Scudo Sports

Günlük Olaylar #3

@Sercan Sözer Evet bazı anlarda agresif kaçışlar yapmaya çalışıyorum, otobüsle yakın olduğum esnada yapmış olduğum yanlış tabi. "Ben yaptım siz yapmayın."

@cycling Eminim ki yapılmaz, yapılsa da Bebek, Emirgan gibi sadece sahil kenarlarında 500-600 metrelik (göstermelik!) yollar yapılır.

Scudo
@Bugraacik

Bisikleti hafta sonları yapılan bir spor olarak değil de bir ulaşım aracı olarak kullanıldığını resmi mercilere göstermek lazım. Bizi anlayabilmiş olsalardı caddelere bisiklet yollarını çoktan çekmişlerdi. Bisiklet bazılarının gözünde hala hafta sonu boş zamanlarda spor yapılan bir hobi aleti. Bunun böyle olmadığını bisikletin artık ulaşım aracı olarak kullanıldığını büyük oranda göz önüne sermek gerekir.

@byantikan
Daha 2 Gün önce araç sürüşlerini sürekli eleştirdiğimiz bir kadın şoför, sahil yolundan evime dönerken 4 yolda aracını önce yolun ortasında durdurup benim geçmemi sağladı. O sırada daha 1. saniyede küfür yemeye başladı tabi. Sonra küfürlerinde gazına gelip benim yanımda benimle aynı hızda 5 km sürdü aracını. İşlek bir yolda eskort korumasıyla gitmek nasıl bir keyifmiş anlatamam. Umursayan umursuyor kısacası. (Bu biraz uç bir örnek tabi) 1-2 Hafta öncesinde rampa çıkarken susamışsındır nıhahahouho diye üstüme su döküp kaçan minibüsü de unutmadım bu oldu diye...

@BerkEvren

Mnibüsçü ? Hani şu sabah öğle akşam demeden 30-40 arası insanı ayakta balık istifi taşıyan araçların şöförlerinden mi ? Of of bunlar hiç insana değer vermeyecek mi.

Bu arada o bayan Şöföre de helal olsun Adamlık nasıl olur göstermiş.

@cycling
nefret ederim bu minibüsçülerin alayından, küçüğünden büyüğüne, hiç tutulacak bir tarafları yok... nefret biraz ağır oldu belki ama , malesef böyle

@cycling araç yolunda olan bisiklet yolu olarak sadece Zeytinburnu tarafında bi yol görmüştüm. O yolda ise büyük taşlar ve düşmüş elektrik direkleri vardı. Umuyorum ki yakın zamanlarda belediyeler bu konuya bi el atacaktır.

@BerkEvren Bu eskortluk yapma olayını bir keresinde bende yaşamıştım, hemde doblo bi araçtan :) ve diğer konuda ise yanımızdan geçen araçtan "bu havada bisiklet mi sürülür lan yürüyün evinize ......." gibi duyumlarda almıştım :)

@ahmetbag Ne yazık ki bu zamana kadar edepli araç kullanan veya edepli bi minibüsçü görmedim, sanırım seçilmiş kişiler...

@Bugraacik

Üst üste skış tıkış ayakta 20 kişi vardı şöföre adım atacak yer kalmadı artık yolcu almayın demiştim sonra ordan bana şöyle bir sesleniş yaptı, nolllduuu birader bi durummmu varrrr. Tam bir bey efendi üslübu ile arkadan bana seslenince minübüsün camlarını yumruklamamak için kendimi zor zaptettim. Malzeme hatalarına karşı cenabı hak o sabrı da insana lütuf ediyor. Rabbimiz bize eksik malzeme hatalarına karşı bu sabrı daim kılsın inşallah.

• Beğen
Tepkiler: Kızılçam
@cycling "nolllduuu birader bi durummmu varrrr" ne kadar güzel bi cümle değil mi ya? :D İnsanın direkt IQ seviyesini, kültürel seviyesini anlayabiliyoruz. Keşke minibüsçüler forumu olsa da baskın yapsak...

Geçen bu arkadaşın başka bir videosunda "araçların sağından geçmek yanlış" diye seksen kere söyledik, halen aynısını yapıyor. Bir de utanmadan "ben yapıyorum da siz yapmayın" yazmış.

Senin o "uyardığın" adamlar da yapıyor, bazıları da yapmıyor. Israrla trafik kurallarını sıradan geçir, millete tükürükler saçarak kural öğret. Sonra da "ben yapıyorum da başkası yapmasın" diye işin içinden sıyrıl. Memleketimiz ne güzel.

