Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

Scudo
extra bilgi olurdu diye yazdım bende
Şöyle diyim o zaman Bisan marka yol bisikleti alıcaksanız 46 cm gidon bekleyin 50 cm lık kadro olsada. (Gravellerini bilmiyorum.)

• Beğen
Tepkiler: Yusuf'san
@citk60 ilgin için çok teşekkürler

Arkadaşlar 460 mm den daha uzun dropbar bilen duyan var mıdır?

@citk60 ilgin için çok teşekkürler

Arkadaşlar 460 mm den daha uzun dropbar bilen duyan var mıdır?

Yurtdışından almanız halinde seçenek hayli fazla. Şurada epey faydalı bir yazı ve liste halinde marka ve modeller mevcut.

(link)

Arazi sürüşü yapacak arkadaşlara tavsiyem kadro ve maşa içlerine sürüşe çıkmadan önce temizleyip elektrik bandı yada koruyucu çıkartmalarla bisikletinizi koruyun. Çamur sıkışmasından teker dönmeyecek hale gelmişti. Carraro da olsa boya atmaları oluyor bu sadece bir günlük sürüşte meydana geldi.
256308 dosyayı görüntüle
benzer bir durum bende mevcut kadro altına bakmak dahi istemiyorum.Kablo iz yapmış can sıkıcı... (Gravel G0)IMG_20210214_184303.jpg

commuterbike_150305688_706269160067028_360265772471416689_n.jpg

Instagram'da gördüğüm bir bisiklet, vatandaş Giant Escape kadrosuna drop bar takmış ve son derece de hoş olmuş. Soru şu, bu bir gravel'mıdır? :) İlla "bozuk zemin ve çamur" senaryosunu işin içine katıyorsanız, bence disk frenli bir Giant Escape'den o maşada falan gravel yazan bisikletlerden çok daha iyi bir gravel olur. Bir de Giant Seek diye bir model var, o çok daha bu dönüşüm için uygun. Neticede Trek FX ve Giant Escape şehir bisikletinde standardı belirlemiş tescilli kadrolar.
Adı yine gravel olan drop barlı 2.00 lastikli mtb'lerin mantığını ise hiç anlayamayacağım.

"Karbon mu alüminyum mu?" ile başlayıp "Disk fren mi kumpas fren mi?" ile devam eden geleneksel bisiklet camiası tartışmalarında bir sonraki evre "Gravel bisiklet nedir ne değildir? :)

tenor.gif

Gravel kafanızdaki kalıpların hepsine biraz uymak ama hiçbirine tam uymamak için ortaya çıkmış bir sınıftır. Standartları birilerinin size dayatması değil size nasıl uygunsa öyle olmasıdır.

@beermug sarı Giant'ın sahibi sti kolları v fren ile kullanıyor. Bana enteresan geldi. Şu an bende böyle bir dönüşüm düşünüyorum. Mevcut v frenli bisikletime microshift sti kollar takıp, dropbara geçeceğim. Aliexpress 'e sipariş verdim. Beklemedeyiz bakalım. İnşaallah frenlerde bir sıkıntı yaşamam.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@beermug sarı Giant'ın sahibi sti kolları v fren ile kullanıyor. Bana enteresan geldi. Şu an bende böyle bir dönüşüm düşünüyorum. Mevcut v frenli bisikletime microshift sti kollar takıp, dropbara geçeceğim. Aliexpress 'e sipariş verdim. Beklemedeyiz bakalım. İnşaallah frenlerde bir sıkıntı yaşamam.

Sti kolların tel çekme miktarı standart v fren kollara göre epey düşük. Forumda daha önce bu konu ile ilgili @Edip D. tarafından dropbar dönüşümü yapılan bir Trek FX ile ilgili bir başlık mevcuttu. Bulursam aşağıya ekleyeyim. O dönüşümde tel çekme oranlarını değiştirmek için makaralı bir sistem kullanılmıştı.

Edit: Buldum :)

Trek FX7.5'i Dropbara Çevirme

@Teoman Ağır bisiklet ısı ıptal oldu benın. Bayı aramıs ıptal etmemişler. Iptal edeceksek komple bayılıgı alalım denilmiş. Alacaksan ılan gelir bugun ama kadro sana uymuyor galiba :)

• İnanılmaz
Tepkiler: Sadettin Z.
@Sadettin Z. Daha önce dediğiniz dönüşümü yaptım. Sti kola uyumlu olsun diye mini v fren kullanmıştım. Ama bu sefer sti kola v freni deneyeceğim. Benim düşündüğüm dönüşümü @Kuzey Ege kendi bisikletinde uygulamış. Bakalım bizde nasıl olacak. Burada paylaşacağım sonucu

@Teoman Ağır bisiklet ısı ıptal oldu benın. Bayı aramıs ıptal etmemişler. Iptal edeceksek komple bayılıgı alalım denilmiş. Alacaksan ılan gelir bugun ama kadro sana uymuyor galiba :)
Evet o kadro bana ufak. Bence halletmeye çalışın zorlarsanız iptal edebilirler gibi

• Beğen
Tepkiler: abidin3714
Evet o kadro bana ufak. Bence halletmeye çalışın zorlarsanız iptal edebilirler gibi
valla konuştum bugün dükkana gidip ayak üstü. iptal etmek için 2 yeri aradığını söyledi, olumsuz. bari alacağım erken gelse mart ayında...

valla konuştum bugün dükkana gidip ayak üstü. iptal etmek için 2 yeri aradığını söyledi, olumsuz. bari alacağım erken gelse mart ayında...
Bence bilerek de yapıyor olabilirler. Parasını vermemişsiniz sonuçta. İkinci elde 3 tane bisiklet alınabilir durumda. 50-55-55 kadrolarında. 52 yok...
Acaba 50 çok mu ufak gelir

Geri