Beslenmede kısa ve uzun vadeli etkileri önemlidir. Mevcut vücut ağırlığınız ve kompozisyonu, tur tempolarınız ve rotanız, hidrasyon durumunuz, hava koşulları gibi durumlara göre beslenme planı şekillendirilebilir.
Eğer kısa bir performans turu yapacaksanız, ağırlık probleminiz yoksa zayıf veya kilolu) ve hava çok sıcak değilse; bir gece öncesinden kompleks KH ve protein içerikli bir beslenme ( örneğin esmer makarna veya spagetti, yağsız kırmızı et veya balık eti, hafif bir sebze sote, yoğurt gibi) iyi olacaktır.
Tura çıkacağınız gün bahsedildiği gibi mide yükü fazla olmayacak ama sizi de güçsüz bırakmayacak bir beslenme seçmeniz lazım. Yağlı gıdalar mideyi daha geç terk eder ki bu da aktif spor yapacak biri için bir çok sorunu gündeme getirir.
Bu durumlarda müsli+taze meyve+yağsız yoğurt iyi bir karışım olabilir. egzersiz fizyolojisinde her zaman KH harcanması olacaktır. Bu nedenle tur sırasında midenizi zorlamayacak hareket halinde de tüketimi olabilecek olan barlar ( ben genelde müsli bar kullanıyorum), muz, hüptürik ( piyasada başka olmadığı için isim yazdım

kullanılabilir.
En çok gözden kaçan nokta ise hidrasyon yani sıvı açığını kapatmaktır. Aktivite sırasında sıvı tüketimi önemlidir. Ufak bir iki ayarlama ile kendi sporcu içeceğiniz de yapabilirsiniz. Ben soda ( 200 mL) +su ( 5000 mL)+elma suyu ( 200-300 mL)+tuz ( 1/2 çay kaşığı) ve limon ( 1 adet) karışımı yapıyorum. Tur sırasında hiç sıvı tüketmeyip ardından litrelerce suya yüklendiğinizde kan elektrolit dengeniz hızlıca bozulur ve maalesef çok ciddi sonuçları doğurabilir.
Tur sonrasında İlk 2-4 saat içinde hızlı emilimi olabilecek olan bir KH kaynağı ( ben meyve tüketiyorum) ve genelde klasik bir kahvaltı ile tamamlıyorum. sonraki öğünde ise protein ağırlık bir beslenme ve sebze şeklinde KH alıyorum.