Scudo Sports

Gran Fondolar Neden Bu Kadar Popüler Oldu? | Fred Dreier

@mehmetsunu

günaydın mehmet sunu sen kayseridesin senin pilot bölgen ora benimki marmara ,,:harika::harika::harika::harika:

Scudo
iyi tamamda üzerine 150 tl de verilmezki. Çocuklara bisiklet alınsın densin alalım. Ama hem yarışmaya katıl hemde para öde yarışın felsefesine aykırı. Yoksa yardımsa yardım amenna ona saygım sonsuz.

@mehmetsunu

valla 150 lira konusunda aynen haklısın bu konu tartışmaya açık,2000 bisiklet dağıtılacak idi onların parasını katılımcılar verdide ,güzel bir düşünce gerçi ama her vakit olmaz bir yarışta yaparsın hepsinde yapmazsın ,ekonomik koşulları iyi olmayanlar ve öğrencisi var işsizi var,valla bir takım haberler aldım kaynak çok kuvvetli ,işi paraya dökme durumu her yarışlara gelecek gibi.....

@Kudret Kurtcebe Bu sene yarışlara katılmak hedefim. Sırf bu hedef uğruna kiloları bir bir veriyoruz. Marmara kendi sahamızdaki bir maç, bunu kaçırmam umarım ama malum işler çıkarsa...

Hedef katılmak, gerisi kısmet :)

@Kudret Kurtcebe Bu yarışlar özel organizatörler tarafından düzenleniyor.Adamlar 1000 lira dese bile biz birşey diyemeyiz en çok yarışmayız.Bedava olan federasyon yarışları var harcırah sistemi var.Kime ne anlattıgınız konusunu anlayamıyorum.Ayrıca marmara yarışını aşmanız dileğiyle.

@Ozgurama

özgür arkadaşım ,ben emekliyim bilmem anlatabildimi ,3 aylıkçıyız senin anlayacağın defalarca yazdığım halde, gene yazmaya devam edeceğim, granfondo marmara benim ekonomik koşullarıma uygun, ha bak tekirdağda olsun gene bedava otobüs olsun ,eyvallah ,
bisikletliler derneği başkanı eski şampiyonlardandır onunla mülakatta bulundum valla yeni federasyon bence iyi yapıyor özel yarış düzenleyenlerden aynen para talep edecek ,o vakitte ne olacak 1000 lira olacak benim özeller ile işim olmaz.150 olacak atıyorum 200 olacak işim olmaz ,parası olan gitsin yarışsın onlara diyeceğimiz yok buradan ,
bi kere marmara etabını seçmemim nedeni aynen parasız olmasıdır,devlet vardı işin içinde, spor a.ş var idi özel sektör olarak,salcano vardı
açıkça şunu ekleyeceğim devlet yapacak bu işi ve federasyonla birlikte artı devletin kurumları ,valilikler ve belediyeler ve özel sektörler , ben bunlara bakacağım ha kısa mesafede olacağım sadece,
marmara bölgesinde kalacağım.

@mehmetsunu

yazacam bunları altın harflerle ey mehmet sunu.....

(link)

destekçileri görüyorsunuz devletin kurumları artı bisiklet federasyonu özel sektörler

ayrıca gran fondo marmarada katılım ücreti alınmamıştır

fakat çeşmede 150 lira alınmıştır ,çocuklara 2000 bisiklet kampanyası gereği,buna amenna lafım olmaz ama her yarıştada bu prosedür olmaz...
2017 'de özel yarış düzenleyenler ,bisiklet federasyonuna pirim ödemek durumunda kalır ise bisiklet yarışları ücretli hale gelir ve bunun neticesi ise aynen pedalşörlere para olarak döner ,savunduğum en düşük meblağ aynen 50 liradır ,50 lira katılım ücreti kimsenin cebini yakmaz ,kıbrısta bu oluyor ise ,türkiye sınırları içinde neden olmasın.

