Scudo Sports

Göbek hakkında yardım...

KemalBaloglu

Forum Demirbaşı
Tepki
756
alttaki resimdede görüldüğü gibi chosen markagöbek var tekerleklerimde, daha öncede kardeşim bisikletimle kaza yapıp orta milini yamultmuştu değiştirdik zaten kaliteli bir göbek değil değiştirmek istiyorum. sorum şu olacaktı benim ruble 7 li ben arka göbegi(jant ve teller kalcak), shimano lx ile değiştirmek istiyorum acaba bir uyum sorunu yaşarmıyım, jantlarım 36 telli; eğer aralarında uyum sorunu oluyor ise ne almamı tavsiye edersiniz lx ten pahalı olmamak şartıyla. şimdiden teşekkürler sağlıklı bol bol pedallı günler...

Bu arada küçük bir sorunum daha var arka teker yüksek devirlerde döndüğü zaman rublem baya yalpalıyor göbekle alakası olabilirmi yoksa sadece sıkıştırmak fln mı gerekli iyi günler, iyi forumlar

Scudo
bir bisiklet firmasının sitesinde lx in bir modeline ait açıklamada aynen şöyle diyor
"FH-M570 modeli için, Çift temaslı sızdırmazlık,8 veya 9-vites uyumlu,oversize mil,hafif alaşım çabuk bağlantı."
benim bisikletim ise 7 li sistem yani bir sorun olurmu ben şimdi 7 li sistem kullanıyorum, eğer 7li 8li 9lu ya uygun göbekler farklıysa ben ileride 8 veya 9 lu sisteme geçince göbeği değiştirmek zorunda kalmak istemem bunun için soruyorum

lx ruble snn kullandığın ruble ile aynı yeri kaplıyor ve işte süper ince hg zincirler burada işe yarıyor.eğer rublen kaset ise istedğin gibi kullanabilirsin...

ikinci soruna gelirsek eğer sorun yaratmıyorsa yalpa normaldir.bu kaset dişlilerin hepsinde olan bir yalpa.eüer sorun yaratıyorsa rubleni kontrol ettirmeni öneririm....

rublem shimano TY-40 7'li bu rubleler kasetmi oluyor ben bu konuda fazla bilgiye sahip değilim
bu arada hiç sorun yaratmıyor bisikletin arka tekerleği havadayken çevirdiğimle gözümle farkediyorum

Altını çizerek yazıyorum. Göbeğini değiştirdiğinde alabileceğin en kaliteli göbekler sadece, "Tourney" ayarı, vidalı ruble uyumlu Shimano göbeklerdir. İstediğin her göbeği, hele hele LX göbekleri kullanamazsın. Çünkü onlar kaset dişli uyumludur. Senin göbeğin vidalı ruble uyumlu.

Diğer yandan rublendeki yalpa, bu tip göbekler için normal birşey. Ona takılmana gerek yok.

Halil abiye katılıyorum.Lx al birde ruble al zaten ruble sirkecide 15 ytl yi geçmez.(değiştirdim ordan biliyorum tecrübeliyim.:D) Hazır almışken göbeklerinide centerlock al ilerde diske falan geçersen kolaylık olur senin için.;)

@HaliliOzturk
saol dostum dediğin gibi benimki bende biraz araştırdım gördümki benimki kaset tarzı değil dediğin dibi vidalı ozman biraz bekleyip
rubleyi, fren vites kollarını, arka hazneyi, zinciri hepsini bir değiştiririm bilgiler için saolun

rublemizin kaset tarzı yada vidalı uyumlu olduğunu nereden anlıyoruz? Alışveriş sitelerinde araştırdım ama öyle birşey göremedim

Merhaba arkadaslar benim on ve arka gobeklerim shimano hb m525 model gobeklerimde akim cok zayif bisikletin tekerligini dondürdükde 2-3 saniye dönüp duruyor gobekleride boşaltdıkta göbek sağa sola gidiyor bakımını yeni yapdım göbek yüzünden bisikletin hızı fazla azaldı telerlıkleri sıktıkdada gobek dönmesi zayıflıyor yardımcı olacak varmı?

@emil alverdiyev

Cumleler biraz devrik zor anlasiliyor...
Bakım yapiyoruz derken gresi fazla bastiysaniz bilya ve yataklari bogmus akiciligi yitirmissiniz anlasilan.
Gobek kapak civatalarini sikarken hassas davranmaniz gerekir. Dediginiz gibi gevsek kalirsa yapalar, fazla sıkılırsa surtunme artar ve akicilik sorunu artar.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek

Video da 30. Saniyede aynakolu çevirmeye başlıyor. Aynakolu bıraktıktan sonra, aynakol dönmeye devam ediyor. Benim bisiklette bu olmuyor aynakolu birakınca aninda duruyor.

Bu neyle alakalıdır. bisikletimin göbeklerimi bakımsız yağlasam aynı şekilde dönermi. yoksa sadece 2000 liralik göbeklerdemi bu özellik var.

@emil alverdiyev
Hiçbir göbek 2-3 tur dönüp durmaz. Ya göbek mili çok sıkılmıştır, ya disk kalipere sürtüyordur, ya da v fren kullanıyorsanız fren pabucu janta sürtüyordur. Bakımını düzgün yaptığınızı varsayıyorum.

Not: cümlelerinizi daha düzgün seçerseniz daha fazla yardım alırsınız. Şahsen düzgün yazılmayan çoğu şeyi okumadan geçiyorum.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Benim koozer m490 gobegim var bunun 6 tane dili var bu dillerin 3 kayip diger ücununde yaylari bitik ben bu yayları nerde bulabilirim? Bide rulmanlari olmus istanbul avrupada bildiginiz bi yer varmi temin edebilcegim ?

Geri