Scudo Sports

GoPro Tutucu

basri

Forum Demirbaşı
Tepki
1.354
İsim
Tuncay Özışık
Başlangıç
1973—74
Bisiklet
Look
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba,

Yol bisikletinda maşa borusu fazlalığı olanlar için oğlumun tasarladığı bir GoPro tutucu tasarımını sizlerle paylaşıyorum. 3D yazıcısı olanlar ekteki "STL" dosyasını kullanarak kolayca baskı alabilir. Filament malzemesi olarak PETG seçilirse dayanıklı olur. 4 mm havşa başlı vida ve somun kalepçe kısmına, GoPro kısmına da 5 mm somun ve GoPro aksesuarları arasında olan "tutamaklı vida" takılabilir. Yeni modelleri bilemiyorum, dolayısıyla tasarım GoPro Hero3 modelinin koruyucusuna uygun tasarlanmıştır.

GoPro_Look_Mount_V2_sm.jpg

Dosyalar

• GoPro_Mount_V2.rar
    361,8 KB · Okunma: 13
Son düzenleme:
Scudo
tebrikler emeğine sağlık. Gopro 7 var bende ona uygun arıyorum. trendyol dan aldığım basit olanlar maalesef kırılıyor. go pronun kendi ürünü de artık gelmiyor.
Herşeyden önce emeğine sağlık oğlunuzun. bende de boşluk olsa gidon da düşünebilirdim

• Beğen
Tepkiler: basri
Bu açıdan çekilmiş bir videonuz var ise görmek isteriz

Merhaba,

Bisikletinde kamera ile temiz çekim yapmak isteyenlere fikir verebilecek bir çalışmamı sizinle paylaşıyorum. Birçok kullanıcının sahip olduğu IGPSPORT türü bisiklet bilgisayarlarının yuvasının hemen altına şık bir şekilde monte edilebilecek bir GoPro tutucusu hem güzel görünüyor hem de temiz çekim imkanı veriyor. GoPro yu söktüğünüzde de tutucusu hiç belli olmuyor. Bir süredir kameramı bu şekilde kullanıyorum, çok memnunum.

Bu çalışma için lazım olacak temel malzemeleri ve nasıl yapıldığını sırasıyla fotoğraflar eşliğinde paylaşıyorum, eli tornavida tutanlar kolaylıkla yapabilir. Her fotoğrafın altında da kısa açıklamalar mevcut. Umarım işinize yarar.

Bisikletli ve sağlıklı günler dilerim.

DSC_0989_sm.jpg

Fotoğrafta malzemeleri ve gerekli detayları belirtmeye çalıştım. Benim kameram GoPro Hero3 ve yol bilgisayarı IGPSPORT BSC100S, tutucusu SRAM.

DSC_0991_sm.jpg

BSC100S'in tutucu yuvasında orijinal olarak 2 mm çapında çapraz 2 delik bulunur. 4 mm matkap ile bu deliklere sadece 2 mm deriniğinde delik açın. Bu şekilde M2 vida başlarının silme oturacağı bir yuva yapmış oluyorsunuz.

DSC_0994_sm.jpg

Şimdi, BSC100S tutucusundaki deliklerin karşılıklarını GoPro tutucusuna da işaretleyip 2 mm matkap ile açın.

DSC_0995_sm.jpg

M2 vidalarının somunlarını GoPro tutucusunun üst kısmından (Bkz foto) olmak üzere açtığınız deliklere havya ile ısıtarak gömün. Bu şekilde somunlar tutucu yüzeyine silme olacak ve GoPro altlığı yuvaya takılırken engel oluşturmayacak.

DSC_0998_sm.jpg

GoPro tutucusuna M2 somunların gömülmüş hali...

DSC_1002_sm.jpg

Artık BSC1100S tutucusuna M2 vidalarla GoPro tutucusunu vidalayabilirsiniz.

DSC_1003_sm.jpg

Vidalama bitince üstten şöyle bir görüntü oluşacak. Görüldüğü gibi vida başları, yol bilgisayarının takılıp çıkartılmasını engellemeyecek şekilde 4 mm matkap ile açılan 2 mm derinlikteki yuvalarda gizli.

DSC_1004_sm.jpg

Bu da alttan GoPro tutucu yuvasının görünümü. Burada da somunlar yüzeye silme olduğu için GoPro aparatı ile yuvaya takılıp çıkartılırken herhangi bir engel oluşturmayacak.

DSC_1005_sm.jpg

GoPro'yu tutucuya sök-tak işleminde kullanılan aparatı yuvada deneyelim.

DSC_1006_sm.jpg

GoPro'yu ters olarak yeni tutucuya bağlıyoruz. (Panik olmayın, çekimleri düz yapabilmek için GoPro ayarlarında "videoyu baş aşağı çek" ayarı var)

DSC_1008_sm.jpg

Evet, 2'si bir arada böyle birşey...

DSC_1009_sm.jpg

Bisiklete sadece artık "modifiye" yol bilgisayarı tutucusunu bağlıyoruz. GoPro görüldüğü gibi yerinden memnun :)

gopro_view.jpg

Bu da çekimden, hiç kırpılmamış bir kare. Bence oldukça temiz :harika:

Son düzenleme:
Basit, pratik ve kullanışlı. Elinize sağlık.:harika:

• Beğen
Tepkiler: basri
Merhaba,

Yol Bilgisayarı + GoPro tutucu çalışmasını "2'si bir arada" şeklinde ayrı bir başlıkla açmıştım ama sanırım konu benzerliği olduğundan birleştirilmiş. İki ayrı çalışmanın iç içe geçmesi çok doğru gelmedi bana. Neyse...
Bu açıdan çekilmiş bir videonuz var ise görmek isteriz
Merhaba,

Cevap yazmakta çok geç kalmışım, özür dilerim. Youtube "Tuncay Özışık" kanalındaki Granfondo çekimlerinin bazıları bu tutucu ile;

gibi...

Geri