Scudo Sports

Gökçeada bisiklet turu

Orhan bey merhaba,

Enerjinize, isteğinize, çalışkanlığınıza gerçekten hayranım. Helal olsun diyorum. Anlatım, fotoğraflar ve Gökçeada çok güzel.

Gezinin sonunda bazı kararsızlıklar olmuş ama sonunda doğru kararlar alınmış ikiniz için.

Affınıza sığınarak bir öneride bulunmak istiyorum. Bu tür gezilerde çadır ve malzemeleri eminim bir ağırlık yapıyordur ve çadırda yatmak uyku kalitenizi etkiliyordur. Çadır kurmak yerine gezilerinizde küçük, hesaplı pansiyonlarda konaklamayı tercih etmek hem iyi dinlenmenize hem de hafiflemenize yol açmaz mı?

• Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç
Scudo
Bu gezi fotoğrafları ile anlatımını yayınlamaktaki amacım ben şurayada gittim, burayada gördüm değildir. Buradaki amaç sizinde vurguladığınız gibi daha çok kişiye bisikleti sevdirmek, bisikleti olduğu halde yola çıkmaya cesareti olmayanları cesaretlendirmektir. Umarım bu konuda benimde küçük bir katkım olur. Yolda bizleri görenlerin arkamızdan Hello diye seslenmediği gün biz bu şavaşı kazanmış olacağız ve bunun için daha çok sayıda Türk'ün bisikletleri ile yollara çıkması gerekiyor.

Çadır ve malzemelerin fazla ağırlık yaptığı görüşüne katılmıyorum. Cadır 2 kg civarında, mat ağırlığı ihmal edilebilir, uyku tulumu ise 1 kg dan daha hafif. Yanımda ocak ve mutfak gereci yok. Dolayısı ile diğer malzemeleri pansiyonda da kalsam yanımda taşımam gerekiyor. Çadır taşımamın 2 nedeni var.

1-Doğayla iç içe ilkel yaşamı seviyorum ve ucuz bir konaklama şekli (İstanbul içindeki kamp yerleri hariç).

2-Pansiyonda kaldığımda tur maliyetleri artacaktır ki, kısıtlı bütçem yüzünden bu yaz programımda olan pek çok turu yapamadım. Bundan sonra ocağımı ve mutfak malzememi de yanımda taşıyarak daha fazla gezmek istiyorum.

Her şey yaklaşık 1 ay kadar önce bir gün Uludağ zirve çıkışında tanışıp kaynaştığımız Çağların beni telefonla arayıp bayramda Gökçeadaya bisiklet ile tur yapmak istiyorum katılırmısın demesi ile başladı. Nasıl gideceğiz diye sordum. Arife günü çıkıp 1 günde eceabat a gideceğiz. Kabatepeden feribot ile adaya geçeceğiz, adayı turladıktan sonrada bayramın son günü döneceğiz dedi. Peki İstanbul Eceabat arası kaç km deyince 350 km dedi.
Arife günü sen çalışıyorsun o günden hayır yok, Pazar günü ise referandum var o günüde geç dedim. Bize sadece 3 gün kalıyor. 1. Gün 350 km gideceğiz, 2. Gün adayı turlayacağız ki söylediğine göre 90 km ve 3. Gün tekrar 350 km yol yapacağız üstelik o kadar yükle. Ben yaşlı bir insanım ve koştura koştura o kadar gitmeyede hiç gerek yok o tur olmaktan çıkar diye itiraz ettim. Bu hafta sonu Kömür Limanına gideceğim dönüşte sana yol hakkında bilgi veririm dedim.
Geldiğimde yolun Kazdağları tepesinden itibaren geliboluya kadar hemen hemen hiç emniyet şeridi olmayan gidişli gelişli bir yol olduğunu ve İstanbuldan Eceabata 1 günde gidersek burasını gece geçeceğimizi, bununda hayati tehlike taşıdığını söyledim. Sonunda eğer hafta başından izin alabilirse turu 1 haftaya yaymayı aksi halde araba ile Kumbağa gidip tura oradan başlamayı kararlaştırdık.
Ben bu arada Gökçeada hakkında bilgi tğplamaya başladım. Çağlarsa 1 hafta önce adaya masa tenisi turnuvası için gitti ve bahaneyle bir ön keşif yapmış oldu.
8 eylül 2010 günü akşam üzeri Çağlar geldi ve arabaya eşyalarımız ile bisikletlerimizi yükledik. Artık yola çıkabilirdik.

Bundan önce Marmaraereğlisinden geçerken ihsan’ı aramış ve bir türlü görüşememiştim. Bu sefer onlarda aynı gün Marmaraereğlisine gidecekti. Yaklaştığımda aradım yolu tarif etti. Gittiğimizde bizi sitenin kapısında bekliyordu.

Biz evine davet ettiğinde kapının girişinde mis gibi anason kokusu insanı tahrik ediyordu. Yarın için hazırlık yapıp rakı almıştım oğlum elinden düşürüp şişeyi kırdı dedi mahçup bir şekilde. Masa hazırdıama bizimde vaktimiz yoktu. Annem Kumbağda bizi bekliyordu. Kısa bir moladan sonra vedalaşıp yeniden yola çıktık.

Tekirdağa geldiğimizde ezan okunmuştu. Çakır Ustadan peynir helvamızı alıp yola devam ettik. Kumbağ yoluna girdiğimizde Bandırmaya kamyon götüren geminin görüntüsü

Kurban bayramında İzmir başlangıçlı Antalya turu planımız var ama henüz kesinleşmedi. Hava raporlarına göre karar vereceğiz. Eminim bir gün bir yerlerde karşılaşıp birlikte pedal basacağız.

Gerçekten çok cesursunuz helal olsun. O kadar yol yani. Çok güzeldi kendim gezmiş gibi oldum. Ama yazın olsaydı hem güneş daha bol olurdu hava da geç kararırdı, yağmur sorunu da olmazdı.

• Beğen
tek kelime ile mükemmel bir tur gerçekleştirmişsiniz.inanın bana resimler bakarken ve makleleri okurken çok büyük bir keyif aldım.paylaşım için çok teşekkürler.ayaklarınıza sağlık...

• Beğen
Teşekkür ederiz. Tur ve de tur arkadaşım o kadar mükemmeldi ki birlikte yeni tur planları yapmaya başladık. Bu gidişle Çağların yüzünden tek başıma tur yapma fikrimden vaz geçeceğim galiba.

Geri