Halkın geniş katılımına açık bisiklet yarışı organizasyonları Türkiye'de çok yeni. Özel sektörün bu alana ilgisi de çok zayıf. Organizatör şirketlerin sayıca çoğalması ve farklılık oluşturacak etkinlikler düzenlemesi şart. Gran fondoların maliyeti ve katılım ücreti konusu yazının da konusu. Lakin dönüp dolaşıp Marmara örneğinde takılmanın da âlemi yok. Marmara Gran Fondo'ya katılımın ücretsiz olmasI ve yanı sıra yerel ve merkezî idari kurumların ortaklar (corporate partners) arasında yer alarak etkinliğe destek vermesi, ayrıca sponsor şirketlerin çokluğu, etkinliğin ne kadar "önemsendiğinin" de açık göstergesi. Cumhurbaşkanlığı turlarının ve daha birçok yarış etkinliğinin organizatör şirketi Argeus'un diğer hiçbir etkinliği kamu kurumlarınca böylesine destek görmedi. Bu durum bize tekrar, Marmara Gran Fondo'nun, olağan bir yarış etkinliği kapsamını aşarak, spor dışı bir tanıtım ve iletişim kampanyasının mecrası hâline getirildiğini de anlatıyor. Listedeki kamu kurumlarının çokluğu ve varlığı, bu kurumlara spor adına bir teşekkür borcumuzu işaret etmiyor, tam tersine bu kurumların bisiklete gönül vermiş binlerce insana teşekkür borcu var. Bu konuda yanılmamızı bekliyorlarsa, kendilerini çok daha fazla yarış etkinliği düzenlemeye ve desteklemeye davet edelim. Dünya gran fondolara doyarken bizim gözümüz katılacak yarış arıyor. Üstelik cep delik cepken delik. Argeus, bu işin uzun yıllardır içinde, çok sayıda yarış organize etmiş, eleştirmek elbette hakkımız ve gerekli de, ancak varlığını görmezden gelip kamu otoritesi önünde hazırola geçmenin de âlemi yok. Bizler bisiklet sürüyoruz, yerleşik düzene boyun eğerek değil, onu bizim de var olacağımız şekilde değiştirmek için pedal basıyoruz. Yarışlara da varlığımızın farkına varılması için katılıyoruz, kampanya figüranı olarak değil. Yazının anlattığı düzeye ulaşmamız için de önümüzde çok uzun bir yol olduğu kanısındayım. Bisiklet kullanımını, bisikletli ulaşımı, bisiklet yolu ağlarını herkese açık ve erişilebilir kılmadıkça da bisiklet yarışlarının sayı ve kapsam bakımından sınırlı ve akim kalmadı kaçınılmaz. Bu çerçevede konuşmadan gran fondoları tartışmak çok eksik kalır. Başlığın yeterince ilgi görmemesi ve kişisel sohbetlere sürüklenmesi bu eksikliğin göstergesi de.

@cahitakin Organizasyon olarak Şubat ayında Kıbrıs Granfondosu yapılacak. Onu yapanlar özel organizasyon şirketi. Sanırım son altı ayda yapılan ikinci Kıbrıs Granfondo'su olacak.

Şahsi kanaatim, Kıbrıs bu sporun Sonbahar, Bahar, ve Kış aylarında yapmak için en ideal yer. Ödül mekanizmaları ile daha cazip hale gelebilir ve Kıbrıs'ta bir spor turizmi oluşabilir.

AFFICHE_DEF_600.jpg UCI Granfondo World Series
Buradan tüm takvim incelenebilir.
Batı da artık her katılımcı belirli bir bütçe ayırarak spor,turizm,tatil birleşimi bir paket ile bu tip organizasyonlara katılıyor.
Kişisel düşüncem; aynı yaşam standartlarına ulaşmadan alaturkalıktan kurtulmamız zor.Ancak kasabın kedisi gibi bekleyeceğiz ya da sponsorların ulufe dağıtmasından medet umacağız:kötü:

• Beğen
Tepkiler: Groims
Merhabalar herkese,

Gecen sene New York etabinda yarismaya calismistim ama bazi sebeplerden oturu sonuca ulasamamistim. Onumuzdeki mayis ayindaki yerimi ayirttim. Bu gibi organizyasyonlar New York bisiklet ahalisi icin tam olarak denildigi gibi yarisdan daha cok festival havasinda geciyor. Insanlar cogunlukla arkadaslariyla veya ailesi ile katiliyor. Bu sene katilimin 7500 kisi civari olacagi soyleniyor umarim hersey yolunda gider herkes icin.

Eger bu sene katilmayi dusunen arkadaslar olacak ise yardimci olabilecegim bazi konular olabilir. Ozellikle bisiklet bagaj durumlari acisindan. Elimde fazladan ortalama duzeyde 3 adet road bike mevcut. Ayrica konaklama sorununu da cozebilirim.

Herkese iyi surusler.

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve Groims
Rodos etabi cok guzel olabilir aslinda.
450 euro, 1 katilimci, 1 es 4 gece 5 gun paket var.
Bana tatil, esime gezi, ne guzel.

• Beğen
Tepkiler: Groims ve Özcan
Geri