Scudo Sports

GoPro kamera bisiklet çekimleri

Scudo
Günaydın,
Yeni yıl hediyesi olarak Hero 9 aldım kendime, ilk testini dün yapabildim.
En son Hero3+ Black kullanmış biri olarak kamera çok ilerlemiş.
Sokağa çıkma yasakları biterse diğer bisikletlerimle videolar çekmeye tekrar başlayacağım, en son 2016 yılında bu işlerle uğraşıyormuşum. :)

İyi seneler!

2018 yılından bir tırmanış yarışı. Sezonun başlarında ve kendimizi ilk ciddi teste soktuğumuz yarış oluyor genelde. Normalde mtb maraton yarışıyorum ama bu tırmanış yarışlarını da mümkün olduğunca takip ediyorum. 2019 yılında daha iyi bir derece yaptım ama kamerayı unuttuğumdan kaydı yok maalesef.
Geç kaldığımdan yarışa epey arkadan başlamak zorunda kaldım, haliyle ilk başlarda epey makas atmak ve hızlanıp yavaşlamak zorunda kaldım. Başlarda kalabalıktan dolayı sıkıcı görünse de biraz sonra izlenir hale geliyor. Bu kış günlerinde interval vb çalışırken gideri var :)

Strava:
(link)
(link)

Bu da ünlü Glöcknerkönig tırmanış yarışından. 2019 yılında biraz daha iyi bir derece yaptım ve çok daha heyecanlı bir yarıştı ama niyeyse kayıt yapmadım. Bu yarış çok popüler ve 3000 civarı insan katılıyor. Sezon başı olmasına rağmen antrenman programlarını buna göre ayarlayıp ufak bir zirve yapıyoruz ki rezil olmayalım :)

(link)
(link)

Bir başka tırmanış yarışı, bu da 2018 yılından. Yarış çok güzel bir bölgede geçiyor ve her yılın Ağustos ayının ilk haftasonu mtb şenliği var. Şenlik derken UCI S1 etap yarışı. Perşembe akşamı yapılan bu tırmanış yarışı 2. etap oluyor. Çarşamba ve Cuma 15-20dk süren kısa parkur ve Prolog yapılıyor. Cumartesi de tabii büyük maraton, 76km, 3800m. Ben etap yarışını yapmıyorum ama zamana karşı tırmanış ve Maraton'u her yıl sürüyorum.
Video'da özel bir şey yok, 2019 yılında daha iyi bir derece de yapmıştım ama video çekmedim. Bu sene yarışamayınca sandıkta ne varmış bakıp iyi kötü yüklüyorum.
İzleyenler görüntüye eklediğim verilerle ilgili geri bildirimde bulunursa iyileştirmeler yapabilirim. Yani bir yazılım ve yöntem deniyorum bu iş için.

Bu da genel klasman sonuçları. Ben lisanssız kategorisinde ve master olduğumdan "kazanmış" olsam da bir de genel klasman var. Aşağıdaki bazı baba isimler tanıdık geliyordur:
result2019.jpg

Buna biizim klüpte çok güldüler. Kim bu Karl ve Daniel denen adamlar diye soruyorlar. Karl Platt Amerikadaki RAAM yarışından yeni gelmişti o yüzden performansı düşüktü. Maratonda yedi beni zaten. Federspiel bilmeyenler için kısa elimitanor veya xcc yarışlarının dünya şampiyonu. 1dk 1000w basmasıyla biliniyor. Bu kadar iyi tırmanması akıl alır değil.
lADOq6GgvfEhAR1E1SVCTrwqz02TIWhxz8HBROUE3ZI-2048x447.jpg

Strava kayıtları:
2018: (link)
2019: (link)

Yeni videolarla devam. Gerçi elimde fazla bir video da kalmadı. Hazır eve kapanmışken başka birçok insan gibi ben de eski videolara vb dadandım. Youtube böyle pandemi projesi eski videolarla dolu. Asıl yapmam gereken tandem turu vidolarını hazırlamak ama onlara çok zaman lazım. Bu videoları programları öğrenip hataları gidermek için de kullanıyorum.

