Güncel Sağlık...dikkat edelim!!!

Önder Özdoğan

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Mayıs 2005
Mesaj
2.276
Tepki
1.167
Bağırsak kanserine havuç
DANİMARKA'da yapılan bir araştırmada havucun bağırsak kanserini engellediği belirlendi. Danimarkalı araştırmacılar havuçta bulunan kimyasal bir maddenin bağırsak kanserini engelleyebildiğini tespit etti. Bilimadamları havucun yanı sıra kereviz ve maydanozda da aynı maddenin olduğunu belirledi. Uzmanlar, "Bu araştırma ile birlikte insanların kansere yakalanmaması için hangi sebzeyi yemeleri gerektiğini söyleyebileceğiz. Daha fazla araştırmayla birlikte insanların her gün kaç tane havuç yemeleri gerektiğini söyleyebileceğiz" dedi. Araştırmacılar, işlenmemiş havuçların daha yararlı olduğunu belirterek havucun kaynatılması halinde bu maddenin kaybolduğunu ifade etti. Bilimadamlarının, havucun kanserin etkisini azaltıp azaltmadığını da araştıracakları belirtildi.

Sigara prostat kanserini artırdı 50 yaşını aşmış erkeklerde görülen prostat kanserinin, sigara sebebiyle 40 yaşına kadar düştüğü belirtildi. Uzmanlar, prostat kanserine yakalanma yaşının 50 olarak bilindiğini fakat sigara tüketiminin artması sonucunda 40'a kadar indiğini belirtti. Prostat kanserinin hiçbir belirtisi olmayabildiğini aktaran bilimadamları, "Sigara içme oranı yüksek olduğu için prostat kanserinde de artış yaşandı. Artık 40 yaşına gelen bir erkeğin bu hastalığa yakalanma riski var. Bu sebeple 40 yaşından sonra erkekler her yıl tetkik yaptırmalı" dedi. Prostat kanserinde erken teşhis ve tedavinin önemli olduğunu vurgulayan bilimadamları, "Tedavinin amacı, yaşamı uzatarak ailenin ve toplumun aktif bir üyesi olarak yaşanmaya değer hale getirmektir. Hastalık ilerlediği takdirde tedavi zorlaşmaktadır. Bu sebeple hastalığın tam olarak tedavisi erken teşhise dayanmaktadır" şeklinde konuştu.

Aşırı şekerden uzak durun...
ŞEKER hastası olmayan kişilerin de fazla tatlı tüketmeleri halinde, vücudun şeker metabolizması bozularak gizli şeker açığa çıkıyor. İngiliz bilimadamlarına göre; kişide şeker hastalığı olmasa bile beslenme şekline önem vermek gerekiyor. Aşırı şeker tüketen sağlıklı kişileri inceleyen uzmanlar, günde 200 gramdan fazla şeker tüketilmesinin zararlarını kanıtladı. Buna göre; şeker bağışıklık sistemini etkileyerek kronik böbrek yetmezliği, sindirim sistemi hastalığı, kalp, karaciğer hastalığı gibi rahatsızlıkları tetikliyor. Bu nedenle uzmanlar, sadece şeker hastaları değil, sağlıklı kişilerin de aşırı şeker tüketmekten kaçınmaları gerektiği konusunda uyarıda bulunarak, "Canınız aşırı şekerli gıdalar istediğinde sütlü tatlılar ile meyve ve meyve sularını tercih edin" diyor. Gizli şeker hastalığının belirtileri arasında ise, bulantı, kusma, baş dönmesi yer alıyor.

A'DAN Z'YE HASTALIKLAR
Tifo: Kalbi, beyni, böbrekleri, akciğerleri, karaciğeri, göz ve kulak sinirlerini etkiler. Bu nedenle iyi tedavi şarttır. Hastaya süt, yoğurt, ayran, hoşaf, meyve suları, limonata, portakal suyu, yumurta sarısı, yumurtalı çorbalar, iki kere çekilmiş etten yapılmış köfteler, sebze ve meyve püreleri verilir. Çok su içirilir.

şimdiden sağlıklı günler.....

kaynak.sağlıkhaberleri
 
  • Beğen
Tepkiler: Özgür Dilaver
Scudo

Manta

Üye
Kayıt
11 Ocak 2006
Mesaj
76
Tepki
24
Şehir
Bursa
Elbette koruyucu özelliği saptanmış besinler tüketmek iyidir. Ya kanser yapıcı özelliği belirlenmiş besinler? Örneğin barsak kanserinden bahsetmişken "kırmızı et"in mide ve barsak kanserine yolaçtığını biliyor muydunuz?
 

ymgirgic

Üye
Kayıt
13 Ocak 2006
Mesaj
98
Tepki
115
Şehir
Konya civarı...
Sağlık konusunda size doğruluğundan çok emin olduğum bir püf nokta vereyim mi? vereyim vereyim. sağlığın anahtarlarından birisi doğru beslenmedir. En sağlıklı gıda: taze ve doğal yollarla yetiştirilmiş olanlarıdır. Yani içinde bulunduğun mevsimde dağda, tarlada, bahçede hangi sebze yada meyve yetişiyorsa onu tüketeceksin. zira o mevsim bünyenizin neye ihtiyacı varsa tabiatta size onu sunuyor. örneğin kışın gribe en faydalı sebze turptur, yazın ise susuzluğa en yararlı meyve karpuzdur. turfanda veya sera yoluyla yetiştirilen gıdalara tamamen karşı değiliz ama ben kendi adıma pek tercih etmem. anti oksidan denen ve kansere karşı koymamıza yarayan maddeler genelde taze mevsim sebze ve meyvelerinde bulunur. dondurulmuş sebze veya sebze konserveleri de bu konuda tavsiye edilmeyecek gıdalar arasındadır. (mecburi durumlar hariç).
 
  • Beğen
Tepkiler: Önder Özdoğan

Said Ergöktaş

Forum Demirbaşı
Kayıt
15 Temmuz 2005
Mesaj
444
Tepki
197
Şehir
KAYSERİ - Hill Climb - XC
faydalı bir paylaşım teşekkür ederiz abim
ellerine sağlık...