ulaşamadığını, hiç ulaşamyacağın bir an geleceğini hesapla. elde ettiğin kazanç ne olursa olsun. jeff bezosun varlıklarının 30 katını da kazansan, realize et. erişemediğin an, bir anlamı yok cryptocurrency denen meretin. demek istediğim bu güvenme derken. şifre unutma vs gibi şeyleri kastetmiyorum. milyoner hatta milyarder olsan da durum kısaca bu.

2 tarafında haklı olduğu noktalar var. 1 ay öncesinde 400 dolar(7,8) aylık alırken şuan 320 dolar(9,7) maaş alır konuma geldim, bu eriyen Türk lirası ile mümkün oldu. Kripto paraya bende güvenemiyorum elle tutulmadığı için değil deliler gibi çalışıp aldığında parayı hiç bir garantisi olmayan bir yatırım aracına dönüştürmekten dolayı. Yarın o yatırdığım meblağ 2 katına da çıkabilir, tam tersine yokta olabilir. İyi analiz yapıp girmek gerekiyor. nam yapmış shit coinlerden shiba inu dün 0,000044 seviyelerine geldi bende elimdeki miktarı o fiyattayken sattım. 2020 nisandan beri bekliyordum o dönemde bu gibi yüksek fiyattan alıp elimdeki 10 doların 1 dolar altına indiğini görmüştüm. yüklü fiyatlar ile oynamak risk almak kişinin elinde olan bir şey. Mevcut kur ile 90 dolarım şuan 150 dolar falan oldu. Ki ben aktif takip edip alım satım yapan birisi değilim sürekli takip edip "trader" olarak yapsam çok daha katlayabilirdi.

@Mehmet Metin Levent abi senin dediğin duruma katılıyorum sanal ortamda çok haneli sıfırlardan oluşan paran bile olsa o parayı elle gözle görmedikten sonra çokta önemi yok. Bir zamanlar cnbc-e kanalında bir dizi vardı. (link) şu dizi. Bu dizide dünyadaki elektrik tamamen kapanmış kaos olmuş durumlar vardı. Oradaki bir sahnede bir adam sanal bankacılıkta bol sıfırları olmasına rağmen elle tutulurluğu olmadığı için yeni dünyada bir tuvalet kağıdı dahi alamıyordu. Biz garanticiyiz elle gözle tutulur görülür bir yönü olmalı.

Geri