Scudo Sports

Güçlü ön ışık tavsiyesi

Quatro16

Daimi Üye
Tepki
77
İsim
Alfa Romeo
Başlangıç
1963—64
Bisiklet
Salcano
Gece turlara gidiyoruz hepsiburadadan panther ışık almıştım ön bozuk çıktı bir tane daha bisikletçidden 20 TL ye aldım o da kötü aydınlatıyor güçlü ne önerirsiniz?

Scudo
bisiklete taktığım ışıklar sadece görülmek için (gerçi, hep söylerim, bazen gürülmemek daha iyi oluyo ya neyse... )
ve sürekli yanar söner moddalar... görüş için kafa lambasını tercih ediyorum, böylece baktığım yeirn aydınlanması lüksüne de sahip oluyorum..

benim lamba petzl tikka plus 2, memnunum... özelliklerini yazabilmek için bi baktım internete, ışık gücü 70 lümenmiş... tabi ihtiyaca göre daha güçlü ışıkları olan modeller de var kafa lambalarında... bi bakmakta fayda var...

dez avantajları 1) kaskla birlikte kafayı rahatsız edebilir... bence çok önemli bi sorun diil, ayarlayabiliyorum...
2) bol sinekli böcekli yerlerde (örneğin ankara/eymir gölü gibi :D) çok sinek/böcek çekiyo.. direkt ışığa dalıyolar... dolayısıyla da kafanıza, gözünüze...

(bi akşam eymir'de yarasa daldı bana yaa :D-- yukardaki satırları yazarken hatırladım-- muhtemelen ışığa diil tabi, körler sonuçta ama sanırım ışığıma koşan bi böcek peşinde olaiblir :D allahtan refleksler iyi de başımı eğebildim, sıyırdı geçti :D )

(link) link teki feneri kullanıyorum 20 TL ye aldım 2 pili var şarj edip değişerek kullanıyorum piller 2-3 saat gidiyor daha uzun gider ama 2-3 saatten sonra renk biraz soluyor ama bunu bulabilirsen kesin al silahlar için tasarlanmış ama gidona uyuyor, bir arkadaşın 50 TL'lik ön led lambası var bu onu rahat 4 e 5 e katlar o derece iyi kesinlikle tavsiye ederim..

2 yıl önce bisikletçiden bir ön ışık almıştım.
Çok uzun mesafeden görünüyor fakat önümü aydınlatmıyor sanırım karanlıkta görünmeyi sağlamak için.
Yeni yol bisikletim için ışık arıyorum olabildiğince parlak olmalı bütçe sınırım yok ikinci el önermeyin.
Şimdiden teşekkürler.

(link) 2 yıldan fazla kullanıyorum. Bisiklette kampta evdeki tamir işlerinde yani her yerde severek kullanıyorum. Bisikete monte etmek için bi aparat uydurmak gerekebilir ben iki ucuna ip bağladım ön gidon çantamın omuz askısının kancalarına ipleri geçiriyorum. Uzaya kadar aydınlatıyo lamba

@Yanlamavehıztutkunu
Moon meteor vortex kullanıyorum. Hem pil ömrü hem değişebilir pili olması hemde aydınlatması oldukça başarılı. Özellikle yol bisikleti için tavsiye ederim kesinlikle.
Şurada da bir incelemesi var;
(link)

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
(link) kodlu ürünü kullanma şansım olmuştu. Gerçekten güçlü bir ışık o fiyat aralığında.

Moon meteor storm lite kullanıyorum.Pili değiştirilebilir,çok güçlü aynı zamanda uzun pil ömrü var.Malzeme kalitesi de çok iyi ancak biraz ağır.Uzun mesafeciler için tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
Ben de gece sürüşü için güçlü ön ışık arıyorum, yeni bir konu açmak istemedim. Özellikle farkedilmek için değil yolumu aydınlatmak için bir ürün arıyorum. 100-150 tl bütçe ayırmıştım ama aradaki farka değecek bir ürün olursa 200 e kadar çıkabilirim. Verilen öneriler doğrultusunda bir kaç ürün arasında kaldım. Lümen bilgisi şaşırtıcı olabiliyor anladığım kadarıyla. Çok düşük fiyatlara 1000+ lümen satan da var yüksek fiyatlara 100- lümen satanlar da. Bunlar arasında hangisini tercih etmem mantıklı olur acaba?

(link) @EnesKlf07 tavsiye ettiği ürün.

(link)

(link) @hamlet2006 Bahsettiğiniz ürün bu mu acaba?

