Scudo Sports

Grandfondo Antalya

CyclistAntalya

Daimi Üye
Tepki
448
İsim
Erkan
Bisiklet
b'Twin
Merhaba arkadaşlar,

Grandfondo Antalya nedir?

Nasıl bir şeydir?

Benim gibi amatörler de bireysel olarak katılabilir mi?

Konuyla ilgili bilgisi olanlar yardımcı olsunlar lütfen.

Web sitesinin linkini atıyorum.

(link)

(link)

(link)

Bu arada Antalya'da bisiklet dostu otel falan ilk kez duyuyorum. Gerçi otele falan gideceğimiz yokta. En azından bir turizmci bisiklete değer vermiş hoşuma gitti doğrusu.

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
Scudo
UCI in duzenledigi amator granfondo. 2 etap uzerinden kosulacak. 1 etap zamana karsi etap olacaktir. diger etap hakkinda tam bilgim yok, sahil seridinde duz olacak diye okudum ama rota belli olmasini bekleyelim (insallah tirmanis olur).

Yerimi alayım. Ben de tam anlayamadım fakat, ben gibi Gran Fondo Çeşme'ye gidemeyen bireysel garibanlar için bir umut kaynağı, tarihi itibariyle. (Allahın cezası vizelere var :( :( :( 4-5 kasım hafta sonu vize mi olur? )

• Beğen
Tepkiler: CyclistAntalya
@3rsin @Osman Tuğrul şimdi benim bilmediğim şey şu. GrandFondo nedir? Bizler amatörce katılabiliyor muyuz? Yarışma nasıl yapılıyor? Şartları nedir? Kaç kilometredir? :) kısacası hiç bir şey bilmiyorum.

@rknsycck 1. "Grand" değil, "Gran" dır. Gran Fondo'nun gayesi amatör kullanıcılar için yapılan yarıştır. Türkiye'de VeloTürk ekibi bu organizasyonu düzenler fakat bu Gran Fondo Antalya UCI World Camp takviminde görünüyor. Şuana kadar yapılanlar böyle miydi? Bildiğim kadarı değildi. O yüzden bu biraz değişik. Her Gran Fondo değişik km ve parkurlara sahiptir.

Bu Grand Fondo hakkında şuan pek bir bilgi yok bildiğin üzere o yüzden şartı şurtu belli değil. Velo Türk'ün yaptıkları belli olur sadece günü ve yeri değişir geri kalan çoğu şey hemen hemen aynıdır.

• Beğen
@Osman Tuğrul anlaşıldı. konuyu takipte kalacağız ve açıklamaları bekleyeceğiz. bu granfondo ötekilere göre daha ciddi bir şey yani. amatörler katılabiliyor yani. :) yeterli bilgi. teşekkür ederim.

haftaya cuma cumartesi pazar belekte tbf puanlı yol yarışları son etabı var herkesi bekleriz. 27-28-29 EKİM 2017

(link)

@rknsycck yarisin ucretini odeyen herkes bu amator yarislara katilabilir. henuz yarisla ilgili detayli bilgiler paylasilmis degil. 7 ay var daha yarisa. UCI dunya bisiklet orgutunun dunya capinda duzenledigi granfondolardan 1 ayagi bu sene ilk defa ulkemizde gerceklesecek. yukarida da yazdigim gibi 2 etap olarak kosulacak. bunlardan 1 etap zamana karsi olacak. diger etap sahil seridinde duz etap olarak okudum. ama bu duz etap ile ilgili bilgi net ve dogru degil! yaris bilgileri ve etap profilleri yayimlanmadan yorum yapmak istemem. hep beraber sabirli olup bekleyelim. bu 7 ay zaman zarfinda katilmak isteyenler bol bol antreman yapip hazirlik yapabilirler. 7 ay iyi bir suredir.

uzun parkurda 12 km güzel tırmanış var :)

• Beğen
Zamana karsı bile var :) cok degisik bir atmosfer olacaktır sanırım. Bisiklet sezonunun basında olması, Antalya olması yurtdıdından bir cok bisikletciyi cekecektir herhalde.
Bu sefer farklı olarak formalarda bir kısırlama var seklinde okudum. Ucı in gokkusagı logosu olan hicbirseye izin verilmiyor. Zaman limiti halkında bilgi gotemedim. Bir de su an kayıtlar acılmsmıs sanırım ya da sistemde hata var ki katılım ucretsiz gibi cıkmakta

• Beğen
Yeterli İngilizcem yok, ingilizcesi olan arkadaşlar okuyup gerekli çevirileri zaman zaman yaparsa >başvurmayı düşünüyorum.

Aslında diger gran fondolar ile benzer kurallar var. Zaten o yarıslarda da yazar uci yonetmeligi baz alınır tarzında bşr ifade yazar. Kısaca gordugum onemli noktalar
1) federasyondan aldıgımız lisansla sahsi katılabiliyoruz
2) 70 yas ustu dahi en az 6 kisi olmak sartıyla odul verilebilecek sekilde kategorilendiriliyor
3) turkiyedeki granfondolardan farklı olarak mekanik asistan aracları olacakmıs
4) dag bisikleti, sehir bisikleti şle de katılabiliyoruz
5) zamana karsı bisikletle yol yarısına katılmak yasak
6) henuz fiyat, kayıt ucreti zaman şimşti bilgileri girilmemis. Bu gibi konular organizatorun insiyatifine bırakılmıs gibi ifadeler var. Sanırım onumuzdeki gunlerde o bilgiler de gelir

@Erdem Topal

60 mastırda 5 kişi idik marmara etapta ama iki kişi 70 artı idi,seneye 60 mastırda ne olur bilinmez,pek öyle 60 mastırda türkiye genelinde bisiklet yarışcısı malesef yok.

Etapların fiyatları da açıklanmış.
Hadi bakalım ortamı kızıştırma zamanı :)
Zamana karşı (TT): 29.75 EUR:133 tl
Kısa parkur(73.9 KM.):38.25 EUR:170 tl
Uzun parkur(109.6 KM.):46.75 EUR:210 tl

Çeşme granfondo ücretlerini eleştiren ateisler bakalım bu ücretleri nasıl açıklıyacak! :)
(link)

@Okan Örs
Aynen mesafe olarak da çok fark yok uzunla kısa arasında;girmişken uzuna girmek daha iyi gibi.Ücretler ise biraz yüksek kalmış.

• Beğen
Tepkiler: Okan Örs
Geri