İlk video 2018 Ischgl mtb maratonundaki son inişi yarıştan önce görme sürüşü. Çok zorlamadan ama patikayı da anlayacak kadar hızlı giderek yapılan bir sürüş.

İkincisi yine 2018 yılındaki bir mtb etap yarışından. İlk etabın son inişi ve bitişe giden uzun düz kısım. Sonraki etapları çekmeme izin vermediler maalesef. 2. ve 3. etaplarda harika teknik patikalar ve manzaralar vardı halbuki. Anlamak mümkün değil bu organizatörleri. Bu yarış artık yapılmıyor, 2016-2018 arası 3 defa katıldım ve her seferinde kategorimde 2. oldum. Bir birincilik alamadan gitti yarış.

Hocam valla gözümüz gönlümüz açıldı :)
İzlerken istemsiz desteklemeye başladım. Nedir bu azim. O kadar insan geçtin ki sayamadım :)
Hangi ülkede yaşıyorsunuz ?
Sizce bu tarz platformlarda yarışmış biri olarak hem yarış kültürü açısından hem de sosyal hayatta ki bisikletin yeri olarak Türkiyeye göre ne gibi farklar görüyorsunuz

• Beğen
Tepkiler: sccetin
@Onur T.
2014 yılından beri Almanya'da yaşıyorum.
Karşılaştırmak gerekmez zira çok farklı dünyalar. Psikolojisinden, sosyolojisinden, toplum mühendisliğine kadar sürüyle tez yazılır gene bitmez. Türkiye'de her ne varsa onu 10 ile çarp işte o buralardaki orta boy bir kasaba ile başedemez. Şaka değil gerçek. Her performans diliminde binlerce bisikletçi var. Türkiyeden en dipten en başa kadar istediğin sporcuyla aynı performansta birileri buralarda orta boy yerleşim yerlerinde var. Bilgi, tecrübe, birikim yüzyıl boyunca toplanmış ve etkileri de görülüyor. Soru her ne olursa olsun onu iyice bilen biri her zaman çıkıyor. O ortamda tabii gelsin Bonen'ler gitsin Aert'ler falan. Yetenek bizde de var elbette, 80 milyonluk ülkede her sene 20 Van Aert bulursun. Mesele bulduktan sonra onlara ne yaptığınla ilgili.
Avrupa ülkeleri arasında da farklar var tabii. İngiltere tam bir bisiklet düşmanı mesela. Ama profesyonel seviyede de çok güçlüler. Halkı ilgilendiren ulaşım ve hobi seviyesindeki organizasyonlarda çok çok kötüler. Kuzey ülkeleri özellikle ulaşım konusunda çok fanatikler ve profesyonel ve hobi yarışlarında da şakaları yok. Belçikalı iyi bir amatörü haklamak kolay değil yani. En iyi amatörleri pro-conti seviyesine yakındır. Güney ülkelerinde ulaşım görece geri planda. Bir İtalya kasabasında bisikletle öyle yoğun bir ulaşım yoktur. Ama profesyonel ve hobi yarışçılığında çok fanatikler. Bir Hollandalı için bisiklet yolu ne ise bir İtalyan için de kasabasındaki yarış o. Amatörlerin en çok bisiklet sürdüğü ve doping yaptığı yerler İtalya ve İspanya. Bunlarla iniş yapmak, sprint atmak veya tırmanmak şaka iş değil.
Almanya ve Avusturya daha orta yol yerler. Ulaşım ayarında, bisiklet yarışçılığı yine orta ayarda. Ortalığı sallayacak kadar çok sayıda profesyonel yetiştirmiyorlar ve amatörleri de deli değil. Ama iyileri diğer ülkelere kafa tutar. Mesele 10 deli İtalyan varsa 1 deli Alman var. İsviçre'yi çok bilmiyorum, Avusturya'ya benzer olduğunu sanıyorum.

