Scudo Sports

Grip aşısı olmalı mı?

Selam,

ben aşı ile ilgili başımdan geçenleri anlatayım. Mesut Beyin uyarılarına aynen katılıyorum. Ben de çok hasta olan kişilerdendim ve grip aşısı yaptırmamın uygun olacağını şirketimizin doktoru söyledi ve yaptırdım. Akabinde yaklaşık 1,5 ay hasta gezdim. İşimin yoğunluğundan dinlenemedim. Bir sonraki sene, önceki sene kendime dikkat etmedim ve grip belirtileri varken aşı oldum bu yıl dikkat edeyim, yi,ne aşı oldum ve aynı şey başıma geldi.

Ben de daha sonra iyi bir dahiliye uzmanına ve bir de KBB uzmanına görünmeye karar verdim. Dahiliyeci, göğüs hastalıkları uzmanına yönlendirdi. Çünkü sürekli kesilmeyen kuru bir öksürük vardı. Göğüs hastalıkları uzmanı da KBB uzmanına görünmem gerektiğini söyledi ve bir kaç ilaç önerdi. Olay KBB'ye gittiğimde ortaya çıktı. Aslında lise yıllarında karıştığım bir kavgada burnuma aldığım darbeler ile burunun iç yapısı bozulmuş(kıkırdak sağ tarafa yapışmış ve yıllar geçtikçe burun deliklerinde biri işlevini önemli ölçüde yitirmiş).

Denilen şu idi yıllar içerisinde çok yavaş olarak gerçekleşen bu değişimlerle daha çok ağızdan nefes alıp veren biri olarak kış aylarında akciğerlerimi üşütüyordum. Bu sürekli olarak tekrarladığından da akciğerde bazı fizyolojik değişiklikler olmuş.

Sonunda grip aşısından bulamadığım devayı burun ameliyatı olup ardında da akciğerlerdeki küçük borşları açmak için kullandığım iki kutu ilaçla buldum.

Uzun lafın kısası sık sık hasta olan bir insansanız mutlaka bir doktora görünüp ayrıntılı bir incelemeden sonra durumunuzu belirleyip ona göre hareket edin. Aklınıza hiç gelmeyecek nedenlerden dolayı da sık sık hasta oluyor olabilirsiniz.

Herkese sağlıklı günler dilerim.

Scudo
arkadaşlar sanırsam bu yılda grip aşısı ile tanışamayacam çünku kafam iyice karıştı.

Diğer bütün ilaçların %99 unda olduğu gibi, plasebo efekti (yani iyi geleceğine inanırsanız-iyi gelir, bilimsel olarak kanıtlanmıştır) iş başında.
Ve yine ana etken olarak burda grip virüsü bir tetikleyicidir, veyahut başka bir deyişle grip olmanın ana nedeni grip virüsünden hastalanmamız virüsden değil virüsün aktif hale gelebilmesine yatkın hale gelmemizdir. Yine aynı şekilde basit bir hava cereyanı da üşütmenin nedeni değil, vücudu zayıf düşmüş kişinin cereyanda kalarak hastalığın tetiklenmesi (bardağı taşıran son damla veya eşik değeridir) haline gelmesidir...

@Hakan Yazman

Doğru;
Hastanın ağzından bir öksürükle ortama asılı damlacık şeklinde binlerce mikroorganizma fışkırır. Ancak o ortamdaki başka herkes değil sadece direnci düşük insanlar hastalanır.
Vücut direnciniz düşmeye görsün, sizinle birlikte yaşayan normal flora bakterileri bile neredeyse aslan kesilip patojen hale dönüşürler.
İnsan vücudu gibi gelişmiş organizmalardaki açık noktayı en iyi bilen HIV virüsüdür. Yani AIDS etkeni. Aslında HIV virüsü vücutta hastalık yapmaz, sadece hastalık yapan etkenlere karşı vücudun savunma duvarlarını ortadan kaldırır. Bu da vücudun basit bir grip virüsü ile dahi ölümüne yol açabilir.

Önümüzdeki "balığı nasıl yiyeyim" diye düşünmektense "nasıl balık tatabilirim"e kafa yorarsak ömür boyu balık yeme şansımız olur. Bağışıklık sistemimizi nasıl kuvvetli tutabilirizi düşünmek bize ömür boyu sürecek olan bir sağlık konforu sağlar.

@hetero
Kafa karıştıracak durum yok.
10. mesajdaki listenin içindeyseniz aşıyı yaptırın, değilseniz yediklerinize, sporunuza dikkat edip yan gelip yatın. Gerisini bağışıklık sistemi halledecektir.
(Not: Bizzat bir doktora danışma hakkınız her zaman saklı. )

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
Geri