Scudo Sports

GSM operatörü Cayma bedeli istiyor, yasal mı?

Tuğrul Tomba

Söz uçar, yazı kalır...
Tepki
1.471
İsim
Tuğrul Tomba
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Merhaba arkadaşlar,
bugün cep telefonu numaralarımdan birini başka bir operatöre taşımak için talimat verdim. Taahhüdümün bitmesine 61 gün var. Yararlandığım aylık indirim tutarı 36TL imiş. Benden talep edilen cayma bedeli 252TL. (SMS ile bildirilen tutarı). Müşteri hizmetlerini aradığımda da hesaplama detayını açıklayamıyorlarmış. Bu bedeli talep etmeleri yasal mı? Kalan iki fatura toplamım 106 TL. Bu kalan iki fatura tutarını ödemem istense bana makul gelirdi. Ancak bu yol, bana kötü niyetli bir cezalandırma gibi geldi. Ödeyip tüketici hakem heyetine mi gideyim? Bu konuda ne yapmamı önerirsiniz? Teşekkür ederim.

Scudo
(link)

Linkini verdiğim Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği'nde Madde 16'nın (1)inci bendine bakın. Aboneliğinizi zamanından önce fesih ettiğiniz için aldığınız toplam indirim veya taahhütünüzde kalan bedel kadar (hangisi azsa) bedel tahsil edilebilir sizden.

• Beğen
Tepkiler: Tuğrul Tomba
(link)

Linkini verdiğim Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği'nde Madde 16'nın (1)inci bendine bakın. Aboneliğinizi zamanından önce fesih ettiğiniz için aldığınız toplam indirim veya taahhütünüzde kalan bedel kadar (hangisi azsa) bedel tahsil edilebilir sizden.
Teşekkür ederim.

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun bu hususu özel ve ayrıntılı olarak düzenlemiş durumda. Tüketici, hiçbir süresi olmayan ya da bir yıldan uzun olan abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahip Sizinki buna uyuyorsa elbet.

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun bu hususu özel ve ayrıntılı olarak düzenlemiş durumda. Tüketici, hiçbir süresi olmayan ya da bir yıldan uzun olan abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahip Sizinki buna uyuyorsa elbet.
Teşekkür ederim.

Geri