Scudo Sports

Grupset değişimi

3x8 bisikletiniz olduğu için mutlu olmanız gerekir bence @Taygun Kon . Bunu neden diyorum, bir kere 1x vites sistemleri şu ara moda, herkes kendini zora sokan vites sistemlerini el üstünde tutuyor, sizinkisinin tek zaafı eski moda olması. Nedir eksikliği? Yedek parçası mı yok, çok mu eski! Hiçbiri değil...
Bisiklet 1900'lerden kalan bir alettir komşu, eskisi makbuldür, eğer son seneki konuşulmuyorsa. Bence verdiğiniz mesaj çok yanlış, en düşük vitesi kullanmıyorsunuz ama yeri gelir kullanırsınız, size bir zararı yok ya...

Scudo
3x8 bisikletiniz olduğu için mutlu olmanız gerekir bence @Taygun Kon . Bunu neden diyorum, bir kere 1x vites sistemleri şu ara moda, herkes kendini zora sokan vites sistemlerini el üstünde tutuyor, sizinkisinin tek zaafı eski moda olması. Nedir eksikliği? Yedek parçası mı yok, çok mu eski! Hiçbiri değil...
Bisiklet 1900'lerden kalan bir alettir komşu, eskisi makbuldür, eğer son seneki konuşulmuyorsa. Bence verdiğiniz mesaj çok yanlış, en düşük vitesi kullanmıyorsunuz ama yeri gelir kullanırsınız, size bir zararı yok ya...

Olduğu gibi katılıyorum.

Yalnızca ilk yaprağın kullanmayacağı düşünülüyorsa ve ağırlık azaltma düşüncesi yoksa (ki 2'li aynakolda fark edilir bir azalma olmayacaktır) bana göre de gereksiz bir yenilemeye girişiyorsunuz gibi geldi. 8'liden 9'lu sisteme geçince de fazla seviye atlanmıyor. Aksine 6-7-8'li sistemin ortak kullanılan parçalarından mahrum kalacaksınız.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Gereksiz başlık açılmasını engellediği için yönetime teşekkür ediyorum öncelikle. Konuya gelecek olursak,

Bu bir tur bisikleti sanırım? Üstündeki geniş aralıklı vites setinin sebebi de bu. Yol bisikleti amaçlı kullanmak için bunu satıp 2. el bir yol bisiklet almak daha mantıklı gibi gözüküyor. Ha illa bundan 2 yapraklı bir sistem yapılacaksa, miliyle yekpare rulmanlı aynakol, orta yatak, ve ön vites kolu yeter? Arka tarafa elleşmeye gerek yok bence.

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Bir kere 1x vites sistemleri şu ara moda, herkes kendini zora sokan vites sistemlerini el üstünde tutuyor, sizinkisinin tek zaafı eski moda olması. Nedir eksikliği? Yedek parçası mı yok, çok mu eski! Hiçbiri değil...

Böyle bir bilgi verip neden milleti yanlis yönlendiriyorsunuz anlamiyorum. 1x Sistem ile 3x8 sistemin aralarindaki artilari ve eksileri yazsaniz belki daha iyi olur. Sadece öyle herkes kendini zora sokuyor ve el üstünde tutyor demeyle olmuyor o isler, yada yedek parcasimi yok, cok mu eski demeylen de olmuyor bu isler, "KOMSU" ;).

Bence siz tekli sistemi kötülemeden önce bir deneyin, arkadasinizin bisikleti ile 1-2 tur degil kendi MTB nize takin ve bir süre deneyin. Aradaki farki kesin his edeceksiniz. Bilgi de zaten böyle seyleri uzun süre tercübe ederek verilir. Tercübe edilmeden hic bir sey kötülenmemesi lazim diye düsünüyorum.

Son olarak da arkadas zaten tekli sisteme degil 2li sisteme gecmek istiyor.

