Scudo Sports

Gürcistan-Azerbaycan-Rusya-Belarus-Moldovia-Ukrayna turu planım.

İsmetCanpolat

Aktif Üye
Tepki
168
İsim
İsmetCanpolat
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Başlıkta da belirttiğim gibi. Miminumum 1 yıl sürecek bir tur Hazır korona varken boş geçirmiyim diyorum.Temel rotam bu.Tabi küçük değişiklikler yapacağım.
Kesinleşince tura katılmak isteyenlerle yazışabiliriz.

Soru-1
Daha önce bu ülkelere gittin mi?
-Evet moldovia hariç hepsine gittim.Tabi ki taşıtla.
Daha önce bu büyüklükte bür tura katıldın yada düzenledin mi?
-Hayır şehirlerarası turlara katıldım.Ve solo olarak turlara çıkmışlığım var.Ama bu benim için yeni bir başlangıç olacak.
Ne zaman başlayacak?
-Kondisyonumun ve moralimin bu geziye yeterli olduğunu düşündüğüm zaman da .Şuan Hergün minimum 80 km sürüyorum.Ama bu tur için yeterli mi bilmiyorum.Zira 10 bin km üstü bir mesafeden bahsediyoruz.Tabi yeteri kadar katılımcı olursa moralim de yükselip daha çok antrenman yapmaya başlayabilirim.
Adsız.pngAdsız2.png

Son düzenleme:
Scudo
Korona varken ülkeler arası seyahatin sağlıklı olacağını düşünmüyorum. Diğer hususlar bir şekilde aşılır.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Korona varken ülkeler arası seyahatin sağlıklı olacağını düşünüyorum. Diğer hususlar bir şekilde aşılır.
Sosyal mesafe'ye dikkat ettiğimiz sürece.Bir sorun olacağını zannetmiyorum.

Izninizle , siz de bir cok gitmissiniz ancak , bolgelerin bir cogunda , gerek yok guvenligi gerekse de yol kalitesinin cok kotu oldugunu bildiginizi dusunuyorum. ozellikle de yol guvenliginin ! Dogru durust cizgilerin olmayisi , isiklandirmanin bir cok yerde olmamasi (MKAD'lar haric) , duzgun dinlenme alanlarinin olmamasi vs vs . Ayrica , cikilacak tarih cok onemli , en ustteki guzergahi kisin yapmaya kalkarsaniz -35'leri belki ustunu bile gorebilirsiniz.
Diger taraftan , alttaki rotada Kerc bogazindan KIRIM a geciyorsunuz , sorun da burada basliyor. KIRIM'dan Ukrayna'ya giremezsiniz. Ancak tekrar RUS topraklarina girebilirsiniz. KIRIM giris kasesi olan pasaport UKR 'giris yapamaz. bu tarihten sonra da yapamazsiniz. Benim tavsiyem , TR-UKR-BY-RUS(Moskova)-UKR-TR seklinde olurdu. TR-UKR arasi 18 saatte giden RORO gemiyi kullanirdim ve Haydarpasa Istanbul - Odessa'ya gemi ile 18 saatte gecerdim. Boylece TR-BG-RO hattini karadan gecmeyerek EU vize derdinden de kurtulurdum. Bu arada RUS vizesi turistik olarak veriliyor , yaklasik 20 gun suruyor ve kalis suresi 15 gun ile sinirli tutuluyor. Benim yillik is seyahat vizem oldugu icin ve son pandemi durumundaki uygulamayi bilmedigim icin yaniliyor da olabilirim, kontrol edilmesi lazim.
Diger belirtmis oldugunuz TR-GE-AZ-TR ayri bir rota olarak farkli zamanda yapilmali bence .

Ilave : KERC bogazindan karsiya yeni yapilna kopruden gidiliyor, ancak o kopruye motorsuz tasitlari kabul ediyorlar mi bilmiyorum kontrol edilmesi lazim.

1601442253044.png

Izninizle , siz de bir cok gitmissiniz ancak , bolgelerin bir cogunda , gerek yok guvenligi gerekse de yol kalitesinin cok kotu oldugunu bildiginizi dusunuyorum. ozellikle de yol guvenliginin ! Dogru durust cizgilerin olmayisi , isiklandirmanin bir cok yerde olmamasi (MKAD'lar haric) , duzgun dinlenme alanlarinin olmamasi vs vs . Ayrica , cikilacak tarih cok onemli , en ustteki guzergahi kisin yapmaya kalkarsaniz -35'leri belki ustunu bile gorebilirsiniz.
Diger taraftan , alttaki rotada Kerc bogazindan KIRIM a geciyorsunuz , sorun da burada basliyor. KIRIM'dan Ukrayna'ya giremezsiniz. Ancak tekrar RUS topraklarina girebilirsiniz. KIRIM giris kasesi olan pasaport UKR 'giris yapamaz. bu tarihten sonra da yapamazsiniz. Benim tavsiyem , TR-UKR-BY-RUS(Moskova)-UKR-TR seklinde olurdu. TR-UKR arasi 18 saatte giden RORO gemiyi kullanirdim ve Haydarpasa Istanbul - Odessa'ya gemi ile 18 saatte gecerdim. Boylece TR-BG-RO hattini karadan gecmeyerek EU vize derdinden de kurtulurdum. Bu arada RUS vizesi turistik olarak veriliyor , yaklasik 20 gun suruyor ve kalis suresi 15 gun ile sinirli tutuluyor. Benim yillik is seyahat vizem oldugu icin ve son pandemi durumundaki uygulamayi bilmedigim icin yaniliyor da olabilirim, kontrol edilmesi lazim.
Diger belirtmis oldugunuz TR-GE-AZ-TR ayri bir rota olarak farkli zamanda yapilmali bence .

