Scudo Sports

Google maps ten çıkarttığım haritayı telefonuma atıp okuluma bisikletle gitmek ?

Tepki
3
Arkadaşlar bu sene geçti artık fakat bu sene bisikletimi alıp teçhizatları toplayıp seneye bahara doğru okuluma bisikletle gitmek istiyorum Ders 8 de başlıyor fakat perşembe ve salı günleri sırasıyla 11.10 ve 10.10 da başlıyor derslerim. Şimdi sorularım şunlar : Google maps ten kendime bisikletle gideceğim rotayı ayarladım ((link)) Bu rotayı telefonuma atıp navigasyon aracılığı ile okula gitmek istiyorum fakat telefonum android olmasına rağmen Google Maps yok. Telefondan bu rotayı nasıl takip edebilirim ? Telefonda Ulysse Pro var fakat onu daha tam çözemedim (Önceden free versiyonu kullanıyordum). Yardımcı olursanız sevinirim . Ek olarak bir keresinde kavacık a çıkıp oradan üsküdara gitmiştim toplam 20 km yi dinlene dinlene ortalama 15 km hız ile 2 saatte gitmiştim fakat biraz yoruldum diyebilirim. Kondisyonumu 20-40km yi rahat gidebilmek için ne kadar çalışmam gerek ? Zaman bol (nede olsa seneye yapacağım) . Eğer rotamın üzerinde aynı okula gittiğimiz biri varsa bana eşlik ederse mükemmel olur.

Scudo
bir kaç kere rotayı kullanıp ezberle. haritadan bakmak tehlikeli hele istanbulda :) android telefonsa google maps yüklüdür zaten. haritalar diye geçer.

60 Km gitmek için sabahın bence en az 5 inde çıkman gerek evden bence daha bulaşma.

Ücretsiz google maps var. Android markette. Buyur (link) Birde yandex maps var. Kullanan kişiler (ne kadar doğrudur bilemem) 15-20 km. sapma var diyolar.

Hiç uğraşma google mapste rotayı print screen ile al painte kopyala sadece harita bölgesini kırp at telefona 2-3günde yolu ezberlersin zaten eğer olmassa önemli dönüşleri yandem haritadan panaromik görüntü ile aynısını yap olsun bitsin.

@Sehzade43

Yandex var fakat gps wifi 3g ne varsa yine açayım navigasyon görevi görmüyor yani hareket etmiyormuşum gibi gözüküyor.

@Tolga Çelebi

Rota 60km değil 17.7km.

@tuna karahan

Rotayı ezberlemek iyi fikir. Android telefon fakat telefonun Rom u orjinal değil google maps yok o yüzden :)

@Sehzade43

Yandex harita var fakat trafik varmı yokmu bakmak için kullanıyorum yoksa direk çöp gibi bir şey. Google maps ile uyumlu değil diyor çünki orjinal rom yükle değil telefonumda.
@Umut Kılınç37

Fikir güzel teşekkür ederim.

İnsan okuluna navigasyonla gider mi? İlk defa böyle bişey duyuyorum. Okulun yolu ezbere bilinir. :))))

@cenkduran

Ezbere biliyorum fakat normalde bu güzergahta giden otobüsü kullanmıyorum başka otobüsü kullanıyorum o daha hızlı gidiyor fakat otobanı kullanıyor. Bu güzergahı kullanan otobüse ara sıra biniyorum fakat bir yerden sonra bisikletle daha kestirme yollara giriyorum yani navigasyon lazım :D

O girdiğin kestirme yolları navigasyon sana göstermez, en kısa yol bildiğin yoldur. Bunu unutma. :)))

Bisiklet özgürlüktür, kendini navigasyona esir etme.

@cenkduran

Doğrudur fakat , bende panik atak var eğer yolumu kaybedersem diye elimin altında bir güvence olması panik atak olmamı önler. Yoksa normal insan gibi sora sora giderim banane yea diyemiyorum en ufak bir yol kaybında hemen paniklemeye başlıyorum ve kayboluyorum. Açık konuşmak gerekirse plan yaparken bile duraklıyorum çünkü ya kaybolursam geç kalırsam diye bir korku var içimde. Ama özgürlük her şeyi bastırıyor ;)

maps.apk şeklinde google'da ararsan bulursun maps dosyasını. gapps olarak paket şeklinde bütün uygulamaları da flashlayabiliyorsun ayrıca.

Uygulama konusunda da, sanırım mapmyride'ın öyle bir özelliği vardı. Çizdiğin rota üzerinde seni gösteriyordu.
Bence harita uygulamalarına değil de bisiklet için özelleştirilmiş uygulamalara bak.

Dolaylı yollarla uğraşma direk navigasyon programı yükle. İnternet kullanılabilir.. Ben İGO kullanıyorum tavsiye ederim. Gerçi rota yükleme olayı yok ama kaybolma olayına kesin çözüm olur..

Bu arada unutmuşum şarj olayını çözmen lazım navigasyonda. 2-3 saate şarj sıfıra iner:)

Sanırım endomondo benim için en iyi yol olacak. Hatta tam evden okula hesapladım 15 km çıktı. Sizce bu yollarda nelere dikkat etmem lazım ( Sahile inmeden önce gitmemi söylediği yerler bildiğim yerler.) (Tünel gibi yerlerden bahsediyorum.

Geri