(link) (bu biraz pahalı diğerlerine göre)

(link)

@EaglesFlyHigh Yukarıdaki ürünleri bilmiyorum ama bir tanıdığım Ugoe 1000 kullanıyor. n11'de 350 liraydı. Ama araba farı gibi. Ben ondan alacağım.mesela.

• Beğen
Tepkiler: EaglesFlyHigh
Ben de gece sürüşü için güçlü ön ışık arıyorum, yeni bir konu açmak istemedim. Özellikle farkedilmek için değil yolumu aydınlatmak için bir ürün arıyorum. 100-150 tl bütçe ayırmıştım ama aradaki farka değecek bir ürün olursa 200 e kadar çıkabilirim. Verilen öneriler doğrultusunda bir kaç ürün arasında kaldım. Lümen bilgisi şaşırtıcı olabiliyor anladığım kadarıyla. Çok düşük fiyatlara 1000+ lümen satan da var yüksek fiyatlara 100- lümen satanlar da. Bunlar arasında hangisini tercih etmem mantıklı olur acaba?

(link) @EnesKlf07 tavsiye ettiği ürün.

(link)

(link)

(link)

Evet, lumen bilgisi yanıltıcı olabilir; kötü mercek ve ayna yüzünden yüksek lumenli ışık işe yaramaz olabilir. Fakat bunun tersi geçerli değil, düşük lumenli hiç bir ışık önünüzü yeterince aydınlatmaz. Verdiğiniz bağlantılardan sadece ilki önünüzü aydınlatacak güçte gibi gözüküyor, o da sanki şunun çakması:
(link)

• Beğen
Tepkiler: EaglesFlyHigh
@EaglesFlyHigh Yukarıdaki ürünleri bilmiyorum ama bir tanıdığım Ugoe 1000 kullanıyor. n11'de 350 liraydı. Ama araba farı gibi. Ben ondan alacağım.mesela.

Güzel bir ürüne benziyor ama fiyatı biraz yüksek malesef.

Evet, lumen bilgisi yanıltıcı olabilir; kötü mercek ve ayna yüzünden yüksek lumenli ışık işe yaramaz olabilir. Fakat bunun tersi geçerli değil, düşük lumenli hiç bir ışık önünüzü yeterince aydınlatmaz. Verdiğiniz bağlantılardan sadece ilki önünüzü aydınlatacak güçte gibi gözüküyor, o da sanki şunun çakması:
(link)

Yorumunuz için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz ürün F/P ürünü gibi duruyor gerçekten. @EnesKlf07 de tavsiye etmiş. Orjinali bu fiyatlara olunca çakmasına yöneliyor insan ister istemez.

Güçlü ön ve arka ışık tavsiyesi alabilir miyim güncel? Hangi markaları kullanıyorsunuz, önerirsiniz?

Hem bisiklet hem otomobil sürücüsü olarak fikrimi belirteyim. Gece ormanlık alanda zifiri karanlıkta sürmüyorsanız, binlerce lümen ile şehirde gezmeniz anlamsız.

@Anonim teşekkürler. bir bakayım buna
@Mehmet Metin Levent haklısınız. Maksat sabah erken saatlerde çıktığımda araç çarpmasın, görünürlük sağlasın diye aslında.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Anonim teşekkürler. bir bakayım buna
@Mehmet Metin Levent haklısınız. Maksat sabah erken saatlerde çıktığımda araç çarpmasın, görünürlük sağlasın diye aslında.
Sabit yanmayan, yanıp sönen yada karışık yanan ürünleri tercih edin. Amaç farkedilmek. Dahası arkanızdan gelen aracın sizi farketmesi. Önden gelen araçtan kaçmanız daha kolaydır. Ama ön far lümenine arananlar, araç sürücülerinin gözlerini rahatsız ediyor.

Moon Vortex Pro 1100 lümen kullanıyorum, tavsiye ederim. Şehir içinde de sürseniz, sokak aydınlatması her yerde aynı olmuyor. Hızlı giderken önünüze aniden, kaldırım, mazgal, yeni kazılmış bir çukur... çıkabilir. O nedenle yolunuzu iyi aydınlatmanızı tavsiye ederim.

Sabit yanmayan, yanıp sönen yada karışık yanan ürünleri tercih edin. Amaç farkedilmek. Dahası arkanızdan gelen aracın sizi farketmesi. Önden gelen araçtan kaçmanız daha kolaydır. Ama ön far lümenine arananlar, araç sürücülerinin gözlerini rahatsız ediyor.
bi çoğunun düşük ışık modu var aslında. özellikle yüksek aydınlatma sağlayanların genel itibariyle daha iyi kaliteli olduğunu düşünürsek yerine göre yüksek lümen lazım olabilir. bence modlu aydınlatması güçlü bi ışık almak daha iyi olur

Geri