Güne bir bardak su ile başlamak

aeneskral

Allah için NAMAZ'a dur ey müslüman!
Kayıt
11 Ocak 2015
Mesaj
680
Tepki
839
Yaş
36
Şehir
Gaziosmanpaşa, İstanbul
İsim
Abdulkadir Enes KIRAL
Bisiklet
Giant
özellikle bisiklet gibi bedenin neredeyse tamamını kapsayan sporlarda, aktivitelerde tamda ihtiyacımız olan ziyadesiyle faydalı bir başlangıçtır güne su ile başlamak.
sabah uyanıp elinizi yüzünü güzelce yıkadıktan sonra(dişinizi fırçalamayın buraya dikkat lütfen) daha pijamalarınız üzerinizdeyken hemen gidin en az bir(iki bardak olursa daha iyi) bardak su için. öyle zehir gibi soğuk olmasın(yaz ayları için uyarı). yaz-kış ılık olsun. biranda kafanıza dikip bitirmeyin. sünnete uyun. en az üç kerede bitirmeye çalışın. zorlanacaksınızdır. sabah sabah insan istemeyebiliyor çünkü. zorlayın ama. o bir bardağı bitirin en azından. böylelikle;
yeni kas ve kas hücrelerinin oluşumuna yardımcı olun.
kilo vermek isteyenler için birebir. neden derseniz sabah içilen su metabolizmayı hızlandırır.
toksinlerden arınmayı sağlar.
bağışıklık sisteminin kuvvetlendirir.

su sağlıktır. su hayattır. su gibi aziz olunuz efendim.
 
Scudo

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
İnternet sitelerinden birisinde şöyle bir şey okumuştum. Sabah uyanır uyanmaz dişleri fırçalamadan içilen su, uyku süresince ağız da biriken toksinlerin yutulmasına neden olur ve bu iyi bir şey değildir.

Okuduğum kaynağı az önce bulmaya çalıştım ama bulamadım. İnternet ortamında herhangi bir haber sitesi de olabilir bu. Hangisi doğru acaba, kafam karıştı. :)
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Her sabah mutlaka içerim kahvaltı yapmadan önce. Eğer unuttu isem kahvaltıdan sonra yine susuyor ve içiyorum. Su hayattır, insanda iç dengeyi sağlayan başlıca madde sudur.
 

Osman Uygun

Daimi Üye
Kayıt
9 Haziran 2014
Mesaj
238
Tepki
128
Şehir
Samsun
Bisiklet
Sedona
Konu âlâ, içerik aliyyül Âlâ ;)

Yeri gelmişken bir önemli husustan da bahsedelim. Hadiste Peygamber Efendimiz(s.a.v) "ayakta içtiğiniz suyu mümkünse kusunuz" diyor. Bu denli ciddi olan bu konunun tabiki bilimsel tarafı da çok kuvvetli; dik konumda midenin pozisyonundan dolayı içine gelen su midenin asitli içeriğini o akımla duodenuma yani 12 parmak bağırsağına taşır, burası kesinlikle bazik olmalıdır, zira asidik içerik buraya ciddi zarar verebilir. O yüzden suyu otururken içelim üç yudumda içelim. Zira ne kadar Susamış olursanız olun suyu alıp Aralıklı olarak üç yudumda yavaş yavaş içtiğinizde suyun ağzınızda kalma ve Yayılma süresi uzadığı için ilginç bir şekilde ikinci bardağa pek ihtiyaç duymazsınız. Bilginize dostlar, kalın sağlıcakla :)

@aeneskral
 

aeneskral

Allah için NAMAZ'a dur ey müslüman!
Kayıt
11 Ocak 2015
Mesaj
680
Tepki
839
Yaş
36
Şehir
Gaziosmanpaşa, İstanbul
İsim
Abdulkadir Enes KIRAL
Bisiklet
Giant
@Osman Uygun
çok faydalı oldu dedikleriniz osman bey. Allah razı olsun.
 

kimi7

Üye
Kayıt
2 Mart 2015
Mesaj
12
Tepki
0
Yaş
33
Şehir
konya
İsim
Yasin
Bisiklet
Sedona
Bilgiler için tesekkurler. Çok şükür her sabah aksatmadan yaptığım bisey. Bide arada alışkan olmadığı icin oturmayi unutmasam süper olacak
 

Fırat Y.

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Temmuz 2014
Mesaj
884
Tepki
1.370
Şehir
samsun
Bisiklet
Focus
@Ebubekir haklısın ama insanlardan zekalarının kaldırabileceğinden fazlasını istememek lazım :) su içme pozisyonunun tartışıldığı bir ortamda sorum gayet zekiyceydi bence :komik:
 
  • Beğen
Tepkiler: OnurA ve umito

Mehmet Yusuf Koçak

Aktif Üye
Kayıt
25 Mart 2014
Mesaj
106
Tepki
17
Şehir
Gaziantep
Bisiklet
Sedona
Sadece sabah kalkınca mı yatmadan önce içilen su cildinizi nemli ve esnek tutacaktır. Böbrek taşlarını önlemeye, kişiyi düzenli tutmaya ve eklemlerle kasların işlerliğini artırmaya yardımcı olur.
Yatmadan önce büyük bir bardak su, toksinleri uzaklaştırarak hastalık ve enfeksiyon riskini azaltır. Ayrıca, kalp hastalığı riskini azaltmakta yardımcı olabilir. Teşekkür ediyorum :kyfmyrn: ve iyi geceler diliyorum :srnsml:
 

Furkan TK

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Nisan 2014
Mesaj
1.134
Tepki
2.180
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cube
Böyle güzel faydalı bir konu paylaşılmış, konuyu okuyanların büyük bir kısmı ek bilgiler ekleyerek içeriği genişletmiş fakat gelgelim araya seviyesi düşük gereksiz yorum atanda olmuş. Bizde katkımızı yapalım.

"Banyo yaptıktan sonra ayaklara soğuk su dökmenin kan dolaşımını hızlandırıp sıcak sudan dolayı genleşmiş olan damarların içindeki kanın aktivasyonunu artırarak tansiyon düşüklüğünü önlediğini ve savunma mekanizmasını güçlendirmektedir."
 
Kayıt
2 Mayıs 2014
Mesaj
21
Tepki
2
Şehir
istanbul
Bisiklet
Orbea
sabah aç karnına ılık suya limon sıkılarak içilmesininde oldukça faydalı olduğu söyleniyor.
 

rsomuncu

Üye
Kayıt
4 Şubat 2015
Mesaj
67
Tepki
30
Şehir
gümüşhane
İsim
remzi
Bisiklet
b'Twin
Her sabah bir bardak suyun içine 1 tatlı kaşığı elma sirkesi koyulup icmek vucuda zindelik ve yağ yakici etki yapar ve ben her sabah içerim