Özel kargoysa, konşimento-ordino için ayrı, antrepoda bekleme süresi için ayrı, bir de ürünü çekmek için müşavire ayrı ücret ödersiniz. (Son kısmı kendiniz de halledebilirsiniz ama kaybettiğiniz zaman boyunca da antrepo ücreti ödersiniz.)
usps ile gelicek, peki devtek kargosuyla gelen kargolarda müşavire ihtiyaç olur mu ? olursa ortalama ne kadar ücret öderim müşavire ?
@Şevket Şahin
bu cevabı bana yazdığınızı düşünerek bişey daha sormak istiyorum 1. maddede yazdığınız gibi devlet kargosu ile gönderilecek orda sorun yok. fakat 2. maddede yazdığınız gibi ürünleri tek tek getirmeye kalkarsam 2-3 ayda zor toplanır bisiklet ben vergisini ödemeye hazırım zatende 6-7 ürünü bir arada getirmek ne gibi bi sorun çıkartır ?
ups ile bir tecrübem oldu, çapraz kurlar nedeniyle aldığım ürün sınırın biraz üstünde kalmış ve acı telefon geldi, gümrüğe ödeyeceğim vergi hariç 400 lira vekalet, vs işler için para istediler. şimdi ise mal geri yollandı bir de geri ödeme için uğraşıyorum
İlginç bir uygulama fakat bu yazdıklarınız her şehirde tutmayabiliyor. Örneğin getirttiğim birkaç malzeme için ürün fiyatını oldukça düşük belirtmelerini sağladığım halde, paket üzerindeki malzeme listesindeki ürünlerin internetten aldığım ülke için ortalama fiyatları araştırılarak gerçek fiyatları gözümün önünde bir güzel hesaplandı ve paşa paşa gümrük vergisini ödedim. Herhalde çok yapılan bir uygulama ki ne üzerindeki fatura bilgilerine baktılar ne de kart ekstresi, paypal çıktısı istediler.
Devlet hariç hiçbir kurumun kendine özel gümrüğü yoktur arkadaşlar. Özel kargonun farkı şuradan gelmektedir; kendi antrepolarında tutmak için para istenir. Konşimento için bir ücret ödersiniz.
Ayrıca malı çekebilmek için vekalet verin denir ve fahiş fiyatlar istenir. Bu aşamada bu ücreti ödemeden de malınızı alabilirsiniz. Malınızın peşinden kendiniz koşarsınız o kadar.
Özel kargoların lojistik şirketlerinin fabrikaların da gümrük kontrolünü gümrük memurları yaparlar ve firmalar ile hiçbir organik bağları yoktur.