Scudo Sports

GPS cihaz hediyeli soru yarışması. Hediyemiz teslim edildi!

Ben doğadayken, evde benim nerede ne yaptığımı merak eden annemin GPS sayesinde verdiğim kordinatlarla 25.000 ölçekli bi haritaya bakarak...hımmm o kadarda sapa yerlerde kamp atmamışlar korunaklı gibi gözüküyor dimi Kadir bu gece rahat uyuyabiliriz demesi için gerekli bir teknolojik alet. :)

Scudo
Benim GPRS aletine olan ihtiyacım diğer arkadaşlarımdan biraz farklı.Ben 19 Mayıs Üniversitesi Hidrobiyoloji Anabilim dalında kariyerinin henüz çok başlarında bir akademisyenim.Alanımdan da belli olacağı gibi geniş sulak arazilerde,kimi zamansa denizlerde çalışmalarımı sürdürmekteyim. Bir devlet üniversitesinde bilimsel araştırmalarının büyük zorluklar içerisinde gerçekleştirildiğini çoğunuz bilmektesinizdir. Araştırmalarımda aylık verilerimi GPRS aleti ile belirlenen koordinatlardan almak zorundayım ve henüz böyle bir alete sahip olmadığım için hocalarımdan temin etmek zorunda kalıyorum. Anlaşılacağı gibi benim için bu hediyeye sahip olmak araştırmalarım boyunca (dolayısıyla tüm kariyer yaşantımda) bana çok büyük yardımı olacak ve ama en önemlisi çalışmalarımı da Bisiklet Forum Ailesiyle paylaşmak beni çok mutlu edecek.

• Beğen
Tepkiler: mustafateke34
bir arkadaşım almış.havasından geçilmiyor.halısahada maç yaparken bile kullanıyor.kaleye kaç metre uzaktayım diye.sırf ona gıcıklık olsun diye hemde kırmızı renklisinden almayı çok istediğim cihaz......................

Gidilmek istenilen yere en kısa aynı zamanda doğru ve mevcut olan yoldan gidebilmek için ve bu sayede kaybolma, yolu bulamama endişesi olmadan bisiklete binmenin ve doğada olmanın zevkini çıkarabilmek için

Ben mantık adamıyım.Dolayısıyla yollarda yüreğimin götürdüğü yere gitmektense,planlı bir şekilde gitmeyi yeğlerim.Bunun içinde GPS teknolojinin bir nimeti =) Teknolojiyle barışık yaşamak adına...

Bisikletin beni götürmesi için değil, benim bisikleti götürmem için ihtiyacım var...

bıldıgımız gıbı gps konum belırlemeye yarıyo fakat unutmamak gerekır kı bu teknoljık alet uzerı kapalı alanlarda calısamıyo uzun lafın kısası ormanlık bı arazıye gırdıgınızde buyuk umutlarla edındıgınız gps ınızın ıse yaramadıgını goruceksnız yanı gps ı kazanamazsam uzulmem...

çünkü artık pusula denilen eski yön bulma aleti yerini yüksek teknolojili GPS aletine bıraktı. Eski insanlar nasıl kendi yollarına yön verebiliyorsa bizde artık yeni modern insanlar olarak pusulanın kullanılmadığı şu zamanda GPS kullanarak kendi yolumuza yön verebiliriz.

Daha önceden GPS kullanması bakımından tecrübeli biri olarak söyleyebilirim ki GPS siz bir hayat, GİDONSUZ bir bisiklete benzer.. Yolunuza gidersiniz fakat yön verirken zorlanırsınız...İş ararken görüşmeye gittiğim şirketleri bulmak için GPS den daha iyi bir çözüm bulamazdım sanırm :))

1- Bulunduğunum yerin neresi olduğunu biledilbiğim için

2- Bir nokta belirleyerek oraya doğru olarak götürdüğü için

3- Başladığım yerden gideceğim yere kadar olan izleri kaydederek geri dönmemi sağlar bu şekildede kaybolma korkusu olmadan istediğim gibi pedallaya blirim

Herhangi bir yer ve zamanda, her türlü hava koşullarında, küresel bir koordinat sisteminde, yüksek duyarlıkta, ekonomik olarak anında ve sürekli olarak konum, hız ve zaman belirleyebilmek için bir GPS cihazına ihtiyaç duyarız.

bu kaybolmusların dunyasında hic olmadı kendimizi kaybetmeyeceğimize guvenmek icin

hiç bilmediğim yerlere merakdan girip bu yokuş güzelmiş tırmanalım hadi dedikden sonra ee hadi bunuda inelim deyip bir süre sonra nerdeyiz biz demekden kurtulmak ve gittiğim yerlerde kaybolmama rahatlığını yaşamak için istiyorum :))

Olması gerektiği için...

Bütün yazan arkadaşların ellerine sağlık.Düşüncelerimi çok güzel bir şekilde dile getirmişler.İşte yılladır bu yazılanlar için bir GPS'im olsun istemiştim.Sağolun çok arkadaşlar:60:

Dünya yuvarlak macellan gibi hep batıya gidersem olduğum yere geri gelirim ((:) , kaybolma derdim yok, bisikletin yakıt sorunuda yok pedala kuvvet, ama nerede olduğumu bilmek güzel ((:) bol şans

Bu kadar bahane içerisinde nasıl bir seçim yapılacağı merak ediyorum...
Bu cihaz için benim hiç bahanem ve de ihtiyacım yok çünkü;Bisiklet ile nereye gittiğimi ve dönüş yolumu trafik levhaları belirliyor.:)
Bu yazıya kadar olan bahanelerden 3 tanesine oy (10 puan) verdim..
1-Özgürlüğün rotası çıkartmak isteyen
2-Babasına gittiğin yolun doğru yol olduğunu göstermek isteyen
3-Akademik kariyer yapan hidrojeolog(umarım yanlış yazmadım)

Herkese Mutlu Kutlu bir yeni yıl...

Yeter ki kendi benliğinizde ve kimliğinizde ve kültürünüzde kaybolmayın ...

dağda kaybolup ölmemek için isterim, ha bu alet yoksa kesin ölüyomusun? hayır ama gerekektiğinde yanında olması hayatını kurtarır.

Neden bir GPS cihazına ihtiyacımız var?
Çünkü insanlar her zaman nerede bulunduğunu bilmek ister.Nerede bulunduğumuzu bilmediğimiz zaman kendimizi huzursuz ve boşlukta hissederiz.GPS cihazı kaybolma endişesi duymadan yapmakta olduğumuz aktiviteye odaklanmamızı sağlar.

Görmediğim tepelere,Bilmediğim cins ağaçlarla kaplı ormanlara ve daha önce onlarca uygarlıkların at koşturduğu düzlüklere korkmadan gitmemi sağlayacak bir alet olduğu için ihtiyacım var.

Geri