Scudo Sports

Günün sözü

RAB çobanımdır,
Eksiğim olmaz.
Beni yemyeşil çayırlarda yatırır,
Sakin suların kıyısına götürür.
İçimi tazeler,
Adı uğruna bana doğru yollarda öncülük eder.
Karanlık ölüm vadisinden geçsem bile,
Kötülükten korkmam.
Çünkü sen benimlesin.
Çomağın, değneğin güven verir bana.
Düşmanlarımın önünde bana sofra kurarsın,
Başıma yağ sürersin,
Kâsem taşıyor.
Ömrüm boyunca yalnız iyilik ve sevgi izleyecek beni,
Hep RAB’bin evinde oturacağım.
MEZMURLAR-23

Scudo
Uçmuyorsak Newton'a olan saygımızdan:))

“İnsanoğlu, bisikleti icat ettiğinde hünerlerinin zirvesine erişmiş oldu. İnsanlığın yararına bir kesinlik ve denge makinesi.. (Ardından icat edilen insanlığa yararlı makinelerin aksine), insanoğlu bisikleti, ne kadar çok kullanırsa vücudu o kadar zinde oldu. İnsan aklının, bir kereliğine de olsa, ürettiği, kullanıcılarına fayda sağlarken, başkalarına zarar vermeyen ya da rahatsız etmeyen bir araç. Bisikletin icat edildiği gün ilerleme durmalıydı.”

Elizabeth West

@Emre Yönlüer

Bunu Dave Mustaine için yazdıklarını duymuştum bir yerde.

@Adem Kaya

Yabancılar "No risk, no fun" der, bununla alakalı mıdır bilemem. :D

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
@Hackless Hocam dün ineği rüzgar tünelinde bıraktın gittin.Bugün köyü toplamış gelmişsin.:D
Şaka bir yana anlatmak istediğini , varsa varmaya çalıştığın noktayı vb bir iki cümle ile açıkla ki konu bir anlam ifade edip ilerlesin.

@hamlet2006
Benim kafa bi garip işliyor samimi söylüyorum bende bilmiyorum nereye varmak istiyorum :D

Şaka bir yana ben böyle bir insanım. Kendimi bir kalıba sokup sadece "ciddi ve akıllı" veya "makara ve gevşek" gibi kısıtlamıyorum. İçimde birçok kişilik var ve hepsi 1 kişiyi oluşturuyor. Sonrada böyle ineğin aerodinamiğinden koskoca Amerikanın tarihine ve dünya görüşlerine dalmış oluyorum :)

Burası serbest kürsü olduğu içinde aklıma takılan ve önüme gelip kendi beğenimden geçen şeyleri paylaşıyorum, forum kültüründe deneme yazmak gibi düşünün. Bu paylaşımımı yapmamın sebebi daha önce belki 100 kere tekrar tekrar dinlediğim şarkıyı tam olarak anlamak için Türkçe çevirisine bakmam ve son paragrafın aşırı vurucu olması oldu. Dünya gündemi ciddi gibi görünen fakat gerçekte gırgır şamatadan ibaret olan bir ton şey (siyaset, uluslararası olaylar, ciddi meseleler vb.)** ve tamamen içi boş eğlence dünyasıyla meşgul edilirken, böyle sanatçıların böylesine güzel, hayatı sorgulatan, asıl odaklanılması gereken sözleri kıyıda köşede kalıyor ve bundan kişisel olarak rahatsızım. Elimden geldiği kadar sayıda insanı farkındalık, gerçeklik ve bir nevi keşfe ortak etmek istediğim için bu paylaşımı yaptım. Çünkü bu tür konularda kendi fikirlerimi paylaşmak kadar insanların fikrinide öğrenme isteğim var ve her yaştan, her tipten, her cinsiyetten insanın fikirlerini önemsiyorum (mantıklı olduğu sürece).

Not: Telefondan yazıyorum, geçici olarak bilgisayarım yok ve buradan yazmak çok zor :)

**Tüm bu ciddi meselelere gırgır şamata dememin sebebi üst aklın oyunlarının sahnedeki hali olması. Bunu anlamak zaten zor değil, komplo teorileriyle filanda alakası yok. Bunun yanında bazı gırgır şamata gibi görünen şeylerin içindede ciddiyet ve gerçeklik var ama dediğim gibi gündem başka şeylerle meşgul edildiği için insanların çok ama çok azı buralara ulaşabiliyor. Paylaşım yapmamın bir sebebide bu ve karşılıklı fikir alışverişiyle beyin fırtınası yaratmak.

Oldu olacak bisikletforumu kapatıp adınıda hacklessforum yapalım ve bütün mesaimizide senin kişilik analizlerini yapmaya adayalım. Serbest kürsü denildiyse herkesin önünü geleni içine attığı çöp ev de değil.

@Çağdaş78

(link)

@mehmetsunu
Hacklessforum güzel olur :D

Estafurullah o sizin çöp kafalılığınız :)

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Asgari Ücret...
Halkın yaşama şartlarının kötüleşmesi o devirdeki gözlemcilerin ve nazariyecilerin de gözünden kaçmadı. Bunların ilki olan Turgot 1766 da yayınlanan «Servetlerin teşekkülü ve dağılışı üstünde düşünceler» adlı eserinde «en az ücret kanununu» ortaya attı: İşçinin aldığı ücret, mahiyeti gereği, hayatını devam ettirmek ve neslini üretmek için lüzumlu olan miktarı geçemez.
[Kaynak Kitap - 1789 Fransız İnkılabı Tarihi - Albert Soboul]

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
İnsan gözden ibarettir aslında, geri kalan cesettir. Göz ise ancak gerçek dostu görendir.

"Elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz demenin bir anlamı yoktur. Gerekli olanı yaparken başarılı olmak zorundasınız." —Winston Churchill

Adalet 1 filmindeydi sanırım..Başroldeki Denzel Washington şöyle demişti;
''Yağmur için dua ediyorsan,çamurla uğraşmayı da göze almalısın.''
:harika:

"Orduya ilk katıldığım günlerde, bir Arap binbaşısının 'Kavm-i Necip evladına sen nasıl kötü muamele yaparsın' diye tokatladığı bir Anadolu çocuğunun iki damla gözyaşında Türklük şuuruna erdim. Onda gördüm ve kuvvetle duydum. Ondan sonra Türklük benim derin kaynağım, en derin övünç membaım oldu. Benim hayatta yegane fahrim, servetim, Türklükten başka bir şey değildir."

Gâzi M. Kemâl Atatürk

image.jpg

Masal gibi güzelliğinde kavrulmak, gözlerinin derinliğinde boğulmak, teninin ateşinde yanmak ister gönlüm.

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı
Geri