Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

üzerindeki maşanın şaft borusu yazın bi kaza sonucu hafif yamulmuştu. sürüşte engel yoktu zaten o kazanın üzerine epeyde sürdüm (1000km civarı) hatta ankarada bakım yaptırdığım emre bisiklet ve burdaki bisikletçilerde değiştirme kullan dedi ama yamulan maşa en azından yedekte kalır diye uzun vade planım için yeni maşa aldım. yeni maşayı taktıktan sonra eskiyide muhtemelen sanayide düzgün yapabilecek birini bulursam dülettirirm veya öylece kalır ona henüz karar vermedim :D
Geçmiş olsun tekrar, yedek bir orjinal maşanız olmuş 😁

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Scudo
Geçmiş olsun tekrar, yedek bir orjinal maşanız olmuş 😁
aynen öyle oldu. daha önce gelmişti 900 tl çok diye almamıştım. şimdi ne çıkacak bilmiyorum. geleceğinden haberim olsa karbon maşayı almazdım. sayım yapıyoruz vs. deyince bunlar göndermez 3-4 ay sallar diye bende karbonu almıştım :D

• Beğen
Tepkiler: by0ne
Ön fren turmamaya başlamıştı. Atek Bisiklet'e götürdüm. Ön kaliper bozulmuş,garantiden yenisi ile değişti. Maşanın, kaliperin oturduğu yerdeki boya fazlalığı yüzünden dengesiz oturuyormuş, o da kaliperin sağ pistonunu bozmuş. Fotoğrafını çekmeyi unuttum ama kaliper dengeli olmadığı için balata açılı olarak aşınmış.
IMG_20220305_150012.jpg

Merhaba, üst boru uzunluğu ile ilgili bişey sormak istiyorum.
Örneğin;
Mosso cavalier modelinde, 50cm kadronun üst borusu 51,9cm,
Mosso Aero modelinin 50cm kadrosunda üst boru 54,2cm.
Bu farklılıklar sürüş tarzına göre mi değişiyor? Biri konfor, diğeri performans için midir?
Bikefitcalculator'a vücut ölçülerimi girdiğimde; bana uygun üst boru uzunluğu 50 cm görünüyor. (boyum 1.66) Kullanmam gereken gidon boğazı uzunluğu da 10cm görünüyor. Toplam 60cm ediyor. 54 üst boru, 6cm boğaz kullansak aynı ölçüye denk gelir mi? Boyum kısa olduğu için bir çok markanın XS ve S bedendeki kadroların geometrilerini inceledim. Hemen hemen hiç bir markanın en küçük bedeninde bile 50cm ölçü yok. Carraro gravel g2 50cm kadroyu kullanıyorum. üst boru 54,5cm. Bu bana sıkıntı yaratır mı? Uzun vadede sağlık sorunu yaratacak bir durum olabilir mi? Detaylı anlatacak veya bu sorulara cevap olan herhangi bir kaynak bulamadım. Yardımınızı rica ederim. Herkese teşekkürler.

@hakki_nisan alt beden üst beden oranınızı yazmamışsınız ama çok ekstrem değerler değilse 54.5 cm üst boru size bariz şekilde uzun.
Gidon boğazını kısaltabildiğiniz kadar kısaltın ancak kısaldıkça yüksek hızlardaki stabilite azalacak bunu göz ardı etmeyin derim.
Ayrıca gidonun altındaki spacerların tamamını üstüne alarak gidonu alçaltıp, sele borusunu ofsetsiz bir modelle değiştirebilirsiniz.
Satma imkanınız da olursa yeni kadronuzu boyunuza daha uygun seçebilirsiniz. Hepsinden önemlisi bisiklet üzerindeki duruşunuzu dirseklerinizi tam açarak desteklemek yerine karın kaslarınızı kullanarak desteklemenizi tavsiye ederim, dirsek eklemlerinize binen yük ve gelen sarsıntıyı engellemiş olur uzanma durumunuzu da daha iyi düzenlersiniz.

