Scudo Sports

Güneşte kalınca arka hidrolik disk kendi kendine fren yapıyor ?

Ozan Bilir

Üye
Tepki
20
Sorun tam olarak bu neden olabilir ? Bir ara cıvatası düşmüştü yeni cıvata taktırdım onunla alakası yoktur herhalde ?

Bisiklet Sedona 721 HD

Scudo
Rotor çok mu genleşmiştir acaba? Belki çok ısındığından olabilir yani.

@toprakakalin1

Bilmiyorum ya onu da düşündüm ama çok saçma değil mi böyle olması. Gerçekten çok zorluyor, elime aldığımda bisikleti arka teker sürte sürte geliyor öyle diyeyim yani.

mineral yağ kaynıyor, kaynayınca hacim artıyor, padleri sıkıştırıyor diye düşünüyorum. yanlış hatırlamıyorsam 190 derecede kaynıyordu. bisikletide asvaltta yada sıcak biryerde bırakınca normal.(eger fren yağ haznesine su kaçma ihtimali olmuş ise bu kaynama değeri biraz daha düşecektir.)

@ErcanArslan

O kadar durmasına gerek kalmıyor güneş altında. Öğle vakti 2 dk yeterli böyle olması için.

Büyük ihtimalle sıcaktan yağın genleşmesi sonucu oluşabilir

hidrolik disk kullanmıyorum bu işin uzmanına sormak lazım fakat tahminimce yağ eksiltseniz iyi olabilir

@ayhan1

Yorum yapan herkese teşekkür ederim. En iyisi ben bir tamircinin yolunu tutayım.

disk fren gunesle kalmakla genleşmez.çelik malzemeden bahsediyoruz.yuksek derecelere maruz kalıyor.200 300.c buyuk ihtimal yğında,miktarında sıkıntı var.dot4 yağ kullan.yada bor minarelli 5.1 yağ olur.hlp 32 bulabilirsen oda olur.

fren kolunun orada piston ayarı vardır eğer o çok yakın ayarlandıysa sıcakta piston genleşir arkadaşım götür bisikletçiye 2 sn lik iş getir ben yapayım sorun değil.

Geri