Güneş enerjisi ile çalışan elektrikli bisiklet

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Elektrikli bisikletler hem doğaya saygılı olmaları hem de motosikletlerden çok daha uygun fiyata sahip olmaları nedeniyle kullanıcıların tercihi oluyor.
Ancak bu bisikletler devamlı olarak şarj ihtiyacı duyduğundan kullanıcıları bazen yarı yolda bırakabiliyor. Geliştirilen (link) isimli yeni bir bisiklet ise tüm enerjisini güneşten alıyor ve sürekli olarak şarj edilmeye ihtiyaç duymuyor.
Her elektrikli bisiklette olduğu gibi Solarbike’ta da batarya bulunuyor ancak bu bataryanın dolum şekli diğerlerinden bir hayli farklı. Zira bu bataryanın şarj olması için güneş ışığını alması yeterli oluyor. Bisikletin ön ve arka tekerleklerinin her iki tarafında da güneş panelleri bulunuyor. Bisiklet kullanılmadığı zamanlarda buraya gelen ışık bataryaya aktarılarak elektrik enerjisine çevriliyor. Ancak paneller yanlara doğru konumlandırıldığından ötürü güneş ışığını almalarının zor olduğunu da bu aşamada belirtmek gerekiyor.
Batarya tam dolu haldeyken 70 kilometre yol kat edebiliyor ve saatte 48 kilometre hıza ulaşıyor. Hız düşük olduğunda ise bu mesafenin çok daha artabileceği dile getiriliyor. Gelişimi 3 yıl alan ve şimdiden tasarım ödülüne layık görülen bisikletin ne zaman sokaklardaki yerini alacağı henüz bilinmiyor.

Nerede mi geliştirilmiş? Tabii ki bisikletin bir yaşam biçimi haline geldiği Danimarka'da.


Kaynak: (link)
 
Scudo

Drdaldal

Aktif Üye
Kayıt
8 Nisan 2015
Mesaj
107
Tepki
96
Yaş
46
Şehir
DENİZLİ
İsim
ALPER DALDAL
Bisiklet
Trek

Aspirin

Aktif Üye
Kayıt
1 Aralık 2014
Mesaj
196
Tepki
198
Yaş
40
Şehir
Tekirdağ
İsim
Eyüp BOZKURT
Başlangıç
1994—95
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Ön lastik atık :) birde yan rüzgarda perişan eder sanırım.
Sonuç olarak süper faydalı bir icat olacaktır