Halihazırda arazi turlarınıza uygun bir mtb sahibiyseniz ve ihtiyacınız asfalt zeminde uzun mesafeli turlar yapmaksa adres gravel değil, bir endurance sınıfı yol bisikleti. Yoksa bu gravel alıp yol lastiği takmayla sonuçlanan, başarısız bir girişim olarak kalıyor.
Kıyısında köşesindeyım galiba o girişimin

zırhlı lastik ile 32c düşürmeyi planlıyorum bende. Elimde yedek bir Chaoyang 38 var ama zırhlı arayısımda bari 32 olsun deyip siparişını verdim fiyat ucuz olunca. Birde gravel konusunda yazdığım basınç problemi yaşıyorum uzun zamandır 40-45 civarı ile binmek keyif kaçırmaya başladı
Aslında 35 dıssız arıyordum ama uygun birşey bulamadım 700 tl altında seçenek yoktu.
(link)
......
Dağ bisikletim bende kalacağı için araziye girme zorunluluğum yok, bu arada dayanıklılık odaklı kadrolarda ciddi lastik genişliği de varmış. 35 mm gibi kalınlıklar konuşuluyor.
Lastikte 35 e çıkarsanız bisiklet hıbrıtlesmeye başlar gravel gibi. Ya iki jant seti kullanacaksınız ya da tam ne istediğinız belli olmadığı için gravel veya cyclecross enduro arasında seçim yapıp ucunude birbirine benzeterek (lastikler ile) pek bir fark yaratmamıs olacaksınız.
Yaşadığınız şehrin durumunu bilmeden yazıyorum ; aldığınız bisiklet ile performans yapıp sürekli asfalt rota ile gidecekseniz zaten düşünmenize gerek yok. Ama 30 km asfalt sürüp 30 km bozuk yol arkasına 10 km arazi ise mtb bile sizı hantallastırır(dönüş mesafesi hariç). Bende mtb var mesela bu yüzden kullanmıyorum alıştım graveldakı hıza. Gireceğim 10 km lik arazi için gereksiz. 10 km arazide azımsanacak bir yol değil 30 km asfalt daha az yoruyodur muhtemelen

.
Yorumlarınızdan tahminim 32 lik bi lastıkle enduro alıp devam edeceksiniz gibi

çünkü bazen (solo suruslerde bazen öyle yapıyorum ben) yaptığın planın dışında güzel bi yer görüp araziye bozuk yolada gırılebılıyor. Graveldan sonra ben mtb yi şehir içi isim olduğunda kullanıyorum sadece. Mtb için ulasacagım arazi Kırıkkale gibi bi yerde bile 25-30 km vardır dönüş yolu hariç.
forumda çift jant ile bisiklet kullananlar vardı. Gideceği rotaya göre değiştirip ince veya kalın lastik ya da kışlık yazlık şeklinde kullananlar. Sizde bu işe bütçe ayırıp bu şekilde çözüm bulabilirsınız aslında. Ara sıra performans, asfalt rota üzerinde uzun tur yapan gruplar veya kendi yapacağınız uzun tur planları varsa yol bisikleti alın. Benim öyle bir planım olmasıgı için gravel aldım. Alırken 32-35 c lastik kullanırım en fazla dedim (merıda speeder 100 ile 32c ince dıssız lastıkle bisiklette kullandım) ve dün 32 lastik sıparıs verdim 1.5 yıl gravel sürüşünden sonra (35c dıssız lastık bulamadım en ucuzu 700 tl idi o yüzden 32 almak zorunda kaldım

). Hatta 38C lastikte pahalı kaliteli zırhlı imkanım olsa devam ederdim çünkü patlaklar arazide çoğaldıkça lastik basınç tutmamaya başlıyor yere yapışıp kesiyor sizi.
malum yükselen bisiklet fiyatlarından en çok zamlanan tür bence graveller.
bütçe kısıtlıysa 2×8 hidrolik frenli trekking veya şehir bisikleti alıp aşağıda bıraktığım linkteki aktarıcı ve ruble ile update edilip uygun lastik takılırsa grx 400 ve grx 600 setlerden daha iyi bir verim alınabilir
(link)
(link)
bu geliştirme için bence en uygun fiyat performans bisikleti peugeot t10 x2
(link)
bu geliştirmeyi ithal marka bir bisikletle yapmayı düşünürseniz fp olarak giant esCape 2 yi tavsiye ederim (link)
Sadece bu şekilde verim alınması biraz abartılı geldi
Gravel bizim yıllardır alıştığımız dağ bisikleti, şehir gidon da olursa tam olarak MTB olmaz mı?
Öyle bakarsak hepsi iki teker oluyo

yol bisikleti bile kendi içinde kategorilere ayrılmışsa bunu söylemek fazla olur
Bu fiyat bandında muadil bir şeyler var mı ? Alınabilecek en iyisi bu mu? Bir de 54 kadro bana nasıl olur bilmiyorum,ölçüleriniz nedir acaba?
Yokuş performansı nasıldır?
Arkadaşımdan kısa süreliğine alıp kullandım bende. O zaman carraro g2 vardı bende. Eşekten ata binmiş gibi idi ilk bindiğimde

. Vites sistemini çok begenmemıstım. Frenlerıde hidrolige alısmamdan dolayı garıpsedım. Konu gravel yol farkı olduğu için yazdım. Gte ile çok bi tecrubem yok kullanan arkadaşlar daha iyi aktarır bilgileri