Scudo Sports

Grupset değişimi

Scudo
Merhaba,

1x9 Sora grupsete sahip, hidrolik disk frenli bir şehir bisikletim var. Bu bisikletin vitesleri artık yetersiz geliyor. Bu nedenle vites sistemini yükseltmek istiyorum. Ancak, bu süreçte karşıma çıkan bir çok şey oldu.

Öncelikle Sora'nın performansından memnun değildim. Bu nedenle arka aktarıcıyı değiştirmek istedim. Sonra fark ettim ki; benim tek sorunum arka aktarıcı değil, vites sisteminin tamamı bana yetersiz geliyor. Tek yapraklı bir aynakola sahip olduğum için, tüm vites sistemini değiştirmenin daha faydalı olacağını düşündüm.

İlk bakışta ne olacak ki, bir arka aktarıcı bir ön aktarıcı ile aynakola yaprak eklenir dedim. Ama işin tekniğine ve foruma baktığımda, öyle olmadığını anladım. Hatta, maliyetler o kadar yüksek ki bisikleti satmayı bile düşündü. Kendim işin içinden çıkamadığım ve bu konuda desteğe ihtiyacım olduğu için sizden fikir isteyeceğim.

En makul yollardan, 3x9'lu bir sisteme geçmek için hangi yolu izlemeliyim? Grup set öneriniz nedir?

Şimdiden teşekkürler.

bisikletimde shimano turney vites sistemi var var attırıcı 2 kere sorun çıkardı arkadaşlarım da bu vites iyi değil diyor ben altus almayı düşünüyorum sadece attırıcı yı mı deyiştirmeliyim yoksa tüm sistemimi deyiştirmeliyim

Herkese hayırlı akşamlar
Salcano mostar 700 şehir bisikleti kullanıcısıyım. Bisikletimi bir araç ezdi ve arka jant ve arka aktarıcı yamuldu bu iki parçanın değişmesinin gerektiğini söyledi tamirci bana 3x8 li bir vites sistemi var bisikletimin bende hazır değiştirmişken biraz daha üst seviye bir aktarıcı takayım dedim ön aktarıcıda da sorun vardı onuda değiştireyim dedim ve linkteki (link)
(link)
Aktarıcıları buldum bunlar bisikletime uyar mı acaba bisikletimdeki
Ön aktarıcı =Shimano FD-TZ 510
Arka aktarıcı =Shimano ST-EF510 / RD-TX800 Tourney 24 vites
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

@selcuk4852 Öncelikle geçmiş olsun. Uymaması için bir sebep yok bildiğim kadarıyla, parçaları takacak kişiye sorun bir de. Ön aktarıcı alttan kelepçeli kadro boruları müsade ediyor mu ona dikkat edin(resimden kadro uyumlu gözüküyor.

@Kook benimde tek takıldığım nokta orası inşallah sorun çıkarmaz

Mosso cavalier 700 tourney almayı düşünüyorum yakın bi zamanda, grup seti yükseltilebilir midir hiç deneyen var mı?

Gereksiz bir yatırım olur. Onun yerine, ısrarla bir değişiklik yapmak istiyorsanız, jant seti değiştirilebilir.

@brahimysl
O fiyata 2 el temiz bir salcano xrs 030 tiagra apex setli bisiklet alabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@saintco
Kusura bakmayın konuyu tam açıklamamıştım, maddi sebepten dolayı elimde bulunan bianchi slr 500 ü satmak zorunda kaldım şuan 2. El piyasasına bakıyorum, mosso cavalier 700 tourney v salcano xrs 050 arasında kaldım. Piyasa gerçekten çok abartılı fiyatlarla meşgul.. Bu ikisini uygun fiyata zor buldum. Mosso almamı tavsiye ediyor herkes..
Alırsam yükseltme şansım olacak mı bilmek isterim...(Bu tip tourney claris sete bakmamın sebebi de sora'ya pek alışamamam.)

Torneyi aceraya yukseltmek cok dahiyane bir fikir

@brahimysl
Bu bisikletlerin hangisini alirsan al, paran varsa Dura Ace ye kadar hatta Campagnolo 12li sete kadar yükselte bilirsin. Ama degermi degmezmi ona kendin karar vereceksin tabiki.

@Murat Cömez

Abi konuyu acan arkadas torneyi aceraya yukseltmek istiyormus bir fikir verirsin artik

Tabi 4 sene evel istiyormus şu an duygulari karmasiktir :D

@Murat Cömez
Ben yorumu 50 dakika önce soru soran @brahimysl arkadasa yaptim.

4 sene önceki arkadas tourneyden aceraya gecmesi icin büyük mücadele vermesi gerekiyor. Acera ya yükselmektense onun parasi ile Ultegrali (Acerayi tutmaz belki ama) yeni bisiklet alip kullanmak daha mantikli. Sonra yine isterse Aceraya yükseltir ama gerek yok bence, ultegrada en az Acera kadar iyi sayilir. :harika:

@Murat Cömez
Evet abi o detay ayrı bi uzmanlik isi dogru dedin :D

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Tourney'i Acera'ya yükseltmek mi.. Bence pek mantıklı degil.. Hele ki sıfır alacaksan. Ama dersen ki ben bedavaya buldum Acera eh tak tabi. Ama eğer ikinci el, temiz kullanılmış, uygun fiyata Deore vs bir set bulabiliyorsan yapılabilir neden olmasın, hoşta olur. Ama sakın 0 almaya kalkma git az daha para koy grup set fiyatına neler neler alırsın.

@Mhmm@
Ultegraya yükseltene kadar hemen bir üstüne yani direk aceraya yükseltmen daha mantıklı olurdu. Neyse şimdilik ultegra idare etsin ileride inşallah aceraya geçiş yaparsın. ?

Geri