Nerede bulabileceğinizi bilememekle beraber neden aradığınızı merak ettim. Çünkü bahsettiğiniz aletler normal bir dağbisikleti kullancısının işine yaramayan parçalar. Çünkü yeri geldiğinde freninizi kilitlemeniz gerekecek. Fakat bunların amacı frene uyguladığınız fazla kuvveti absorbe etmek. Zira dağbisikletlerinde kullanılan fren sistemleri yada kadro teknolojilerinde bunun tam tersi uygulamalar var Zaten shimano uzun zamandır bu ürününü piyasaya bi daha sunmadı.
selam hemşerim sadecedenemek için 2009 katoloğunu inceledim ve orda gördüm firenlemeye hidrolik firenleme etkisi yaptığı yazıyor bu yüzden başka bir sebebi yok ama bilgileriniz için teşekkür ederim
Acemiler ve citybike kullanıcıları için uygun dersek daha uygun olur sanırım. Dağ bisikletiyle bir ilgisi olmayan bir parça. Arkadaşlarında belirttiği gibi frenlemeyi oldukça yumuşatıyor, tekerlerin bloke olmasını engelliyor...
Bunun yerine servo mekanizması bulunan shimano kollardan kullanmanızı tavsiye ederim. Fren pabucu janta temasından sonra dağa dozajlı yumuşak olmasına karşın daha güçlü frenleme yapabiliyorsunuz