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
@Murat Cömez ne güzel, siz bizi bilgilendirirsiniz.
Ben üzerime düşeni yaptım, ilk mesajımda, "Komşum izlemezse diye özet geçiyorum" dedim.
Komşu izlemezse diye özetleyelim, astarı yüzünden pahalıya geliyor öyle.
Elbette, seçenekler vardır ama takıp denemekten söz ettiğimiz konuda ayrı ayrı grupsetleri denemekten söz etmek bütçeyi aşıyor. Videoyu izlemediğiniz için size de özetlemek gerekti.

@Murat Cömez ne güzel, siz bizi bilgilendirirsiniz.
Ben üzerime düşeni yaptım, ilk mesajımda, "Komşum izlemezse diye özet geçiyorum" dedim.

Elbette, seçenekler vardır ama takıp denemekten söz ettiğimiz konuda ayrı ayrı grupsetleri denemekten söz etmek bütçeyi aşıyor. Videoyu izlemediğiniz için size de özetlemek gerekti.

Ben kimseyi bilgilendirmiyorum ama üzerime düsen bilgi alanimda ise bilgide veririm, bilgi alanimda degilse her konuyada öyle atlayip maydonoz olup bilgi vermeye calismam, cünkü ozaman o konu benim üzerime düsen bir alanim degildir.

Eger deneme sansiniz yok ise ve denemedigseniz, bilgi vermeniz de dogru degil. Tabiki okuyarak da bilgi edine bilirsiniz ama bilgi sahibi olmadan tekli sistemi kücümseniz biraz tuaf olmus.

Bana gelince ben video izleyerek tercübe edinmiyorum edinmem de, tercübelerimi ve bilgilerimi bütceyi düsünmeden kendim deneyerek ediniyorum ve her sistemden fazlasiyla elimde donanimli bisiletler oldugundan videolarada gerek duymuyorum.

Bakin yine bir seyi arastirmadan yorum yapmissiniz, iste bahst ettigim hata tam olarak burada. Demek istedigimi insallah anlamissinizdir. "KOMSU"

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Ben kimseyi bilgilendirmiyorum ama üzerime düsen bilgi alanimda ise bilgide veririm, bilgi alanimda degilse her konuyada öyle atlayip maydonoz olup bilgi vermeye calismam, cünkü ozaman o konu benim üzerime düsen bir alanim degildir.

Eger deneme sansiniz yok ise ve denemedigseniz, bilgi vermeniz de dogru degil. Tabiki okuyarak da bilgi edine bilirsiniz ama bilgi sahibi olmadan tekli sistemi kücümseniz biraz tuaf olmus.

Bana gelince ben video izleyerek tercübe edinmiyorum edinmem de, tercübelerimi ve bilgilerimi bütceyi düsünmeden kendim deneyerek ediniyorum ve her sistemden fazlasiyla elimde donanimli bisiletler oldugundan videolarada gerek duymuyorum.

Bakin yine bir seyi arastirmadan yorum yapmissiniz, iste bahst ettigim hata tam olarak burada. Demek istedigimi insallah anlamissinizdir. "KOMSU"
Anlamadınız sanırım, ben o bilgileri vermiyorum. Bir video paylaşıldı, ben de izlemeyenler için özet geçtim. Ne kadar etkili özetlemişim ki siz benim söylediğimi sandınız, ben tartışmayı özetledim. Dikkat ederseniz ilk ben de söylemedim.
Her ürünü alıp denemek zaten videonun konusu. Üzerinize alınmazsanız, videoyu izlemediğinizden bunu benim söylediğimi sandığınız ortaya çıkıyor. Videoyu beğenmediyseniz ben çekmedim, ben paylaşmadım, eminim şimdi anlamışsınızdır.

Arkadaşlar çok teşekkür ederim.
Büyük oranda vaz geçtim bu fikirden sayenizde.

