Berk Özer
Üye
- Tepki
- 31
Öncelikle herkese merhabalar, uzun süredir katlanabilir bisiklet araştırmalarım devam ediyor. Yazın başında alma planlarım vardı fakat ekonomik durumları ancak toparlayabildim ve artık niyetim ciddi paramıda ayarladık 600 - 700 tl civarında bir bütçem var. Bu aralar aklıma yeni bir model daha takıldı Raleigh Stowaway 3. Bisiklet göbekten 3 vitese sahip. Tabii bu büyük bir avantaj sonuçta bu katlanabilir bir bisiklet ve gerektiğinde elinizde taşımak oraya buraya sokmak rahatlığını yaşamak için alıyoruz. Kirlenme yağlanma tehlikesini azaltan ve bakım da gerektirmeyen bir sistem. Bu yüzden niyetim göbekten 3 ya da 7 vitesli bir bisiklet almak. Fakat şöyle bir durum var bütçem malesef göbekten 7 vitesli sistemlere yetmiyor. Bende 3 vitesli sistemin benim için yeterli olup olmayacağını merak ediyorum. Acaba bu viteslerin aralıkları nedir. Yani demek istediğim şu ön dişliyi küçülterek 1.vitesi gerektiği kadar hafifletebilirim burada bir sorun yok fakat bu sefer 3.vites gereğinden fazla hafif olup beni düzlüklerde sıkar mı? Niyetim çok hızlı gitmek değil sadece rahatsız edecek dereceye gelir mi?
Son olarakta artıları ve eksileri incelendiğinde hemen hemen aynı fiyatlarda olan normal 7 vitesli bir sistem mi yoksa göbekten 3 vites mi tercih etmeliyim? Ya da benim için tavsiye edebileceğiniz farklı bir marka model var mıdır? Artık bu işi sonuçlandırıp eylül serinliklerini bisiklet üzerinde geçirmek istiyorum
Teşekkürler.
Son olarakta artıları ve eksileri incelendiğinde hemen hemen aynı fiyatlarda olan normal 7 vitesli bir sistem mi yoksa göbekten 3 vites mi tercih etmeliyim? Ya da benim için tavsiye edebileceğiniz farklı bir marka model var mıdır? Artık bu işi sonuçlandırıp eylül serinliklerini bisiklet üzerinde geçirmek istiyorum
Teşekkürler.