Scudo Sports

Granfondo Çeşme 2017

@Erdem Topal
Tüp iyi olur şu anlamda. İç lastiği değişip hava basarken pompada zaman kaybetmemek için ama lastik patladı mı iş bitiyor artık parkuru tamamlarsın. O durumda şahsen kendi adıma konuşayım hızlı şişmiş tüp ile yavaş şişmiş pompa ile pek manası kalmıyor. Motivasyon biter. Tüpün bir avantajı içinde 180 psi hava barındırıyor ve 120 psi basabiliyorsun ama basınç ölçer yok yanımızda iç lastiği gümletmeyelim. 100 km kendi temponla bitirebilirsin. Kaza riskini azaltmak için gerilerden başla sıkıntı olmaz.

@Kudret Kurtcebe
Abi tam slick değil ama Vittoria corsa 4 met ediyorlar kullanmadım henüz. Bende senin gibi arayışlardayım

Scudo
@soneryen

Valla continental s2 dedik oda patlıyormuş,bakacağımda,açıkçası bir yanımda diyorki boşver ,son yarışta 33.4 ortalama esasında 60 mastır için normal,üstüne çıksam ne olur diye düşünüyorum,bu nedenle bu şivalve maratona devam ,valla sağlam tekermiş,
13 ayda bir kez patladı.stabil yolların canavarı bu teker.

@Kudret Kurtcebe
Patlamayan yok ki. Maraton plus çok ağır olmasa bide tecrübe etmişsin ömür törpüsü olmasa iyi ama yarış bisikletletinde sıkıntı. Yoksa ben mtb de kullandım hiç patlatamadım ama yinede hep iç lasitkyve pompa taşıdım onlardan da kurtulamadım. Conti
S2 çok iyide yanak tarafından yırtılma oluyor o kadar kusur kadı kızında da var. Şuan en ideal o görünüyor.

@soneryen
Arkadaşlar 2 yıldır kullanıyorum ve sürekli soğuk asfalt ve kötü yollardayım herhangi bir patlama olmadı , tavsiye ederim.
CONTINENTAL GRANDPRIX 4000S II 700X23C YOL DIŞ LASTİK

@Erdem Topal

Co2 tüpü basabilmek icin 1-2 antrenmana ihtiyac var. Daha once hic kullanmamis olup, yarista yaniniza alirsaniz yolda kalabilirsiniz. Ayrica psi da ayarlanabiliyor, elinizle yavas yavas gevsetip, hava tahliyesini sagliyorsunuz tupten lastige. Bir yandan da elinizle lastigi kontrol edeceksiniz. 100 psi lastigin neye benzedigini asagi yukari biliyorsaniz, basinc konusunda problem olmayacaktir. Lastik 23 ise 12g tup yeter. 25-28 ise 16g tup alin.
Dedigim gibi asil problem, ilk sefer deyeceksiniz ve yapabilecek misiniz. Biraz video izleyin :)

(link)

@Serkan Mıstınoğlu

Amatör Gran Fondo'ların kralı geliyor!

Ufak bir eleştiri yapalım ,gran fondo 2018 antalya etapta katagori anlayışı süper olmuş bence katagori böyle olur,buna federasyon dikkat etmiyor malesef.

Katagoriler

19 -34
35-39
40-44
45-49
50-54
55-59
60-64
65 mastır

Esasında 65 yaşın üstünde olan dostlarım ,selahattin sertcan ve saim tatlıcılar,
Geçen yarışta, yukardaki sıralama olsa idi,iki kişi olacaklardı,nerde ,marmara etapta, 2 kişi için 65 mastır düşünmediler diye düşünüyorum
Senin anlayacağın serkan dostum yaş ilerledikçe, 80 milyonda yarışacak adam yok.

Peki son duruma göre lastik soğuk asfalta 100-110 psi yerine 80-90 psi daha mı iyidir.

@Kudret Kurtcebe Schwalbe... Kesinlikle. ya da Continental 4 mevsim. Hocam onlarda iyi.

Bu arada sol dize atroskopi durumu çıktı hocam granfondo yalan oldu.

@soneryen 100 - 110 psi her durumda iyi. Kilo ile orantılı basınç. soğuk sıcak pek etkili olabilecek düzeyde değil. Lastiğin yere yayılması durumuna dikkat.

@Groims
Yere yayılma Durumu nasıl yani anlamadım. Basınç fark etmez mi. Nelere dikkat etmek gerek böyle bir parkurda

@Groims

Continental 4000 s ll ,yanaklardan sağlam olsa sorun yok,şivalve maraton değil yandan ve üstten asla patlamadı,iki yarışta beni üzmedide ,gülü seven dikenine katlanır ,bu teker yarış tekeri değil ,yokuş aşağı su oluklu olduğu içinde akmıyor.

Bir aksilik olmazsa yarıştayım. Bakalım nasıl geçecek.:)
Yol zemini bozuk olduğuna göre 100-110 gibi hava basmak problem. Hem kiloya göre hava basmak lazım hem de yol bozukluğundan 5-10 psi daha az yapmalı. Roubaix yarışında mesela 70, 8, 90 psi gibi daha az hava basıyorlar.

Ekleme: kiloya göre lastik basıncı şu şekilde. Bozuk zeminde 5-10 psi daha az basılabilir.
O9WIL.jpg

@MehmetAliB.
Eyvallah mehmet dostum ,teşekkür ederim
Bu sene 60 mastır şampiyonu oldum ,ama seneye 37.8 ortalama ile 60 yaşına basacak olan mustafa sevinçel dostum geliyor ,beni dozer gibi ezip ,lime lime edecek ,onun rüzgarına girmem çok zor ,bu pazar favorim 47 km 'de 55-59 katagoride aynen mustafa bey, çok sıkı bir sürücü.:harika:

@Kudret Kurtcebe

Mehmet dostum dedin hemen duydum geldim kudret abi. Bir şeymi emrettin kudret abi.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
@mehmetsunu

Hatlar karıştı herhal,:D
Dostum Sunu ve de gene dostum sunu (düzelttim),bisikletini satma,yoksa kayseriye 1 megatonluk atom bombası atarım:D:D:islik::islik:

@Kudret Kurtcebe

müsaadenle küçük bir düzeltmem olacak kudret abi. dostum sunu vede gene dostum sunu olması daha uygun olur kanaatimce. Bu arada yarış için geri sayım başladı. yarışa veda. Herhalde bu hafta gider.

Geri