Scudo Sports

Hacettepe Üniversitesi'ndeki Akademik Çalışmamıza Kısacık Bir Yardım

Hami Tabi

Üye
Tepki
49
Bisiklet
Carraro
Değerli bisikletforum üyeleri, hepinize merhabalar :)

Ben Hasan Çörtük. Hacettepe Üniversitesi'nde Psikoloji Lisans 3. sınıftayım. Sizden bisiklet ile ilgili konular dışında yardım isteyeceğim. Biz, bölümden Sosyal Psikoloji hocamız Yard. Doç. Dr. Yasemin Abayhan ile birlikte bir ölçek hazırlamaya çalışıyoruz. Bu ölçeğimiz Sinop'ta kurulması planlanan nükleer santral ile ilgili. Kesinlikle nükleer santral karşıtı ya da destekleyicisi bir araştırma değildir. Bize yardımcı olacak siz değerli katılımcıların da destekleyip desteklememesi hiç önemli değildir. Zaten hiçbir kimlik bilgisi istenmemektedir. Peki sizden ne rica etmek durumundayım? Türkiye'de nükleer santral'e ilişkin hazırlanmış bir ölçek yok. Bu sebeple bilimsel yollarla hazırlanmış ilk ölçek olmasını istiyoruz. Türkiye'nin birçok ilindeki bireylerden cümlelerimizi toplayıp ölçeğimize ilk şekli verdik ve şimdi pilot çalışma aşamasındayız. Sizin vereceğiniz değerli cevaplarla istatistiksel analizleri kullanarak ölçeğimizden gereksiz maddeleri çıkarıp, ölçeği kısaltmak, geliştirmek istiyoruz. Yapmanızı rica ettiğim tek şey konunun sonuna koyacağım online ölçek linkine tıklayıp samimi cevaplarınızla doldurmanız. Düşünen, tartışabilen insanlar olarak bana yardımcı olmanızı rica ediyorum. Dediğim gibi karşı olmanız, destek vermeniz bizim için hiç önemli değil. Zaten amacımız da bu değil. Araştırma ile ilgili kafanıza takılan her şeyi bana özel mesaj olarak ya da hocamızın mail adresi olan "yasemina@hacettepe.edu.tr" yazabilirsiniz. Dolduranların lastiği patlamasın diyerek iyi dileklerimle metni sonlandırıyorum :)

Tekrar çok teşekkürler;

Araştırma Linkimiz: (link)

Önemli Bir Not: Dürüst olacağım, ölçeğimiz biraz uzun. Bir 10 dakikalık boşluğunuz olursa yapabilirsiniz. Değerli vaktiniz ve cevaplarınız için tekrar teşekkürler. Güzel forumlar :)

Scudo
Doldurdum çalışmanızda başarılar ancak aynı amaca yönelik birkaç soru olduğunu düşünüyorum...

Anketi doldurdum. Nükleere hayır!

Formunuzu doldurdum. bir istatistikçi olarak söylemeliyim ki uzun zaman sonra ilk defa kişisel bilgi istemeyen (isim, soyisim, cep telefonu vs.) bir anket doldurdum. bu konuda tebrik ederim. anket hazırlayan çoğu kişi ne yazık ki bu basit ama önemli kuralı hep atlıyor. araştırmanızda başarılar dilerim.

@alper 76
Katılıyorum sana. Örneğin gözüme direk çarpan 36. ve 39. soru

• Beğen
Tepkiler: alper 76
Nükleer ve Türkiye aynı satırda bile olmaması gerekiyor...
Doldurdum ama işe yarayacağına hiç inancım yok...
Kolay gelsin...

@alper 76

Haklısınız Alper Bey. Aynı amaca yönelik aslında birçok soru var. Bu sorular ölçeğin sağlıklı olması açısından kondu. Ayrıca aynı ifadenin tersi olan maddeler de mevcut. Bu sebeple doldurmak bazen zulüm gelebiliyor :) Analizden sonra baktık ki madde diğerinden daha güçlü, analizin izin verdiği kadar çıkartıp katılımcıları rahatlatacağız :)

@sfyksl

Yorumunuz için teşekkürler, fikrinizi ölçekte de belirttiğinizi umuyorum. Söylediğim gibi karşı olmak, olmamak bizim için önemli değil. Biz sadece ölçme aracı geliştirmeye çalışıyoruz. Fakat yorumunuz önemli tabi :)

@montrama

Teşekkürler :) Dediğiniz gibi kişisel bilgilerin alınmaması çok önemli. Özellikle ölçek gibi samimiyetle doldurulduğu varsayılan çalışmalarda çok daha önemli. Ayrıca insanlar bazen gerçek fikirlerini belirtmek için kimliksizleşmeyi tercih ediyorlar. İyi dilekleriniz için teşekkürler :) Sizlere de başarılar.

@Yasin Yörük

Dikkatiniz ve ölçeği doldurduğunuz için teşekkürler :)

@a.f.k.

Yorumunuz için teşekkürler. Bakalım biz işe yarayan bir ölçek geliştirelim de, gerekli ölçümlerden sonra halk istiyor mu istemiyor mu, neden istemiyor, neden istiyor bulmaya çalışalım :)

• Beğen
Tepkiler: sfyksl
Geri