İkisindede organik balatalar kullanıldı :rolleyes: Üstelik slxlerde önde 180'lik rotor kullanmama rağmen Elixirin 160'lığı ciddi şekilde daha güçlüydüler.
anlattığınız problemi bende yaşıyordum(aynı fren seti ve 95kgs), kiloma göre fren kuvvetsiz kalıyordu. Forumdaki arkadaşların tecrübeleri ve Kaçkar dan Aydın sayesinde xo aldım. Şöyle diyebilirim ki arasında tartışılmaz bir kuvvet farkı var( Xo fren ise 486 lar ne idi??) Xo / XX / cr yada yeni XT / XTR kesinlik ile sizi tatmin edecektir. Daha uygun fiyatlı bakıyorsanız slx ten aşağısının işinizi göreceğini sanmam
Merhaba Arkadaşlar Hazır konu Hidrolik frenden açılmışken,Ben yeni alacağım bisikletin ön freninin Diskli olmasını istiyorum,sadece ön takım için hidrolik fren satılıyormu,rotor,kaliper vs.. filan(Sıfır olarak)...
Sadece ön için hidrolik bulmanız biraz zor ikinci elde falana belki ama yine de kimse set bozmak istemez. Bunun dışında Ebay üzerinden alabilirsiniz tek olarak. güç olarak da ne kadar ekmek o kadar köfte mevzusu var. Ama güç sıralamasına göre hayes formula avid shimano diye kabalama bir sıralama yapılabilir. Tabi modeller de çok şey fark ettirir bu sıralamada. Aynı seviye oldukları sürece geçerlidir bu sıralama
elixir kullanmadım ama slx ve xt kullandım su anda xt kullanıyorum cok memnunum 160 lık xtr rotorlar ile kullanıyorum slx ler xt lere gore biraz daha gucsuz kalıyor avidleri hic denemedim ama kotu olduklarını sanmıyorum ama ben jagwire ın balataları ve xt setin performansından cok memnunum ikinci el bir xt yada 2011 xt set te dusunebilirsin slx te yeterli olacaktır ama eger balatalı degistirirsen baya fark hissedersin rotorlarda ciddi fark yaratır uzun lafın kısası hangisi icine siniyorsa onu al cunku hepsi assagı yukarı sana aynı hissi verebilir umarım yardımcı olabilmisimdir
Shimano 445, shimano 486, juicy 3, Elixir 5 kullandım. Elixir 5'in frenleme gücü diğerlerine göre müthiş fakat biraz dengesizdi. Yani fren kollarını pek sert çekmeseniz de sizi yola zımbalıyordu.
şimdi şu yanlışı ltfen düzelteliM ORGANİK BALATALAR METALİKLERDEN DAHA İYİ DURUŞ SAĞLAR... METALİK PED LER FRENİN ÇOK HIZLI ANLARDA VE UZUN SÜRELİ..ÖRNEİN DH KULLANIMLARDA DAHA GÜÇLÜ
Özet:mekanik frenli bisikletime hidrolik ön fren alacağım, 200 lira kadar bütçem var.Yardımlarınızı bekliyorum.
Bir hata yapıp mekanik disk frenli bisiklet aldım, inişini hayal ederek çıktığım tepeleri duramam korkusuyla 20 km hızı aşmamaya çalışıp Yusuf atarak inmeye çalışıyorum , bu yüzden hidrolik fren önerisine ihtiyacım var.
Boyum 193 kilom 95 civarında.vites kolum frenli olduğundan ve bütçem sınırlı olduğundan sadece ön freni değiştirmeyi düşünüyorum. Arka frenim idare ediyor zaten. Bütçem 200 lira.duruma göre biraz esnetebilirim. Teşekkürler.
Almayı düşündüğüm vites kolu:
(link)
Sol alivio sağ tourney olsa sıkıntı olmaz değil mi?