Scudo Sports

Gran Fondo tek seferde mi sürülür?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
305
Strava'da Gron Fondo challenge'a katılmak istiyorum ama merak ettiğim bir şey var. 115 km benim tek seferde çıkarabileceğim bir mesafe değil. Hatta bir günde bile zorlanarak yaparım bu mesafeyi.

2 parça halinde aynı gün içinde sürsem yine de bu tam anlamıyla gran fondo olur mu? 60km+55km şeklinde arada yemek ve dinlenme yaparak sürebilir miyim? Yani ilk 60 kmden sonra "Stop" desem ve sonraki kısma başlarken de devam ettirsem kaydı.

Strava bunu bu şekilde elbette kabul edecektir ama gran fondo'da amaç tek seferde mi bu yolu almaktır?
.......

Scudo
aktiviteyi sonlandırmadığın sürece birkaç günde bile yapabilirsin, ama bunun ne anlamı var? sadece kendini tatmin etmiş olursun.

@hashus1099
Hah işte bunu soruyorum. Yani bu şekilde yapınca sadece kendimi tatmin etmiş olacaksam sürmeyeceğim zaten. Ama eğer Gran Fondo denen 115 kmlik yolu tek seferde çıkarmaya kalkarsam 29km/h ortamala ile bile gidilse 4 saat yapıyor. Bu da acaba doğru olur mu vücudun sağlığı açısından?

Gran Fondo süren abiler-ablalar acaba hiç molasız mı sürüyor bu yolu? Merakım tam olarak budur.

gran fondo tek seferde yapılan günübirlik yarışlar. Beslenme noktaları parkur içinde olabilir elbet ama hızlı koşulan yarışlar olduğu için o noktalarda yarım saat durmak falan söz konusu olamaz. Jel, su gibi yiyecek temini hızla yapılır ve yine hızla devam edilir.

antrenmanlı olanlar için çocuk oyuncağı 115 km

hergün 100 150 haftada bir 250 + km yapanlar var stravada

2 gunde 300 + km yi tek aktiviteymiş gibi yapanda var. yatıp uyuduktan sonra ertesi gün devam ettiren de var.stravada

@Cem Ç.
Onları şimdilik hayranlıkla izlemekteyim sadece. Umarım bir gün ben de yol bisikleti alınca tek seferde çıkıp günlük 150+ kmler yapabilirim.

Steven Abraham var mesela biliyorsunuzdur, adam hem mesafede hem de yükseklik kazanımında deli gibi sürüyor.

Ayın 5. günü ve onun strava sonuçları
ki daha bugün sürmemiştir, 4 günlük kayıt yani
Current Month

• 351.2mi
    DISTANCE
  • 21h 26m
    TIME
  • 8,638ft elevation

@vela2016 eğer sürüş ekibi var ise, 130 km'yi nasıl devirdiğinizi anlamayacaksınız. Tempoyu sizin belirlemeniz gerek. İsterseniz 6 saatte gidin. Ben iki aydır o armayı almak için çalışıyorum ama 70 km'de bırakıyorum :D Ekim'de inşallah :)

• Beğen
Tepkiler: enn_es ve Cem Ç
bende
@vela2016
yol bisikleti almakla bitse sabah 5 de sele üstünde 100 +km ve rampalı yollardalar çoğuda 4 5 yıldır antrenmanlı

ben 2.5 senedir ne yaparsam yapayım 100 kmde 29 ortalamaya yaklaşamadım bile

@Cem Ç.
Yol bisikleti almakla bitmiyor tabi. Sadece şimdilik şehir bisikletiyle o mesafelere yaklaşmamın bile imkansız olduğunu söylemeye çalıştım.

@vela2016
yavaş yavaş çalışmayla olur

bu bisiklet sporu biraz 1 hafta bile ara verince kondüsyon bırakmıyor

ara vermeden antrenmanla km yi bir anda yükseltmeden olur

• Beğen
Tepkiler: Groims
Açıklamasında şu yazıyor:

Complete this Challenge simply by riding at least 115km in one activity – as fast or slow as you like.