Düşüncem şuydu (eğer oluyorsa) 34/50 - 11/34 kombinasyonlu bir sistem takıp yokuşlar daha iyi daha doygun şekilden tırmanabileceğimi düşünmüştüm. Çünkü 28 dişlide cidden boşa dönüyor ve bisiklet gitmiyor gibi hissediyorum çoğu zaman.
Bütün mesele buydu. Eh dedim madem grupseti bozuyoruz bari 9luya çevireyim.
Yoksa üst segment grup set zaten bana gitmez.
Hepsi bu.

Konuyla alakalı son bir şey sorayım
V frenlerimden pek memnun değilim (tektro R1)
Bunları daha kaliteli bir şeyle değiştirsem nasıl olur?
Neyle değiştireyim?
Çeşitli (dual control) tarzı şeyler var deore lx olarak
Gerek var mı sizce?

Çok eskilerden bir bilgi olarak sanırım farklı yüzeylerde daha iyi tutuş sağlıyorlardı diye hatırlıyorum. İsterseniz denersiniz ama kuru performansı en iyi olanları siyah pabuçlardı sanıyorum.

...
Konuyla alakalı son bir şey sorayım
V frenlerimden pek memnun değilim (tektro R1)
Bunları daha kaliteli bir şeyle değiştirsem nasıl olur?
Neyle değiştireyim?
Gerek var mı sizce?

"daha kaliteli bir şeyle değiştirsem" derken fren ayakları değil mi?
Shimano "Dual Control" terimini "vites-fren kontrolü bir arada" anlamında kullanıyor. Fren-vites kolları tek parçadaysa dual control oluyor.

Fren ayağı olarak ben bunu kullanıyorum, gayet memnunum, piyasada yaygın olarak bulunuyor: (link)
Üstünde gelen (link) pabuçlarla gayet iyi, önerilen diğer pabuçlarla ya da elimdeki Baradine/Brakco 3 renk pabuçlarla henüz denemedim.
Alternatif olarak Deore serisinden bu da piyasada rahatlıkla bulunuyor ama fiyatı öncekinin 3 katına yakın: (link)

• Beğen
Tepkiler: Taygun Kon
Anlamadınız sanırım, ben o bilgileri vermiyorum. Bir video paylaşıldı, ben de izlemeyenler için özet geçtim. Ne kadar etkili özetlemişim ki siz benim söylediğimi sandınız, ben tartışmayı özetledim. Dikkat ederseniz ilk ben de söylemedim.
Her ürünü alıp denemek zaten videonun konusu. Üzerinize alınmazsanız, videoyu izlemediğinizden bunu benim söylediğimi sandığınız ortaya çıkıyor. Videoyu beğenmediyseniz ben çekmedim, ben paylaşmadım, eminim şimdi anlamışsınızdır.
Su cümle hangi Video da?
"Bunu neden diyorum, bir kere 1x vites sistemleri şu ara moda, herkes kendini zora sokan vites sistemlerini el üstünde tutuyor,"

benim size yazdigim yorumlar bu cümle ile ilgili alakali. Baska bir seyle degil.

Son düzenleme:
"daha kaliteli bir şeyle değiştirsem" derken fren ayakları değil mi?
Shimano "Dual Control" terimini "vites-fren kontrolü bir arada" anlamında kullanıyor. Fren-vites kolları tek parçadaysa dual control oluyor.

Fren ayağı olarak ben bunu kullanıyorum, gayet memnunum, piyasada yaygın olarak bulunuyor: (link)
Üstünde gelen (link) pabuçlarla gayet iyi, önerilen diğer pabuçlarla ya da elimdeki Baradine/Brakco 3 renk pabuçlarla henüz denemedim.
Alternatif olarak Deore serisinden bu da piyasada rahatlıkla bulunuyor ama fiyatı öncekinin 3 katına yakın: (link)
Çok iyi bilmiyorum malesef.
Kollar ve ayaklardan söz ediyordum.
Her ikisine de bakayım.
Çok teşekkür ederim yeniden.

