Scudo Sports

Gps.!

Koray Karaman

Forum Bağımlısı
Tepki
744
Bana GPS hakkında bilgi verebilirmisiniz? fiyatları ne olur ? GPS ile yolu rahat bulabilirmiyim ? TEŞEKKÜRLER..

Scudo
global positionin system. tam açılımı bu şekilde. yani küresel yer belirleme sistemi. elindeki aletten gönderilen radyo sinyalleri, yörüngedeki 6 tane uydu aracılığıyla bulunduğun yeri makinanın kalitesine göre 1m sapma ile gösterebiliyor. elinde gps cihazı varsa kaybolmak için özel çaba sarfetmen gerekebilir :)
fiyatları ise bir öğrenci için pahalı gelebilir belki. ortalama 350ytl gibi bir etiket fiyatına sahip. tabi 1000 ytl'ye olanlar da var;)

• Beğen
Tepkiler: Levent Temiz
arkadasın dediğine ek yapma gereği duyuyorum. yörüngede 6dan fazla uydu var oncelikle. 3 boyutlu navigasyona gecebilmek için en az 4 uyduya kitlenmesi gerekiyor. Bu arada 3 boyutlu navigasyon derken irtifadan bahsediyorum. yalnız 3 uydu goruyorsanız irtifa alamazsınız. GPS mucize alet değildir GPS ile de kaybolunabilir ama sonucta öğrenmesi zor değildir cep telefonu kullanmaya nasıl alışıyorsanız buna da alışmanız gerekecektir. Bisiklette nekadar faydalı olur derseniz kullanım amacınıza gore değişir. Uzun sooluklu turlarda bence rota secimi konaklama yerleri tespitine gore gunluk rotalar hedefler oluşturmak için yararlı olur. Garmin Edge serisinden tercih ederseniz yanınızda nabız monitörünüzde edinmiş oluyorsunuz hemde parkur bilgilerinizi internetten tum arkadaslarınızla paylaşabiliyorsunuz. Birçok GPS modeli kullanmış biri olarak tavsiyem Garmin markası üzerine olacaktır, piyasada bulunan magellan'a pek alışamadım, ALAN marka GPS de daha yol kat etmesi gerekiyor. duzgun bir GPS için ortalama 750 YTL gozden cıkarmak gerekir.

merhaba
benden de bir kaç öneri pek çok gps ye baktım bir kaçınıda alıp kullandım en sonunda magellan exp 500 de karar kıldım bisiklette yol yapacaksan bence mutlaka alınmalı önündeki yerleşime benzin istasyonuna ne kadar kaldığını 5-10 mt yanılmayla biliyorsun ama en önemli artısı önündeki yokusun inişin derinliği uzunluğu gibi bilgileri vermesi harika alışınca ayrılamıyorsun gitti gidiyorda 400 ytl civarı 70 ytl de harita yüklenmesi. garmin haritaları magellan kadar iyi değildi sadece rotalama özelliği belirgin artıydı. magellanın son harıtalarıda rotalamalı ( eskiden kuş ucumu gösteriyordu) www.gpsturk.net ayrıntılı bilgi bulabılırsın ona birde gidon tutucusu yaparsan yol keyfin çok artacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Koray Karaman
Ben de seneler önce,Garmin etrex almiştım...En ucuzu buydu...Fakat işimi görüyor,çok memnunum...12 kanallı GPS...Belgrad ormanlarında gece-gündüz hep denedim...Bilgisayara göre de ayarını yaptım...Google earth'de beğendiğim bölgelerin koordinatlarını alıp oralara kolaylıkla ulaştım...
Ayrıca,
kendim gezerek keşfettiğim yerleri de,daha sonra internette buldum...Velhasıl çok faydalı bir alet...
Bunun,
hayati bir önemi de,mesela bir dağ bölgesinde,siste,tipide,kaldığınız evin koordinatını bilirseniz,sizi sağ salim evinize,otelinize ulaştırır...
Oralarda,
donup ölmezsiniz...Tabii biraz çok pil harcıyor...Yedek pili unutmamak lazım...Pilsiz hiç bir işe yaramıyor...
Hoşçakalın...

Eğer hali hazırda, uygulama çalıştırabilen telefonunuz varsa, bluetooth ile çalışan harici GPS device lar da var, çok daha ucuza getirebilirsiniz.

Gpsler kesinlikle doğa sporlarını kolaylaştıran aletler ama elektronik alete güvenip hayatını emanet etmek biraz tehlikeli geliyor bana. Her ne kadar aşırı derecede güvenilir aletler olsalar da elektronik alet oldukları için her zaman sorun çıkartma ihtimali var. En basitinden faaliyetinizin ortasında yere düşüp kırılabilir. Bu nedenle sadece gps aletini kullanmayı bilmek güvenli bir doğa aktivitesi için yeterli değil. Mutlaka harita ve pusula kullanmayı da öğrenmelisiniz. Gps aletiniz olsa bile gittiğiniz bölgenin haritasını ve pusulanızı yanınızdan eksik etmemelisiniz.

Ben bir aralar baya araştırmıştım ve kendime en uygun modeli Garmin GPS MAP 60 CX olarak belirledim ama henüz alamadığım için yorum yapamayacağım. Bu arada yurt dışında bu aletler yarı fiyatına satılıyor.

• Beğen
Tepkiler: okarademirci
Kesinlikle sadece GPS cihazına güvenmemek gerekir. Zaten çok kapalı havalarda cihaz sinyal alamayacağı için bir yardımı dokunmaz.

Yön bulmak için kullanmak bir tarafa, gezilen bölgelerin yol haritasının çıkartılması ve ne zaman nereden hangi hızla geçildiği gibi bilgilerin çıkartılıp arşivlenmesi ve harita üzerinde izlenmesi ayri bir zevk oluşturuyor.

Kendinize uygun gps bulmak için uygulama linki aşağıda.

(link)

Geri