Yani tek seferde yapılmalı. Rozet almak için sürüşü sonlandırmayıp birden fazla sürüşü tek sürüş gibi kaydetmek mümkün, ancak Strava'nın kurallarına göre gran fondoya dahil edilmesi için başlangıç ve bitiş süreleri arasındaki farkın en fazla 24 saat olması gerekiyor.

@Murat B. gecen sene bunun icin ugrasmistim ama,birkac yerde yemek ve su icin stravayi duraklattim.150km surmustum acaba duraklattigim icin mi rozet vermedi?

@kobalamin
Belki de etkinliğe katılmamışsınızdır.

@kobalamin
duraklatmış olmanızın etkisi olmaması gerek. Yeniden başlatmış olabilir misiniz?
bahsettiğiniz aktivitenin linki var mı?

2015 ocak ayından beri katılmadım 100 km idi ozaman 50. kmde 30 dakika mola ile 4 saat de 100 km yapmıştım.

bir de bende garmin olmadığından duruncada pause olmuyor. strava durduğum yerde 3 yada 5 km hızla gidiyormuş gibi gösteriyor.

@Cem Ç.
Auto-pause seçeneğini aktif hale getirin sorun çözülür. sanırım 10 saniye hareketsiz kalınca auto-pause yapıyor.

@Murat B. Şu an baktim da katildigimi zannettigim challenge'a aslinda katilmamisim
6 ay once surustu,niye rozet almadim diye merak ediyodum meger zaten yarismaya katilmamisiz

Gran Fondo Nedir, Neden Yarış Değildir?
Yol bisikleti yarışı, bisiklet sporunun en popüler branşı. Televizyonda en çok yer alan, sosyal medyada en çok paylaşılan; dolayısıyla bütün sponsorların kovaladığı bir branş. Bisiklet kültürü yeni oturmaya başlayan ülkemizde bile 54 kez düzenlenmiş profesyonel bir bisiklet turu var. Buna ek olarak Avrupa Turu kapsamında da 1.2 ve 2.2 kategorilerinde düzenlenen 10’a yakın yarış var. Fakat yarış takvimi neredeyse orada tamamen kesiliyor. Amatör kulüplerin yarışacağı, genç sporcuların kendilerini gösterecekleri yol bisikleti yarışların sayısı bir elin parmaklarını geçemiyor. Bu durumda da rekabete aç bu sporcular kendilerini Gran Fondo yarışlarında buluyor.

İtalya’da ortaya çıkan ve anlamı büyük sürüş olan Gran Fondo’ların düzenleniş amacı aslında oldukça basit. Yarı rekabetçi bir ortamda sosyal bir sürüş deneyimi sunmak. Yarı rekabetçi sürüşün anlamı ise şu, kategorilerin ilk üç sporcusu kürsüye çıkıyor, kupa, madalya ve ödüllerini alıyor, fakat etkinliğin asıl amacı yarışmak değil. Farklı tecrübe ve güç seviyesindeki bisiklet tutkunlarının bir araya gelmesini sağlayan bu etkinlere Fransızca’da Sportive ya da Cyclosportive adı veriliyor.

Peki madem yarışmak için düzenlenmiyor, onca masraf yapıp herhangi bir Gran Fondo’ya katılmanın anlamı ne? İlk olarak televizyonda izlediğimiz, hayran olduğumuz o sporcularla benzer bir ortamda bulunma şansı yakalıyoruz. Sezon başında bir yarışı hedefleyip, o motivasyonla antrenman yapıyor, o gün en iyi formumuzda olmak için çalışıyoruz. Kendimize peloton içinde bir yer kapıp, tek başımıza yapamadığımız mesafeleri, tek başıma yapamadığımız hızlarda tamamlama şansı yakalıyoruz. Ve bizce en önemlisi, muhtemelen bir Gran Fondo düzenlenmese hiç görmeyeceğimiz bir şehri, sokaklarını bacakları traşlı adamların, tepesinde binlerce Euro’luk bisikletlerin olduğu arabaların doldurduğu bir ortamda görme şansı yakalıyoruz. Bundan daha keyifli bir tatil planı düşünebiliyor musunuz?

Kaynak: alivex

Geri