Tecrübelerinizden yararlanmak için 3 soru sormak istiyorum:
1-yol bisikletiyle yaptığınız Marmaris türü nasıl geçti?
2-canyon neden çatladı?
3-gravel bisiklet edinmeyi düşünen biri olarak referans olması açısından boyunuz kaç?
2018 yılının Eylül ayında Tekirdağ-Marmaris turunu yaptım. Tekirdağ'dan başlayan yolculuk 11 gün sürdü ve yaklaşık 900 km pedal çevirdik. Tur boyunca bisiklet ile ilgili hiç bir problem yaşamadım. Benim şansım mı bilmiyorum onca soğuk asfalt ve stabilize yola rağmen bir kere bile lastiğim patlamadı. (Kullandığım lastik 700x23 Schwalbe Durano Plus) Ama tabiki yanlış lastik kalınlığı yanlış bisiklet kuşadasından sonra karşımıza çıkan soğuk asfalt ve stabilize yollarda titreşimden dolayı ekstra yordu. Sonuç olarak keyif aldınız mı diye sorarsanız, 2017 yılında 25 yaşında bisiklete başlayan biri olarak geç bile kalmışım diyorum. Bisiklet ile uzun yol almanın verdiği keyfi hiç birşey vermiyor. Eğer bir gün Ege ve Akdeniz kıyılarını bisiklet ile tur yapmayı planlarsanız hava sıcaklığından dolayı Eylül ayının sonlarına doğru veya Ekim ayı gibi yapmayı tercih edin. Marmariste Eylül ayının ortalarında hava sıcaklığını 40 dereceyi görmüştük. Tur ile ilgili rotayı da paylaşayım belki işinize yarar.
1. Gün Çanakkale
2. Gün Behramkale
3. Gün Behramkale
4. Gün Ayvalık
5. Gün Ayvalık - Tekne Turu
6. Gün İzmir
7. Gün Kuşadası
8. Gün Bodrum
9. Gün Bodrum - Tekne Turu
10. Gün Marmaris
11. Gün Marmaris
11. Gün Marmaris - Köyceğiz Tekne Turu
Canyonun neden çatladığına gelirsek tam anlamıyla bende bilmiyorum fakat tahminim çanakkale etkiliğinin sabahında aceleyle yere yan yatırıp kayıt için bıraktığım bisikletimin üzerine rüzgardan dolayı mtb bisiklet devrildi o an farketmedim. Ama turdan 2-3 gün sonra paylaşacağım fotoğraflardaki çatlağı farkettim.

Almanya'ya Canyon firmasına gönderdim. Fabrika inceleme yaptı bana bisikletin röntgen filmini gönderdi garanti kapsamına girmediğini indirimli kadro önerebileceklerini mail olarak bildirdiler bende değerlendirdim.
Gelen Mail (Türkçeye çevrilmiş hali)
Bisikletiniz Koblenz'e ulaştı. Bisikletinizi kalite yönetimimize kontrol ettirdik ve herhangi bir malzeme kusuru bulamadık. (Resimler ektedir)
Bu nedenle garantiyi reddetmek zorundayız. Crash Changes programımızın bir parçası olarak size bir çerçeve sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Lütfen nasıl devam etmemiz gerektiğini bize bildirin.
Sizin için yapabileceğimiz başka bir şey varsa, canlı sohbetimizde de yanınızda olmaktan mutluluk duyarız.
3. sorunuza gelecek olursakta boyum 1.73, iç bacak boyum 76 sitelerin bana genelde önerdiği 51-52 kadro fakat ben ne yazık ki 52 kadro ile sırt ve boyun ağrıları yaşıyorum.
Kadro boyu seçerken genelde iki ölçü baz alınıyor boy ve iç bacak boyu. Bence bütün ölçülerinizi çıkartıp o şekilde kadro boyu seçmeniz daha doğru olacak kol boyu, omuz genişliği vesaire ayrıca ne kadar esnek bir vucuta sahipsiniz o da önemli tabi.