Scudo Sports

Grupset değişimi

Arka aktarici tiagra ise, sonradan degistirmediyse merida speeder 200.
Bence o bisikletin kadro ve komponent kalitesi yeterince kaliteli, ama akordu bozuktur ve hareketli aksamin bir bakim ve akabinde ayarlanmaya ihtiyaci olabilir.
Hic macera aramayin, bahsettiginiz setlerin en ucuzu size 1000 lira civarında bir maliyet getirecek. 105 set ise 1350-1450 TL arasında.
ha çok paramız var bizim derseniz de o da sizin bileceğiniz bir iş.

Scudo
Evet speeder 200'müş. Arka aktarıcısından memnun değilmiş sanırım, vites geçişinde takılıyormuş, serviste de çözüm bulamamışlar, ondan upgrade edeyim mi diyordu. Sadece arka aktarıcı değiştirsek sorun çözülür mü peki, zinciri falan da uyumlu olması gerekir dimi.

9x3 sistem galiba sizin ki.

Ben Sora kullanıyorum şu anda bir sıkıntım yok. Tiagra'dan hayli hayli sorun yaşamamanız gerek. Bence işin ehli bir ustaya göstermek gerek,boşuna masraf olmasın :)

9x3 Tiagra'ya çevirmek isterseniz. Araştırmak gerek tabii zincir değişir direkt.

Grupset yok bunda, arka aktarıcı tiagra, ön altus ya da alivio olması lazım, çeşitli parçaları bulup bir araya getirip takmışlar bisiklete.

En sorunsuz olur diye grupset önerdim ben ama pahalıya gelecek sanırım, yoksa tiagra arka aktarıcıya sözüm yok. Belki grupset clarisi bile daha sorunsuz kullanır diye düşündüm de.

@trabzonlu ozan
dostum o komponentlerin hiçbiri, üzerine taşla balyozla vurmadıkça arıza çıkaracak aletler değildir.
muhtemelen usta ayarlamayı bilmiyordur veya kalite bir şey olduğunu görünce kurcalayıp bozmak istememiştir.
hiç kimse ayarlayamazsa internetten bulun videoları kendiniz ayarlayın. zor değil.
ayrıca o bisiklette çeşitli parçaları bir araya getirip takma durumu yok, onların hepsi birbirine uyumlu parçalar oldukça sıkıntı yok.

Sti kol, kablo ve arka attırıcıya bakıp sorun neyse çözmesi gerekir. Ön attırıcının ne olduğu hiç önemli değil.

Kablo eskidiyse ayarlamak imkansız hale gelir, sti kol kabloyu tutamıyorsa yine ayar imkansızdır, arka attırıcıyı veya kadroya bağlandığı nokta plan kulakçık yamulmuşsa (genelde kaldırıma sürterler) gene ayar tutmaz.

Bunlara tamirci baksın anında sorun çözülür, sırf bunun için grup set alınmaz... (sizle aynı kol ve arka attırıcıyı kullanıyorum. Misler gibi çalışıyor)

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Bisiklet grupset tourney ve aceraya geçirmek istiyorum 27 vites. Sizce kadroya 27 vites uyarmı ? Alacağım göbek seti :(link) Bide bu göbeği ördüreceğim zaman tel değişimine gerek varmı?

alacağınız göbekler 8li ya da 9lu ruble ile uyumlu. kadroda sorun gözükmüyor. geçişi yapabilirsiniz ama ayrıca arka attırıcı ve arka vites kolunu da değiştirmeniz gerekecek. göbekler disk uyumlu ayrıca disk geçişi yapacaksanız astarı yüzünden pahalıya çıkar gibi duruyor.

• Beğen
Tepkiler: NightRider
Acera 27 vites yapmisken hidrolige de geciyim istedim kararsizim bu fren konusunda

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

O gobege eski teller uymaz cunku o gobek dis capi genis dolayisiyle capraz orgu durumuna gore bir ihtimal denk gelir ama zor. Zaten nipeller degisecek telleri de degistirin. Cok tutmaz. 30 kurus tanesi.
Cember ayni kalacagi icin ileride de disk fren yapabilirsiniz. 8 li ruble ile 9 ve 10 lu ruble o gobege olur. 7 li icin ara parca takiliyor ki 7 li ile isiniz yok. 7 li rubleniz vidali gorunuyor. O da simdilik olsa bile yeni gobege uymaz.

• Beğen
V frende kalmaya karar verdim alacağım göbek aşağıdaki. Dış çapları aynı galiba.

Dosyalar

• pr_01_1002.jpg
    pr_01_1002.jpg
    28,6 KB · Okunma: 9
Bir öneride bulunayım. İlanlarda gerek sahibinden gerek burada 2. el güzel jantlar var hazır. Bir tane arka alın hatta rublesi bile üzerinde bulursunuz. Yine ilanlarda 3x9 kollar vardı. Bir de zincir değişirsiniz 7 li aynakol geçici süre idare edebilir hani durumunuzu bilmiyorum kademe kademe geçeyim derseniz diye söylüyorum. Yoksa masraflı işler bu işler. Hatta attırıcılar bile sorun çıkartmayabilir zira her marka her model çalışacak diye bir kural yok ama karışık sistem çalışabiliyor. Biraz şansa kalmış.

• Beğen
Arkadaşlar merhaba bisikletim salcano astro 24 vites hidrolik disk modeli. Ben bisikletimi 9 lu sisteme geçirmek istiyorum. sorum şu ki vites kolları zincir ve ruble kesin degisecek, ancak 8 li göbeğe 9 lu ruble uyar mı ve 8 li sistemde kullandigim acera arttırıcı 9 lu sistemde çalışır mı yardımcı olur musunuz teşekkürler.

Sistem arka arttırıcı acera, kollar, ruble, ön arttırıcı vs altus model olacak

Dosyalar

• IMG_20180531_160548.jpg
    IMG_20180531_160548.jpg
    285,9 KB · Okunma: 28
Arkadaşlar merhaba bir sorum olacaktı da almadan sorayım istedim. Kadrodan vitesli bir klasik bisikleti modern şekile uyarlayabilir miyim ?

@suleymancan35

Bundan bahsediyorsunuz sanirim.Videoda gosteriyor nasil yapilacagi

@Atknyzc
Yeni gördüm. 21>24>27>9 vites değişimi yapmış ve yakın gelecekte 18 ya da 27 yapacak bir akılsız olarak yardımcı olmak isterim :bsmagryr: 9 derken 9 vites mi kastediyorsunuz, 27 mi ?

@Mustafa Zeybek

Soruyu sorduktan sonra bende dayanamayıp denedkm ve yapali 300km + oldu sistem sıkıntısız çalışıyor ön aynakol, ruble, kollar ön arttirici, zincir vs yeniledim 24 vitesten 27 i vitese ciksrttim problem yok :)

Merhaba. Bisikletimin üzerinde gelen vites kolunu aşağıdaki linkteki vites kolu ile değiştirmem mümkün müdür?

(link)

Bisikletin üzerinde gelen kol: (link)

@bisiklethammett

Yardım edebilecek birisi yok mu?

@bisiklethammett
Değiştirirsin de ne gereği var ki? Geçenlerde tandemde bu koldan kullandm, ergonomisi berbattı. Bence revoshift daha kullanıslı.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Mustafa Zeybek
@Mustafa Zeybek başka bir bisiklette kullandığımda daha çekici gelmişti. Fikirlerini paylaştığın için teşekkür ederim.

@bisiklethammett
Vites sistemini değiştirmem gerekmez değil mi sorun çıkarmaz umarım.

Geri