Su cümle hangi Video da?
"Bunu neden diyorum, bir kere 1x vites sistemleri şu ara moda, herkes kendini zora sokan vites sistemlerini el üstünde tutuyor,"

benim size yazdigim yorumlar bu cümle ile ilgili alakali. Baska bir seyle degil.
Belki vardır komşum, siz bir izleyin ben de yetişicem. Elçiye zeval olmaz. :)

3x8 bisikletiniz olduğu için mutlu olmanız gerekir bence @Taygun Kon . Bunu neden diyorum, bir kere 1x vites sistemleri şu ara moda, herkes kendini zora sokan vites sistemlerini el üstünde tutuyor, sizinkisinin tek zaafı eski moda olması.
Bunu yazan sensin. Ayrıca, bunu kendi fikrin olarak yazdın, diğer kişinin önerdiği belli bir video yok, sadece keyword e ingilizce "neden giriş seviyesi bisikleti upgrade etmemelisin" olarak yazıp linklemiş. Bunun nesi yardım etmek fikir vermek onu da anlamadım. İstese youtube'da arama yapmayı o da yapar. Oturup 2 saat bu videoları mı izlesin adam... Ayrıca, @Taygun Kon'un yazdığıyla alakasız çünkü ikisi aynı şey değil. Videolarda bisikletin sınıfını değiştirmeden daha yüksek sete geçmek tartışılıyor, arkadaşın sorduğu ise, vites sistemini başka sınıf bir sete (mtb/tur'dan, yol'a) çevirmek. 3'lü sistemin yeri ayrıdır, 2'linin ayrı, teklinin ayrı. Hepsinin avantajlı olduğu yerler var.

Çalakalem yazan kullanıcı olmayan bir forum idealimdeki forum, ama sanırım uzak bir hayalden ibaret...

Bunu yazan sensin. Ayrıca, bunu kendi fikrin olarak yazdın, diğer kişinin önerdiği belli bir video yok, sadece keyword e ingilizce "neden giriş seviyesi bisikleti upgrade etmemelisin" olarak yazıp linklemiş.
Bahsedilen videoyu siz izlememişsiniz, oysa ben izlemiştim. Aradaki fark bu.
Ekran görüntüsü de atayım, siz illa işi gücü bıraktırıp izleteceksiniz de ben niye izlemediyseniz özet geçtiğim halde bir de bu gibi taleplerle karşılaştığımı anlamıyorum. Videoyu izlemiyorsanız fikriniz olmaz, sanki fikri olmadan konuşmak gibi bir problem var ortada.
Screenshot_20220602-231250_Samsung Internet.jpg
Çalakalem yazan kullanıcı olmayan bir forum idealimdeki forum, ama sanırım uzak bir hayalden ibaret...
Gördüğünüz gibi içiniz ferah olabilir, ne konuştuğunu bilen kullanıcılarla karşı karşıyasınız, forum kurtuldu...

Belki vardır komşum, siz bir izleyin ben de yetişicem. Elçiye zeval olmaz. :)
Benimle fenomen olmak istediğin komşum kelimesini lütfen konuşmayın. Siz vıdeo ve Google tecrübeli olabilirsiniz ama önemli olan başkalarının tecrübelerini burada paylaşmak değil. Kendi tecrüben varsa gel benimle tartışmaya.
Artı burada milletle dalga geçmeyin.

Son düzenleme:
@Mete Can Karahasan Belirli bir video yok belirtilen. Keyword yapıp linklemiş :

(link)

Ayrıca, her hangi bir videoda, "3x sistem candır yaaa... gerisi yalandır" gibi bişey diyorsa, bu size mantıklı mı geldi?

@Mete Can Karahasan Birisiyle tartışmak için değil, fikir vermek, paylaşımcılık için yazılır foruma. Ama yazarken de konuda yetkin değilse yazmamalıdır görüşümce. Robot değiliz insanız, doğru bildiği şey yanlış olabilir, ama yanlışlığı belirtilince boş boş diretmemelidir dediğinde.

Geri