Merhaba, üst boru uzunluğu ile ilgili bişey sormak istiyorum.
Örneğin;
Mosso cavalier modelinde, 50cm kadronun üst borusu 51,9cm,
Mosso Aero modelinin 50cm kadrosunda üst boru 54,2cm.
Bu farklılıklar sürüş tarzına göre mi değişiyor? Biri konfor, diğeri performans için midir?
Bikefitcalculator'a vücut ölçülerimi girdiğimde; bana uygun üst boru uzunluğu 50 cm görünüyor. (boyum 1.66) Kullanmam gereken gidon boğazı uzunluğu da 10cm görünüyor. Toplam 60cm ediyor. 54 üst boru, 6cm boğaz kullansak aynı ölçüye denk gelir mi? Boyum kısa olduğu için bir çok markanın XS ve S bedendeki kadroların geometrilerini inceledim. Hemen hemen hiç bir markanın en küçük bedeninde bile 50cm ölçü yok. Carraro gravel g2 50cm kadroyu kullanıyorum. üst boru 54,5cm. Bu bana sıkıntı yaratır mı? Uzun vadede sağlık sorunu yaratacak bir durum olabilir mi? Detaylı anlatacak veya bu sorulara cevap olan herhangi bir kaynak bulamadım. Yardımınızı rica ederim. Herkese teşekkürler.
Bisiklet temiz ise ve bu sene 48 üretimi varsa satıp üzerine 2-3 civarı koyarak almayı deneyin. Bisikletin üretimi olsa ben satıp sıfır alacaktım geçen sene :D

Aşağıda yazdıklarım gereksiz bilgi okumasanızd olur :)

Ben 50 kadro g2 kullanıyorum. Daha önce 52 merıda speeder kullandım (biraz büyük geldi ama önemsiz fark) 46 kadro şehir ve dağ, 51 kadroda şehir var şuan ama pek kullanmadım. G2 nin 48 i geçen sene vardı ürettiler mı bilmiyorum ama geçen sene ikinci el ararken satan bi arkadaşta sizle hemen hemen aynu boyda idi özel kadro yaptırmak için satıyordu 50 kadro g2 yi. Şuan kullandığım g2 50 kadro bana uygun 174 boyum var o yüzden size uymaz bence.

@hakki_nisan alt beden üst beden oranınızı yazmamışsınız ama çok ekstrem değerler değilse 54.5 cm üst boru size bariz şekilde uzun.
Gidon boğazını kısaltabildiğiniz kadar kısaltın ancak kısaldıkça yüksek hızlardaki stabilite azalacak bunu göz ardı etmeyin derim.
Ayrıca gidonun altındaki spacerların tamamını üstüne alarak gidonu alçaltıp, sele borusunu ofsetsiz bir modelle değiştirebilirsiniz.
Satma imkanınız da olursa yeni kadronuzu boyunuza daha uygun seçebilirsiniz. Hepsinden önemlisi bisiklet üzerindeki duruşunuzu dirseklerinizi tam açarak desteklemek yerine karın kaslarınızı kullanarak desteklemenizi tavsiye ederim, dirsek eklemlerinize binen yük ve gelen sarsıntıyı engellemiş olur uzanma durumunuzu da daha iyi düzenlersiniz.

Merhaba, vücut ölçülerim fotodaki gibi. 48cm kadrosunda da üst boru uzunluğu 54 cm. yani bir küçük kadroya geçince de kurtarmaz. Sarı sitede ilanım var . Artık bende satıp özel kadro ile yeni bir bisiklet toplayacağım. Bir çok geometri inceledim üst boru 50-51 cm olan bedenlerin herhangi birini Türkiyede bulmak neredeyse imkansız veya çok pahalı.
Bisiklet temiz ise ve bu sene 48 üretimi varsa satıp üzerine 2-3 civarı koyarak almayı deneyin. Bisikletin üretimi olsa ben satıp sıfır alacaktım geçen sene :D

Aşağıda yazdıklarım gereksiz bilgi okumasanızd olur :)

Ben 50 kadro g2 kullanıyorum. Daha önce 52 merıda speeder kullandım (biraz büyük geldi ama önemsiz fark) 46 kadro şehir ve dağ, 51 kadroda şehir var şuan ama pek kullanmadım. G2 nin 48 i geçen sene vardı ürettiler mı bilmiyorum ama geçen sene ikinci el ararken satan bi arkadaşta sizle hemen hemen aynu boyda idi özel kadro yaptırmak için satıyordu 50 kadro g2 yi. Şuan kullandığım g2 50 kadro bana uygun 174 boyum var o yüzden size uymaz bence.

