Bir de bu programları kullanırken 3g yerine edge yeterli olur mu? Yoksa iPhone'u gezide sürekli şarj etmek zorunda kalıyorum. Bir de Sports Tracker'da fotoğrafları o gezinin içinde saklayabiliyorsunuz, arşiv için güzel bir seçenek..
@kvnccelik
ben strava kullanıyorum ve çok memnunum. 3g'yi kapatsanız olur. önemli olan gps'inizin açık olması. kayıt alırken 3g'ye ihtiyaç duymuyor, sisteme yüklerken internetinizi açarsınız yeterli olur...
Bunu öğrendiğim çok iyi oldu.. 3g genel olarak çok batarya yemekte.. bisiklet süreceksem mailleri ve diğer bildirimleri falan kaptıyorum komple.. 3g'yi de kapatırsak batarya kullanımı muazzam düşer tahminim..
Bu arada ilk mesajı editleyemediğim için bir liste oluşturamıyorum.. bir çözüm bulunana kadar liste üzerinden ayıklayarak eklemeye çalışacağım ben de aynı uygulamayı kullananları..
Şimdilik MapMyRide kullanıyorum ama Runtastic'in de arayüzü çok hoşuma gitti.. daha bisikletim 8 km'de, daha artmadan kalıcı bir karar vermek gerek gezi ve fotoğraf arşivimin sağlam olması için..
Sports Trackers bugün çözdüm. Tur bittikten sonra upload yazısı çıkıyor. Ondan sonra siteye yüklemesini yapıyor.
Bi anda kararsız kaldım. ikisini de kullanamam. Birinde karar kılıp ona devam edeceğim.
Buda Nokia Bluetooth kulaklığım, yolda giderken kısık sesle müzik dinliyorum. Gelen aramalara cevap veriyorum.
Çok kullanışlı, çabuk şarj olup uzun süre gidiyor. Tavsiye ederim. http://s1307.hizliresim.com/1c/r/qntum.jpg
Sport Tracker da en sevdiğim yer 18 farklı aktiviteye yer vermiş. Doğa yürüyüşü, Koşu, Bisiklet, yüzme, golf vs vs gidiyor.
Son 6 bilinmeyene de siz farklı aktivite ekleyebiliyorsunuz. Hoşuma gitti.
Endomondo programını internet kapalı iken kullanabiliyorum bu özelliği çok hoşuma gitti.
Blackberry kullanıyorum, Maymyride programı yarım bir şekilde kullanılabiliyor, haritasız. Ama Endomondo da harita var, mesafe ölçümü de yapıyor çok ufak sapmalar ile. Kullanmaya devam edeceğim
benim de merak ettiğim bu. bu şekildeki programları internet olmadan kullanamayor muyuz. illa ki internet mi lazım. bir de runtastic diye bir program var. detayını bilmiyorum ama güzel diye duydum.
İnternet olmadan sadece GPS'i kullanarakta kullanabilirsiniz. GPS ilk konumlamayı yapması 2-5 dakikayı geçiyor. Çoğunlukla ilk başta mobil data + GPS açıyorum, konumu 10-15 saniye içinde bulduktan sonra mobil datayı kapatıyorum. Strava bazen mobil data açık olsa bile konumu bulamayabiliyor. GPS ile ilk başta konumlama yaparken mümkün olduğunca binalardan, ağaçlardan vs. uzak açık alana geçerseniz konumlama daha kısa sürede gerçekleşir.