ratm
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.952
- İsim
- Hakan Engin
Geçenlerde yaptığım bir tur sonrası dönerken arka göbeğin düzgün çalışmadığını farkettim bir anda. Pedalı çevirmeyi bırakıyorum pedal tekerlekle birlikte dönmeye devam ediyor, tersine çevirmek istediğimde takılıyor dönmüyor falan. Dedim herhalde çamurdan topraktan falan vitesin oralara bir şeyler kaçtı veya sıkıştı, temizlersem düzelir. Bugün hadi bakayım duruma dedim, baktım vitesle ilgili yok, sorun göbek. İngilizce Free Hub Body dedikleri kısım işini düzgün yapmıyordu. Bilmiyorum bisiklet tamircileri ne diyorlar onun ismine, erdoğanlar bisikletden baktım flibber yazmışlar, ne derece doğru bilmiyorum. Açıp sökmek farz oldu tabii. Herhalde dedim içine birşeyler kaçtı, temizler yağlarsam düzelir, ama maalesef aşağıdaki süprizle karşılaştım.
Muhtemelen çok bozuk yollarda gitmekten veya fazla tork uygulamaktan olabilir diye düşünüyorum, bir yerde şu çark oranlarıyla ilgili bir yazı okurken öyle birşey geçiyordu, torku çok yükseltirseniz freehub a zarar verebilirsiniz gibi. Internetden satılıyor mu sadece o parça diye baktım, komple göbek seti olarak 50 tl civarı olduğunu gördüm. Sağolsunlar Cube Acid modeline 50 TL lik göbek modelini uygun görmüşler. Şu arka göbek olayının bisikletin en önemli parçalarının biri olduğunu bir kere daha anlamış oldum, daha önceki deneyimlerimde de benzer şeyler yaşamıştım.
Muhtemelen çok bozuk yollarda gitmekten veya fazla tork uygulamaktan olabilir diye düşünüyorum, bir yerde şu çark oranlarıyla ilgili bir yazı okurken öyle birşey geçiyordu, torku çok yükseltirseniz freehub a zarar verebilirsiniz gibi. Internetden satılıyor mu sadece o parça diye baktım, komple göbek seti olarak 50 tl civarı olduğunu gördüm. Sağolsunlar Cube Acid modeline 50 TL lik göbek modelini uygun görmüşler. Şu arka göbek olayının bisikletin en önemli parçalarının biri olduğunu bir kere daha anlamış oldum, daha önceki deneyimlerimde de benzer şeyler yaşamıştım.