Ilave : KERC bogazindan karsiya yeni yapilna kopruden gidiliyor, ancak o kopruye motorsuz tasitlari kabul ediyorlar mi bilmiyorum kontrol edilmesi lazim.

242170 dosyayı görüntüle
Ben Kibris vatandaşı olduğum için avrupa dönüşünde sıkıntı yok.Ama Bazı bölgeler sıkıntılı dediğiniz gibi.Özellikle savaşın yada terörün devam ettiği yerler vs.ABHAZYA OSHETYA KIRIM gibi yerler riskli bunu ben de biliyorum.Rota da zaten değişiklikler yapacağım.Soğuk konusuna gelirsek.Özellikle St.Petersburg ve Üst oblastlarına sırf o yüzden çıkmıyorum.Zamanlama önemli dediğiniz gibi.Yorumunuz için teşekkürler.

Ukrayna'dan Moldovaya geçerken Transdiniyester özerk ülkesi var burası size bisikletle sorun çıkartabilir,Ukraynadan Kırım'a ülke içindeki gibi serbestçe geçemiyorsunuz Rusya'dan vize gerekli ve sorun çıkartıldığını bizzat yerli halktan dahi duyuyorum,rotada Soçi'den sonra Abhazyayı elemişsimiz Gürcistan'a kıyıdan girişe izin vermediklerin ötürü sanırım, final kısmı Odessa'dan sonra hep sorun çıkartabilecek ülke giriş çıkış kısımlarla bezeli,
Ukrayada kiev,lviv,odessa arasında tur yapmış ve birisi olarak naçizane tavsiyem yolların berbatlık durumlarını tekrar tekrar düşün ve bisikletteki herhangi bir arızada kendinle başbaşasın bunu unutma ve büyük şehirler dışında ingilizce bilen birisini bulman çok çok zor ki gitmişsin araçla yolları bölgeyi biliyorsundur :) güzel plan vardır bir hayalimiz diyelim :)
şimdiden hayırlı olsun

Ukrayna'dan Moldovaya geçerken Transdiniyester özerk ülkesi var burası size bisikletle sorun çıkartabilir,Ukraynadan Kırım'a ülke içindeki gibi serbestçe geçemiyorsunuz Rusya'dan vize gerekli ve sorun çıkartıldığını bizzat yerli halktan dahi duyuyorum,rotada Soçi'den sonra Abhazyayı elemişsimiz Gürcistan'a kıyıdan girişe izin vermediklerin ötürü sanırım, final kısmı Odessa'dan sonra hep sorun çıkartabilecek ülke giriş çıkış kısımlarla bezeli,
Ukrayada kiev,lviv,odessa arasında tur yapmış ve birisi olarak naçizane tavsiyem yolların berbatlık durumlarını tekrar tekrar düşün ve bisikletteki herhangi bir arızada kendinle başbaşasın bunu unutma ve büyük şehirler dışında ingilizce bilen birisini bulman çok çok zor ki gitmişsin araçla yolları bölgeyi biliyorsundur :) güzel plan vardır bir hayalimiz diyelim :)
şimdiden hayırlı olsun
Yorumunuz için teşekkürler.Malesef Kırsal alanları ve Şehir dışı alanlar vasat seviyede.Bunu biliyorum zaten.Gürcistan'ının bir bölümünü elememin sebebinin ayrılıkçıların yol kesip pasaportlara el koyup esir alması vakaları çok var.PKK gibiler.Onun dışında Rusça çat pat biliyorum.
1-100 e kadar sayma
temel yiyecekler
temel sorular vs.

242170 dosyayı görüntüle
Kerçten Anapa'ya feribot var.Onun dışında bu yolun giriş ve çıkışında chekpointler var güvenlik bekliyor geçireceklerini zannetmem.

Güzel bir rota .Ancak benim naçizane fikrim biraz daha ertelemeniz konusunda. Pandemi yetmezmiş gibi bir çok sorun çıkabilir turda.
2021 mart daha iyi bir seçenek gibi duruyor en azından şimdilik. Bir çok turcu bunu umut ediyor yada.:)

zamanlama biraz sıkıntılı geldi bana

İzninizle ben de bir konuda fikir paylaşayım;
Aero kadro Mosso yol bisikletiniz var sanırım.
Rotayı nasıl belirlerseniz belirleyin bence tura bu bisikletle çıkmayın.

İzninizle ben de bir konuda fikir paylaşayım;
Aero kadro Mosso yol bisikletiniz var sanırım.
Rotayı nasıl belirlerseniz belirleyin bence tura bu bisikletle çıkmayın.
Yok zaten onla tura çıkmayacağım.3 tane bisikletim var.
Koga Wt almıştım geçen sene onla çıkacağım.
Kadrosu biraz farklı ama genel hatlarıyla şöyle.
(link)

Yorumunuz için teşekkürler.Malesef Kırsal alanları ve Şehir dışı alanlar vasat seviyede.Bunu biliyorum zaten.Gürcistan'ının bir bölümünü elememin sebebinin ayrılıkçıların yol kesip pasaportlara el koyup esir alması vakaları çok var.PKK gibiler.Onun dışında Rusça çat pat biliyorum.
1-100 e kadar sayma
temel yiyecekler
temel sorular vs.

Kerçten Anapa'ya feribot var.Onun dışında bu yolun giriş ve çıkışında chekpointler var güvenlik bekliyor geçireceklerini zannetmem.

İyi de Kerç Kırım'da kalıyor. Haliyle o seçenek te eleniyor.

Geri