Scudo Sports

GPS cihaz hediyeli soru yarışması. Hediyemiz teslim edildi!

@Mesut Girgiç

Merhaba,
GPS adınadan da anlaşıldığı üzere küresel yer belirleme sistemi olup,yeteri kadar uydu gördüğünde doğru kalibre edilmişse bulunuğumuz noktanın koodinatlarını gösterir.Yani neden ihtiyacımız var sorusunun cevapları birden fazladır.''1den önce'' Bu alet bildiğimiz değil,bilmediğimiz, ilk defa gideceğimiz yerlerde bir de dil sorunu olabilecek yurtdışı dağbayırlı yerlerde pek bi işe yarar.1-Kuş uçmaz,kervan geçmez yerlerde kaybolursak;koordinattan yer tesbitini bilen bir tanıdığa da sahipsek bizi daha rahat bulurlar.2-Ulaşmak istediğimiz yeri güzergah koordinatlarını sırasıyla girersek(hele bir de iyi bir haritamız varsa kombine çalışacak)pek sevimli bir navigatör(yön buldurucu)dur.3-Seçimimize göre zamandan tasarruf ettirebilir.(yani,biz özellikle hedefe giden yollardan daha uzun olanından seçtiysek GPS yolu kısaltmaz.)3-Siste kaybolunca felaket gereksinim duyulan bir aparattır.4-Süstür.(kullanması blinmiyorsa)Arkadaşlara hava atmaya yarar.5-yeni rotaları işaretlemek içim elbette.hep öyle başkalarını bulduğu rotaları kullanacak değiliz ya.Birileri de belki bizim gittiğimiz yerleri beğenip,aaa ben de gideyim buraya ilginçmiş valla desin diye.

Scudo
istanbul büyük bir şehir şahsen ben istanbulda yaşıyorum.. belki küçük şehirlerde aranılan yeri bulmak çok kolay ama istanbulda bi yerden bi yere gitmeye çalışmak heleki hiç bilmiyorsan neredeyse imkansız.. sora sora bağdat bulunur demişler ama amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok.. gps'i keşfetmişler işte.. bu kolaylığı neden yaşamak banada kısmet olmasınki :)

İyi parkur rotaları çıkartmak için,acil durumlarda kordinat bildirmek için benim düşüncem böyle :)

kafama estiğinde bisikletin pedallarına hakim olup biryerlere gittiğimde...
geri dönme düşüncesinden uzak pedallamanın zevkini çıkarabilmek ve yeni yerler keşfedebilmek için. NOT: bilmediğim yerler veya yeni aklıma düşen yerler beni daha çok cezbediyor.

Ben nerde olduğumu bileyim ama başkaları benim nerde olduğumu bilemesin diye :)

Bir daha zirve yolunda 14 saat boyunca yürüdükten sonra rotadan şaşmış olduğunun farkına varıp zirve yapamadan hayal kırıklığı içinde geri dönmemek için ...

Daha keyifli ve sorunsuz bir sürüş için ...

yol bulmak yol yaratmak için ...

Günlük hayatta etrafımızdakileri dumur etmek için.
Nasıl mı?
Misal:
Karı koca buluşmak için telefonda konuşurlar
Kadın: Nerede buluşalım tatlım?
Kocası: 39° 55' 14" N
32° 51' 10" E sana uyar mı hayatım? :)

Bu arada yukarıdaki koordinatı Ankara'lıların çok iyi biliyor olması lazım. Yılların klasikleşmiş buluşma mekanıdır. Çok merak edenler alsınlar ellerine GPS dolaşsınlar Ankara'yı karış karış :)

Bisikletle veya motosikletle yaptığımız offroad ve overland turlarda karıncaların, ağaç üzerindeki yosunların ya da yıldızların peşinde koşturmadan hatta "bir bilene soralım" riskini göze almadan yönümüzü bulmak için.

Kendimin yukardan bakınca ne kadar küçük ve aciz olduğunu görmek ve kuşkusuz o büyük doğanın içinde kaybolmamak için.

GPS aleti

Kayboldugumda en yakin arkadasim
Turladigimda can yoldasim
Hedeflerimde ise en buyuk sırdasim
Alet olarak bisikletten sonraki en buyuk ihtiyacim

Yollardayım yine bildiğim yollarda dolaşıyorum her gün bir yeri fakat bildiğim yerleri, artık bisikletten soğuyorum mu ne?
Neyse bir gün kendimi aşmayı, hedefimi genişletmeyi düşünüyordum ve yola çıktım,kendimi aşan yollara ama vazgeçtim vazgeçmek zorunda ve kabuğuma geri dönmek zarunda kaldım ancaaak bir cps cihazım olsaydı da ne kaybolmaktan korksaydım ne de kendimi aşmaktan ve buna oranla foruma gezi yazısı yazmaktan.Not: CPSi olan bir kişinin kaybolması düşünülemez...............

Madem ki gidemediğim yer benim değil,
O zaman bu cihaz benim olmalı...

bisiklet özgürlüktür ne yapayım ci pi es i :))))))))))))))))))))))))))))))))

kötü hava (sis) şartlarından veya başka sebeplerden yolumuzu kaybedersek tekrar yolumuzu bulabilmek için gps e ihtiyacımız vardır.

Geri