Scudo Sports

Gözlük Kullanmayanlara

Scudo
Evet haklısın.Bayramın ikinci günü cuma günü 130 km'lik bir gezi yaptık eve geldiğimde gözlerim kıpkırmızıydı.en yakın zamanda bir gözlük almaya karar verdim.

Zorunlu olarak 1993 başından beri gözlük kullanıyorum. Gözlüksüz bir hayat düşünemediğim gibi gözlüksüz bisiklet kullanmayı da düşünemiyorum. 60 km/h ile giderken bir sineğin yada daha kötüsü bir arının gözünüze girmesini istemezsiniz sanırım.

benimde almam lazım :) şeffaf gözlük satan bir yer biliyor musunuz?

@sinto

camı degısebılen gozlukler vardı. genelde onlarda seffaf da oluyor dıye bılıyorum

@sinto

Hmm, şeffaf gözlük ha? Bulmakta pek zorlanmasan gerek. :)

@erhana

geniş camlı olanlardan lazım hmm işçilerin falan spiralle çalışırken gözlerine taktıkları gibi

Bence bir gözlükçüye gidip uygun bir güneş gözlüğü seç. Sonra ona numarasız organik renksiz cam kestir.

konuyu bıraz degıstırıyorum ama seffaf camlarda uv filtresı oluyor mu

sanırım hem UV korumalı, hem şeffaf ve aynı zamanda hem de iki renk seçeneği daha olan bir gözlük buldum arkadaşlar. tabi nerede bulduğumu burada malesef belirtemiyorum reklam yasağı var bildiğim kadarıyla ama hani şu en bilindik arama motoruna "şeffaf bisiklet gözlüğü" yazın. çıkan sonuçlardan ilki. fiyatı da cazip.. ve evet benim de gözlüğüm yokken şıpır şıpır yaşlar akardı gözümden. şimdi var bi tane camları değişeninden. gözlük=rahatlık

@klementin

oyle bır yasak oldugunu sanmıyorum (bıldıgım kadarıyla sadece sıtenın reklamını vermek yasak/yapmak yasak) , dıger bı konuda gormustum mod.ler hala duzeltmedıgıne gore bır sakıncası yoktur herhalde:)

farklı renklerde camları bulunun gözlük çeşitlerini tavsiye ederim. Renksiz seffaf camı olması gece sürüşlerine kolaylık sağlıyor tabiki.

Peki numaralı gözlük kullananlar için nasıl bir çözüm bulunabilir? Kullandığım gözlük kısmen rüzgarı ve tozu vs. engellese bile yeterli bir koruma sağlamıyor.

@jamesjoice

numaralı gözluk camlı takmak için bazı gözluk modellerinde özel apartlar oluyor eğer ben gözlüğe çok para veremem diyorsanız ted gordon marka bakın alman üretimi bir gözlük ithalatını yapan yerden katalog aldım ve bizzat inceledim de çok şahane gözlükler var

Gözlük yapısı da çok önemli, mesela bazı gözlükler(bisiklet için üretilmiş olmayan normal sıradan olanlar) gözlerinize direk hava gelmesini engellerken yatayda oluşan hava akımını hiç kesimiyor, yani sulanma olarak yine aynı sanki gözünüzün önüne rüzgar tüneli kurmuşlar gibi oluyor tecrübeyle sabittir :)

@jamesjoice

ben de tam olarak aynı sorunu yasıyorum benım bu konuyla ılgılı cok ıse yarayacagını dusundugum bır planım var:)
kısacası lens kullanacagım ancak bunun ıcın gozluk yalıtımının cok ıyı olması gerekıyor yoksa sanırım lenslerde kuruma sorunu oluyormus ve kuruyunca dusuyormus (inş. yaza uygulayacagım:) )

çağatay_çankaya
numaralı gözluk camlı takmak için bazı gözluk modellerinde özel apartlar oluyor eğer ben gözlüğe çok para veremem diyorsanız ted gordon marka bakın alman üretimi bir gözlük ithalatını yapan yerden katalog aldım ve bizzat inceledim de çok şahane gözlükler var
Kusura bakma bazen yazdığım konuyu bulmak zor olabiliyor.
Yüksek hızlarda taktığım numaralı gözlük de tam koruma yapmadığından gözde sulanma meydana geliyor. Ayrıca güneşli havalarda siperliği olan bir şapka takmadan gezinmem sözkonusu değil. Artık kask da taktığım için kaskın altına şapka giymek hoş görünmez herhalde.
Ancak cam takmak için aparatı olan bir model iyi bir çözüm olabilir de. Yedek gözlüğümün camlarını söküp kullanabilirim.

tuninger_haa
Lens hiç denemedim. Kullanımının pek de rahat olmadığını duydum sadece.
Her gün çıkar-tak zor iş herhalde.

@jamesjoice

ama bence en manlıklısı o.
cunku ıcerıden derecelı takılan gozluklerde bır kaza durumunda gozu kesebılır veya o cam gozle gozluk arasındakı mesafeyı arttıracaktır:)

Alışveriş merkezlerinde hem kahve hem de değişik malzemeler satan bir mağaza var oradan camları değişen bir gözlük aldım renksiz-sarı-siyah, şekli de bisiklete uygun fiyatı 17 ytl

Merhabalar,

TCHIBO isimli esasında kahveci ve 2 haftada bir değişen konulu ürünler satan bir magaza var. Genelde ev ve bayanlara yönelik ürünler getiriyorlar ama bu magazada geçmiş konulardan birisi Kayak'tı ve gayet plastik, siyah sarı ve renksiz olan 3 camlı ve 3 cam'da UV-400 olduğu söylenen bir gözlük vardı. Eder'i ise 16.95ytl idi. Ben yeterli görüp aldım, belki sizlerinde ilgisini çeker... Dediklerine göre cizilme kırılmaya korumalıymış ama ben düşme, çizilmeye, kaybolmaya vs'ye karşı acımayacagım bir fiyatı oldugundan tercih ettim. Kayak konusu geçmişte olsa belki bazı magazalarında gözlük kalmış olabilir. Eski kataloglarının linki aşşağıdaki gibi... syf 9'da

[(link)

Geri