• Beğen
Tepkiler: kaju
@Bugraacik 'ın paylaştığı videolar hoşuma gitmiyor değil, doğrusunu ve yanlışını tartışıyoruz her seferinde burada. Aslında bir bakıma faydalı da oluyor :) Yanlışlarını da paylaşıyor artık, belirtiyor da net bir biçimde. Trafikte en ufak kuralsızlığa bile tahammülü olmayan birisi, kuralcı birisi belli ki.
Her zaman söylüyorum ; Trafikte ufak tefek şeylere ani tepkiler göstermemek lazım, insanlara el kol yapmamak lazım, sert uyarırsanız geri teperler diyorum :)

Trafikte öküzlük yapan insan uyarılmayı kaldırabilecek kapasitede değildir diyorum. Kimseyi azarlamak bisikletçilerin işi olmamalı diyorum. Şehir içi kullanım maalesef bunları gerektiriyor, kimse kusursuz bir trafik düzeni beklemesin bu kargaşanın içerisinde. O ufak tefek tehlikeleri de bizlerin dikkati ile sömüreceğiz.

Ben de bir ara GoPro alıp videolar çekmek istiyorum, son zamanlarda trafikte ne kadar güzel vakit geçirdiğimi görmeniz açısından :D Odak nokta ufak tefek hataları kapatmakta yatıyor, herkesin hatasını yüzüne vurmayın derim.

• Beğen
Tepkiler: Bugraacik
Ben ne kadar tepki alırsa alsın söylemek istiyorum.Bu arkadaşın göreceği fiziksel tepkiden hiç rahatsız olmayacağım hatta bu durumu hayır olarak bile görebilirim.Çünkü bu insan vasıtasıyla bazı kişilerin biz bisikletlilere antipati duyduğunu düşünüyorum.Ve bu arkadaşın tavırlarından dolayı oluşan antipatinin hiçbir bisikletciye zarar olarak dönmesini istemiyorum.Birde kanalıma abone olun beklentisi var,abone olup bu saçmalığın başka boyutlara geçmesine izin mi verelim?

• Beğen
Tepkiler: thedewil
@thedewil yolun bana ayrılan kısmı sağı, trafik kanunlarında da açıkça ortada ve evet hata yaptığımı defalarca gösterebilirim. Başkasının hatasını nasıl gösteriyorsam aynı şekilde kendi yanlışımı paylaşmış olmam da bi erdemdir fakat anlayana.

@Gökhan Akkaya ben kendi yanlışımı paylaştığım da da mutlu olan birisiyim. Belki ben yaptığım için başkası yapmaz mantığındayım. Fakat benim hatalarımı koyma nedenimi anlamayan kişiler var. Ben buraya takla attığım videoyu da yüklerim, duran arabaya çarptığımı da hatta düz yolda giderken düştüğümü de. Isin esprisi bu zaten, haklı yada haksız ne yaptıysam dürüst ve açık şekilde paylaşıyorum. Konuyu elestiriye açıp herkesin fikrini alıyorum.

Karakterim ve kişiliğim gereği bana, yakınıma veya herhangi insanın hayatına kasti yada yanlışlıkla da olsa tehlikeye atanı uyarıyorum. Bazılarını daha güzel dille, bazılarına ise bağırarak. Umuyorum ki neden bu görüntüleri paylaştığımı anlamışsınızdır. Yorumunuz için teşekkür ediyorum.

@olricom Ben daha kısa ve net şekilde söyleyeyim. Umarım uyarmış olduğum bi sürücünün hatası ile ufaktan da olsa bi kaza durumu yaşarsınız. Sonrasında ise o sürücüye ne ya

kardeş ilk hareketin hariç diğerlerinde bir sakınca görmedim. unkapanından aşağı sallanıp eminönü istikametine dönmüşsün belliki. orası değişik bir "s" virajdır. viraj bitene kadar otobüsün arkasında kalmalıydın. diğerlerine yapacak bir şey yok. kırmızıda geçen mi desen, laps diye kapı açan mı desen, aynaya bakmayan mı desen. dikkatli olan bizler olmalıyız.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
“Madde 46 Karayolunda en sağ şeridi kullanır ve diğer taşıtlar ile aynı sorumlulukla hareket eder."

Sağ şeridin sağındaki 10 cm boşluktan apaçi gibi geçmeye çalışılır, bütün haltları yiyip başkalarına sorumluluk öğretilir yazmıyor ama neyse.

Taralı alan ihlali, bisikletin üzerinden inmeden yolu ortalayarak trafik akışının dikine araç sürmek. Sorsan bütün motorlu araçlar bu işi bilmiyor ama kendisi sütten çıkmış ak kaşık.

