Scudo Sports

güler misin ağlar mısın? yurdum insanı

bizim engin hoşgörü ve misafirperverliğimize bir örnek olur düşüncesiyle şu yazıyı paylaşmak istedim
Mustafa Kemal Atatürk’ün 1934 yılında Anzak annelerine hitaben yazdığı mektup şöyle:

"Uzak memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar; burada dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükun içinde uyuyunuz. Sizler Mehmetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar; göz yaşlarınızı dindiriniz, evlatlarınız bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat rahat uyuyacaklardır. Bu toprakta canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır."

Scudo
''türk insanı''nı ''türkiye''yi eleştirenleri anlamıyorum, dünyanın en duygusal, vicdanlı, samimi toplumuna sahibiz. 5 parmağın beşi bir değildir, bir ağaçta bütün elmalar kıpkırmızı ve parlak değildir içinde çürüklerde vardır. kısacası lütfen 1-2 kişinin yanlışını ülkenin yarısı öyleymiş gibi lanse etmeyin. ''ancak türkiyede olur'' gibi laflar kullanmayın, yurtdışında yaşayın, ülke ülke gezin o zaman anlarsınız hoşgörüyü medeniyeti.

daha evvel dediğim gibi olur olmaz şeylerden süphelenen, herkesi kripto gören, herkes bize düşman gören insanlar olmaya başladık.
yoksa urfa'da adamı olsa olsa misafirliğe kalmadığı veya yemediği için döverlerdi :D

@Ahmet Ayaz misafirlikte yemek yemeyeni , demlik bitene kadar çay içmeyeni hakaret etmiş sayarlardı kendilerine. nereden mi biliyorum (link)

No problem,no problem. no küfür,no no. Yalnız sen olmak ne ayak? Yeterli cevap veremezsen gelecek bir dayak? :D
Adamlar kötü bir şey söylememişki, yerde akrep olur,kıçını ısırır diye uyarmaya çalışıyorlar sadece.:)

Ne var bunda? Türkiye'nin kentsel dönüşümdeki başarısını kıskanan fransızların oynadığı oyunu engellemiş halkımız.

çomorrowland çok da şaşırmamak lazım

@Ramadan Ş.
Kültür farklılıkları işte . Onlar için ekmek parası ise Malatyalılar için dilenmek .

@danceros
Kimse bu kim diye dönüp bakmıyormuş Almanya da

@danceros
Bu konuda yapılmış bir ''bilimsel'' çalışma filan mı var?
Türkiye'de yaşayan insanlar,Japonları mı eleştirsin sizce?

@hamlet2006
Abi dış mihraklar diyip durursa her olan şeye zaatı muhterem, adamlar da her gördüğü John'a dış mihrak muamelesi yapar :D:D:D :D

"herkes bizi kıskanıyor, bütün dünyanın gözü bizim üzerimizde, ah imkan bulsalar bizi bi kaşık suda boğacaklar" diye her gün yapılan haberleri izleyince farklı bir şey olmasını beklemek tuhaf olurdu.

Bi tarafta Suriye bi taraf Irak çatışmaların bitmediği yerde gelmiş çadır kuruyorsun burada adamı dürterler...

@ahlaksız

bu konuda yapılmış ''bilimsel'' çalışmalar ve araştırmalar var. soruyu google'a sorun sonuç orda.
türkiyede yaşayan insanlar japonları eleştirmicek tabiki, **türkiyede yaşıyoruz insanımız şöyle görgüsüz, insanımız böyle cahil** diyerek ayrıca kendini de bu cahil ve görgüsüzlerden ayrı tutan insanlara lafım. hatayı yapan ''bireyi'' eleştirmek yerine tüm ülke böyleymiş gibi eleştirenlere lafım. yoksa herkes herkesi eleştirebilir saygı çerçevesinde. siz şimdi bu yazımın neresine bozuldunuz ben onu merak ettim?

@ahlaksız bir önceki mesajınızı tekrar gözden geçirin sonra benm verdiğim cevaba bakın, üslubumun tam da soru sorma üslubunuZa denk olduğunu anlayacaksınız.

Geri