Scudo Sports

güler misin ağlar mısın? yurdum insanı vol 2

Ronin45

Forum Bağımlısı
Tepki
2.602
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Diğer
Scudo
En şerefli varlık olarak insanın canının değeri zaten tartışılmaz; ama ben daha farklı bir açıdan bakacağım olaya.

Bir insanın gözü önünde gerçekleşen kavganın, ölümün, hatta kasıt olmasa bile kanamalı yara alınan bir (iş/trafik vs.) kazasının insanın psikolojisine ve enerjisine ve dahi hafızasına kazınan o görüntüyle ömrünün geri kalan kısmına nasıl bir etki edeceğini bilmeyen aciz varlıklar bunlar. Halbuki çekeceği o sıkıntıyı az çok kestirebiliyor olsa, yerine feda ettiği "yatak ve uykunun" kendisi için daha hayırlı olacağını bilebilirdi.

Ne yazık insan olma bilincine sahip ol(a)mayan "insanlara" ve ne yazık tükettikleri nefese, harcadıkları ömre...

En şerefli varlık olarak insanın canının değeri zaten tartışılmaz; ama ben daha farklı bir açıdan bakacağım olaya.

Bir insanın gözü önünde gerçekleşen kavganın, ölümün, hatta kasıt olmasa bile kanamalı yara alınan bir (iş/trafik vs.) kazasının insanın psikolojisine ve enerjisine ve dahi hafızasına kazınan o görüntüyle ömrünün geri kalan kısmına nasıl bir etki edeceğini bilmeyen aciz varlıklar bunlar. Halbuki çekeceği o sıkıntıyı az çok kestirebiliyor olsa, yerine feda ettiği "yatak ve uykunun" kendisi için daha hayırlı olacağını bilebilirdi.

Ne yazık insan olma bilincine sahip ol(a)mayan "insanlara"...

insanlık gözlerimizin önünde ölüyor

Bu aslında, problemin çözüm için intihar etmeye meyillilere bir ders niteliğinde. Senin intihar etmen bir başkası için, bir heyacanlı aksiyon sahnesi veya birazcık acımadan başka bir şey değil.Hani derlerya ....yoluna gitti Niyazi diye.İntiharla problemin dünyevi hayatta belki çözülebilir. Ama ya diğer hayatın ne olacak?İnanmayabilirsin, ozamanda bir bilinmeyene,bir boşluğa doğru gidiyorsun,içindeki durumdan daha mı iyi olur sence?

Geri