Israrla uyarılmasına rağmen 'hatalıyım, ne olmuş yani' diye bir pişkinlik. Teşekkürler Türkiye.

Otobüsün dibine girilirmi o kadar abi. Canına yazık

@Bugraacik Bu saçma YouTube kanalının kapanması için yapılabilecek bir şey varsa bulunan elimden geleni yapıcam.Trafik katili videolarını bu güzel forumda görmek istemiyorum.

Araç trafiği var ise her ne koşulda olursa olsun defansif sürüş taraftarıyım. Korkak olun demiyorum ama atak ve agresif davranmaya da gerek yok. Nihayetinde bacak aramızdaki 15 kiloluk korumasız bir taşıt. Varsın geçsin, varsın yol vermesin sen bekleyeceksin. Yoksa yol benim o beklesin muhabbetine girdiğinde o iş uzar. Koydumu kaputtan 300 metre ileri fırlatınca seni ve bisikletini istediğin kadar bağır yol benimdi diye..

@omermurataydin size özelden açıklıyorum.

@aeneskral ilk başta koymuş olduğum görüntü zaten hatalı olduğumu göstermek için idi. Tabiri caizse ve forumdaki arkadaşların söylemeye çalıştığı gibi; öküzlüğümü, koydum oraya. Fakat toplum eleştirmek için illa birsey buluyor ve sadece ona odaklanıyor ne yazik ki. Görüyorum ki ayna kullanmayan, kırmızı da geçen, üstümüze süren sürücüler için hiçbir yorum da bulunmuyorlar. Çünkü burada açık hedef olabilecek tek kişi benim. Teşekkürler yorumunuz için.

@thedewil kuralı biliyorum. Sağ tarafa bakmış olsaydınız o taraftan gelen araçlara ''KIRMIZI'' yandigini anlarsınız. Büyük harflerle yazdım ki belki onu da görmemiş olabilirsiniz. Yaptığım hatanın arkasındayım ve gidipte ak kaşık olduğumu iddia etmiyorum. Kırmızı da geçen veya ayna kullanmayıp telefonla ilgilenen kişiler için yorum yapma hassasiyetini gösteremeyecek kadar kin dolusunuz.

@TuTKuN evet ne yazık ki girilmez, bende bunu anlatmaya çalıştım dostum. Canı düşünen bi birey olarak tebrik ediyorum. Bazı kişiler, insanlar demiyorum, kaza yapmam için veya dayak yemem için dualar ediyor besbelli.

@mehmet roy günlük yaşantımda da nasihat dinlediğim zamanlarda onu eyleme geciremiyor olabilirim. Fakat videonun ilk goruntusunu izleyip yorum yapmakta ayrı bi konu.

@olricom mesela izleme. Girme. Mesajlarıma bakma. Yukarıda da belirttim, suruculerin yaptığı hataları göremeyecek kadar insanlıktan cikmissiniz. Hatta sen yorma kendini ben engellerim seni forumda adımı dahi görmezsin.

@Retro Enthusiast açıklama ve yorumunuz için tesekkur ediyorum. Otobüsten bi ara kaçmam gerektiğini düşündüm. Arkasına takılma gibi amacım yoktu, ilk fırsatta uzaklaşmak istedim fakat pratikte yanlış davrandığımı görüyorum.

Sadece ilk görüntüyü izleyip yorum yapacaksanız boşuna yormayın kendinizi.
Kırmızı da geçen, ayna kullanmayıp telefonla ugrasan adamları umursamiyorsunuz. Çünkü burada sadece benle diyaloğa girmeye gücünüz yetiyor veya düşüncesiz davranıyorsunuz.
Forumda mesajlarımı görmek istemeyen kişiler varsa buyrun engellesinler hesabımı. Hatta özel mesaj yoluyla haber versinler karşılıklı engelleşelim.

Fena yüklenmişler yine @Bugraacik :D

Bak bu sefer ben hiçbir şey demedim :) Videoların genel olarak agresif. Belki de yapın böyle bilmiyorum, agresif birisin belki de. Ama tehlikeli sürdüğünü pek çok kişi net bir şekilde görebiliyor :(

Ben senin kaza yapmandan korkuyorum, eminim forumdaşlar da bundan korkuyordur. Senin iyiliğin için yükleniyoruz :) Biraz dikkat et kendine @Bugraacik

Nasıl desem, kendine sınır koy mesela büyük aynakola geçmeyi yasakla kendine 1 hafta bu şekilde sürmeye çalış. Sakin bir sürücü olmak için ufak adımlar at ve değiştir sürüş tarzını.

Bir yerden başla :) Bunu sana tüm iyi niyetimle öneriyorum

Geri