Scudo Sports

Google Zaman Çizelgesi ile Günlük Yol Haritanız

ÆSir

Dora Otomotiv Yedek Parça
Tepki
1.475
İsim
Emre
Başlangıç
2001—02
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bugün forumda başka bir şey gösterirken şans eseri denk geldim.

Google arka planda bütün yol hareketleriniz kaydediyor. İşin ilginç tarafı hızınıza göre ne ile gittiğinizi kendisi hesaplıyor.

Sabah işe bisikletle giderken hiç bir kayıt almadım ve iş yerinde kaç km kaç dakikada gittiğimi hatta ne ile gittiğime kadar bana bildirdi.

Harita.png

Açık mavi bisiklet ile gittiğim, koyu mavi araba ile gittiğim mesafe.

(link)

Adresinden geçmişinizi takip edebilirsiniz.

Ne kadar geçmişi hafızada tutuyor bilmiyorum ama 3 Haziran öncesine ulaşamadım. O tarihte telefon değiştirmiştim. Ya bazı telefonlar destekliyor veya kısa süreli kaydı mevcut.

Scudo
Şimdi baktım google hesabım telefonumda açık olmasına rağmen hiçbir kayıt yok.
Bir şekilde bir yerden aktif etmemiz gereken bir başlık olabilir mi?

Note5 varken bende hiç tutmamış, Mi8 Pro'ya geçtikten sonra kayıt altına almış. Ya eksik maps izinleri var yada her cihaz desteklemiyor.

Ben de Mi note 7 kullanıyorum ama bilemedim.

Bu özellik sadece bisiklet dışında şeyler ile de çalışıyor. En çok 1 yıl içerisinde gittiğimiz her yeri kaydedip göstermesini seviyorum. Ama Konum'un hep açık olması şarj marj bırakmıyor.

Konumunuz eğer açıksa google haritalar sürekli belli aralıklarla güncelliyor konumunuzu ve bunu arka pencerede saklıyor(kaydediyor). Bazen size bu ay ki etkinlikleriniz diye zaman çizelgesi gibi başlıklarla ay boyunca nerede olduğunuzu( haritaya girip konum açtığınız an bu konumu kaydediyor) bazen de o olduğunuz yere giderken kullandığınız yolu (konum açık olduğu için) çizgi grafiği olarak sizin karşınıza çıkartıyor. Eğer google haritadan sizi takip etmesini istemiyorsanız haritaları açıp profilinizi tıklayıp "gizli modu aç" sekmesini seçebilirsiniz.

Ürkütücü bir şekilde attığınız her adımı kaydediyor evet.Ortalama hız tutarsız olsa da gittiğiniz yolu vermesi güzel. Ne zaman nereye gitmiştim diye düşünmeye gerek kalmıyor.

İsterseniz bu özellikleri kapatabiliyorsunuz. Ben bile isteye açtım. Olurda bir şey lazım olursa ne zaman gitmişim görebiliyorum veya size bir suç yöneltildiğinde elinizde bir delil oluyor. Bunu gösterip anı şekilde hts kaydı da isterseniz hiçbir sorun kalmaz. Herkesin birbirine iftira attığı bir dönemde kenarda durmasında yarar var. Onun dışında günlük rutinimizi zaten bildiği için ben sorun görmüyorum.
Şimdi baktım google hesabım telefonumda açık olmasına rağmen hiçbir kayıt yok.
Bir şekilde bir yerden aktif etmemiz gereken bir başlık olabilir mi?
Google > hesabı yönet > gizlilik kontrolü > konum takibini aç

Geri