decathlon'dan gözlük aldım 1 ay kadar önce. ama gözlüğe bir türlü alışamadım. camları sarı tonlu takınca sanki kaygılanıyorum kötü hissediyorum. neden böyle oluyor anlamadım gittim yardımcı olursanız sevinirim.
Manevi sebeplerini bilemem ancak, gözlüksüz sürüş sakıncalı bence. Yoldan kalkan toz, toprak rahatsız ediyor ve Allah korusun kaza yapma ihtimaliniz doğuyor. O yüzden kendinizi alıştırmanızı tavsiye ederim ben.
@Atilla Gobel maneviden ziyade biraz alışkanlık da olabilir dediğiniz gibi. hayatımda hiç güneş gözlüğü takmamış bir insanım. ama numaralı gözlük taktığım için burun ve kulak alışkın
sen kullanmaya devam et alışırsın. bende profildeki gözlüğü numaralı yaptırdım camını. ilk taktığım zamanlar başım dönüyodu. bombeli olduğu için yer uzaklığı bana farklı geliyordu. sanki yer hareket ediyordu bile oluyordu ara sıra. ama şuan alıştığımdan. normal gözlüğümle bunun arasında hiç fark kalmadı. ikisinide rahat kullanıyorum.
@Wessaur Bende sizin gibiydim, bir iki kere ciddi toz kaçtı gözüme ve hemen gözlük edindim. Birde olur yere düşersiniz kaza yaparsınız gözlerinizi bir nebze koruyacaktır. Tabi inşallah kaza yapmazsınız.
Bisiklete gözlüksüz binmemenizi tavsiye ederim çünkü yolda giden arabalar camlarına fışrattı sular direk üzerinize gelebilir toz toprak taş bile gelebilir bi nebze koruması için gözlük takın alışmaya çalışın bence çift gözlük kullanıyorum gece -gündüZ
gözlüğü numaralı yapınca olmaya başladı. bisiklet gözlüğünü kullanırken uzaklık mesafem değişti sanki. ama zamanla geçti. şimdi normal gözlük takıyormuşum gibi oluyor. hemde uv filtre olduğundan gözümde rahatladı
@chnkrmz benim şu ankiler numarasız. arkadaşın siyah tonlu gözlükleri takınca sıkıntı yok ama bunları takınca oluyor ne oluyorsa. sanırım sarı renkten dolayı. elden çıkarıp siyah tonlu bir şey alcam sanırım.