Maalesef 48 kadroda da üst boru 54cm hocam. Disk fren uyumlu kadro bakıyorum ama bulamıyorum. Özel yaptırmak istedim ama yeni sistem olduğu için kaliper bağlantılarının orayı yapamıyormuş. Yapan da bisiklet fiyatına kadro yapıyor. Bir bisiklet zevkimiz var o da kursağımızda kaldı. :( Biraz daha bakınacağım bulamazsam özel kadro yaptırıp yeni bisiklet toplayacağım gibi görünüyor.
Bu arada şuan 8cm gidon boğazı takılı. 6cm'e geçsem ölçü olarak uyumlu olur mu ve stabilitede çok etkiler mi. Gidonu alçaltınca daha çok sıkıntı olmaz mı

Dosyalar

• 1.PNG
    1.PNG
    104,3 KB · Okunma: 25
Son düzenleme:
Merhabalar,

Bugün Carraro Gravel G2 - 2021 model bisiklet aldım. İnşallah hayırlısı olur hepimiz için. Faturalı, garantili ve daha asfalt görmedi (yağışlı diye çıkmadım). Bana maliyeti 12.500 liraya mâl oldu. Fiyat sizce nasıl?

Merhabalar,

Bugün Carraro Gravel G2 - 2021 model bisiklet aldım. İnşallah hayırlısı olur hepimiz için. Faturalı, garantili ve daha asfalt görmedi (yağışlı diye çıkmadım). Bana maliyeti 12.500 liraya mâl oldu. Fiyat sizce nasıl?
Güzel fıyat bence çok iyi

• Muhteşem
Tepkiler: TeAk
Merhabalar,

Bedeni de uygun seçtiyseniz, şahane fiyat şu an için , hayırlı olsun

• Muhteşem
Bedeni de uygun seçtiyseniz, şahane fiyat şu an için , hayırlı olsun

1.87 boyundayım ve 58 seçtim. Denediğim de güzel oldu memnun kaldım. Sizce nasıl?

• Beğen
Tepkiler: by0ne
1.87 boyundayım ve 58 seçtim. Denediğim de güzel oldu memnun kaldım. Sizce nasıl?
Mağazadan sıfır olarak mı aldınız? Fiyat çok iyi gerçekten 👍🏼
Genelde liste fiyatı 15.150 TL pesin %5 indirimle geçiyor

• Beğen
  • Muhteşem
Tepkiler: necmeddin ve TeAk
Mağazadan sıfır olarak mı aldınız? Fiyat çok iyi gerçekten 👍🏼
Genelde liste fiyatı 15.150 TL pesin %5 indirimle geçiyor

Sıfır aldım hocam ben de peşin aldım. Dediğim gibi daha hâlen asfalt görmedi :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve by0ne
Hem bisikleti fiziksel olarak satıcıda bul, hem kadrosu boyuna göre olsun, hem %17 indirimli al.
Bundan iyisi şamda kayısı.

Güle güle, güzel günlerde, keyifle kullanın.

Hem bisikleti fiziksel olarak satıcıda bul, hem kadrosu boyuna göre olsun, hem %17 indirimli al.
Bundan iyisi şamda kayısı.

Güle güle, güzel günlerde, keyifle kullanın.

Çok teşekkür ederim hocam, Nisan 1 itibari ile %60 zam gelecekmiş sanırım? Öyle duymuştum, gelirse çok üzülürüm. Herkes bisiklete binebilse keşke.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Çok teşekkür ederim hocam, Nisan 1 itibari ile %60 zam gelecekmiş sanırım? Öyle duymuştum, gelirse çok üzülürüm. Herkes bisiklete binebilse keşke.
Eğer öyle bir zam gelirse gerçekten bisiklet almak kullanmak hayal olur bir sürü kişi için. Umarım gelmez. Ama olmaz dediğimiz herşey oluyor. Sonumuz hayır olsun.

• Beğen
Tepkiler: TeAk ve necmeddin
Merhabalar,

Hayırlı uğurlu olsun. Bu enflasyonda çok iyi fiyata almışsınız. İyi günlerde pedallayın. :harika:

• Muhteşem
Bende pek sanmıyorum %60 olacağını. Zaten doğru düzgün üretimde yok. Olmayan mala zam yapmazlar heralde, Haziran gibi derseniz olabilir.

• Beğen
Merhaba arkadaşlar 1.5 Ay önce gravel g0 aldım.2022 Model 40 km anca yaptım.52 kadro 1 tık büyük geldiği için 50 kadro ile değişmek istdeğimden satılıktır.ilgilenenler mesaj atabilir.

Geri