Şimdi geriye bakınca keşke daha çok video çekseydim diyorum. Öylesine çekmiştim bunları 2018 yılında. Yoksa ne deli yarışlar ne unutulmaz kapışmalar oldu ama hepsi benim kafamda kaldı. Tekrar yarışabilirsek bu sefer bu işi ciddiye alacağım. 2019 sonunda bir sağlık sorunu sebebiyle bisiklete ara verip 10 sonra tekrar başladım. O zaman bu videolar bana büyük motivasyon oldu.

@delibalta hocam tebrikler muhteşem videolar abone oldum inşallah devamı olur.

1700 tl ye go pro 7 silver alınır mı

Münih civarındaki kısa bir antrenmandan seçmeler. Yeni kamera ve yazılım ayarlarını denemek için çektim yoksa fazla bir numara yok :)

@delibalta kamerayı gidona değil de göğüse sabitleyince çok hoş görüntü ortaya çıkıyor geniş açıda.
Bana soracak olursanız kaska takmak en iyisi kafayı sağa sola çevirip her görüntüyü yakalayabiliyorsunuz

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Myali
bu tip sürüşlerde mümkün değil, 4-5 saat kafada kamera taşımaya imkan yok. Göğüste de son derece konforsuz olur. O bantlar vb darlatır 10 dakikada.
Dağ bisikletiyle patika inişi vb göğüsten çekilir tabii, geri kalanlar gidondan mecburen.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@delibalta bende ilk zamanlar ağırlığını yaşıyordum fakat sonra alışmıştım.Bir de ortaya takılacak aparat yok mu yoksa yer mi yok :))

Hafta sonu 4 saat kadar eşimle sürdük, bu sefer göğüs bandını kullandım hiç rahatsız etmedi.
Titreşim engelleme olayı çok iyi seviyede, sadece Hero 9'un mikrofonlarının üzerine rüzgar sesi için ufak bir modifiye yapacağım, ondan sonra daha iyi olacak.
Turun rotasını da videonun açıklamalar bölümünde görebilirsiniz.

@Myali
bu tip sürüşlerde mümkün değil, 4-5 saat kafada kamera taşımaya imkan yok. Göğüste de son derece konforsuz olur. O bantlar vb darlatır 10 dakikada.
Dağ bisikletiyle patika inişi vb göğüsten çekilir tabii, geri kalanlar gidondan mecburen.

Ben de göğüs bandı takıyorum evet rahatsız etmiyor değil. Ama zaman geçtikte alışıyorsunuz. Tolere edilebilir mi bence edilebilir. Şu an Youtube a içerik için çekim yapıyorum. Kamera gorillapod a taksam bile göğüs bandı çıkar tak yapmamak için göğsümde takılı duruyor . Bence en güzel görüntü kask kamerasından sonra göğüs kamerasıyla alınıyor:)

Genellikle aşağıdaki gibi göğüs bandıyla çekim yapıyorum.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Arkadaşlar son turumda Mi Action 4k ile bazı çekimler yaptım. Müsait olunca bunları Garmin Virb Edit programı ile editleyerek, km saati eklemek istiyorum. Bir kaç video izledim, kullanışlı ve basit. Suunto gpx verisini de ekleyeceğim tabii ki..

Fakat şunu merak ediyorum, ben 45 kmlik bir tur yaptım. Bütün turu olduğu gibi kaydetmedim hali ile.. Belli yerleri parca parca çektim. Bu şekilde yine videolara sürüş verisi eklemem mümkün mü?

Arkadaşlar son turumda Mi Action 4k ile bazı çekimler yaptım. Müsait olunca bunları Garmin Virb Edit programı ile editleyerek, km saati eklemek istiyorum. Bir kaç video izledim, kullanışlı ve basit. Suunto gpx verisini de ekleyeceğim tabii ki..

Fakat şunu merak ediyorum, ben 45 kmlik bir tur yaptım. Bütün turu olduğu gibi kaydetmedim hali ile.. Belli yerleri parca parca çektim. Bu şekilde yine videolara sürüş verisi eklemem mümkün mü?
Çok zor olacak sizin için o bölgelerdeki kamera çekimlerini alıp gpx verilerini oralara eklemeniz gerekecek. Biraz kırpma, kesme biçme işi olacak muhtemelen.

Geri