Scudo Sports

Giro d'Italia 2023

Dün resmen firmadaki herkes bir oldu ve bana yarışı izletmemek için ellerinden gelen her şeyi yaptı. Neyse ki son 10-12 km'lik kısmı izleyebildim en azından ki buna şükür.

Roglic ve Jumbo Visma kuyruğu dik tutmak için biraz fazla çaba gösterdi sanki, korkunç bir TT var sırada ve psikolojik baskı da kurmaya çalışıyorlar Geraint üstünde gibi. O da lazım tabi ama yine de adama buraya gelene kadar 50 tane yokuş tırmandın oralarda nerdeydin diye sormazlar mı? Bugünün işini yarına bıraktı diye düşünüyorum ben, inşallah elinde patlar da aklı başına gelir :)

Scudo
Dün resmen firmadaki herkes bir oldu ve bana yarışı izletmemek için ellerinden gelen her şeyi yaptı. Neyse ki son 10-12 km'lik kısmı izleyebildim en azından ki buna şükür.

Roglic ve Jumbo Visma kuyruğu dik tutmak için biraz fazla çaba gösterdi sanki, korkunç bir TT var sırada ve psikolojik baskı da kurmaya çalışıyorlar Geraint üstünde gibi. O da lazım tabi ama yine de adama buraya gelene kadar 50 tane yokuş tırmandın oralarda nerdeydin diye sormazlar mı? Bugünün işini yarına bıraktı diye düşünüyorum ben, inşallah elinde patlar da aklı başına gelir :)
Geraint tırmanışlarda diesel motor gibi, kendi temposundan sürdükçe vakit kaybetmiyor, normal tırmanış etablarında ki gibi yapılan ataklara cevap vermek zorunda değil. Bu nedenle daha az stresli bir sürüş yaparak, Roglic'ten daha iyi bir süre yapacağını tahmin ediyorum. Çok daha iyi zaman yapamazsada kafa kafaya olacağını ön görüyorum.

Giro'ya özel "Bireysel Zamana Karşı" anca böyle bir profile sahip olabilirdi. 18.6k.yokuş finişi..
Thomas için leblebi ise Roglic için demir leblebi, Almedia ya göre de kürsü aşkına prestij etabı. .
bTvJu03RUL7HlrQC96dQ_190423-100905.jpg

Son 7.5k tırmanışı;

sZ8xXpiQyPhMyGKEA3Qb_190423-101057.jpg
Yayın başladı, 20.00' ye kadar sürecek .

Bugün herkes kendi hızında ve gücünde sürecek. Oldukça keyifli olacak yine final. Olağandışı bir şey olmadıkça Thomas Giro nun galibi diyebiliriz

Roglic problem yaşayıp zaman kaybetmesine rağmen 40 saniye farkla etabı ve tabii ki Giro yu kazandi

3 haftalık heyecanı tek günün son 5 kilometresine sığdıran filmini çekseler izlenecek efsane bir etaptı.

Günün başında ben de GCN predictor ekibinin çoğu gibi etabı Rogla'ya mayoyu patrona yazmıştım ama kader ağlarını çok farklı örüyordu.

Rogla'nın mekanik arızasına kadar aradaki fark onun lehine 13-16 saniye arasındaydı, ki bunda patronun enteresan kask değişiminin de payı büyüktü. Üzerine bir de SRAM XPLR aktarıcı su koyverince eyvah 2020 Fransa turunun tekrarı dedik. Ama Rogla hiç panik yapmadan zincirini takıp yoluna devam etti ve hem etaba hem de pembeye uzandı.

37 yaşında bunca genç yeteneğin arasında böylesine zorlu bir turu kıl payıyla kaçıran büyük patron Geraint Thomas, sonrasında verdiği röportajdaki centilmenliğiyle ne kadar büyük bir şampiyon olduğunu gösterdi. Ne olacak bu G'lerin hali?

Thibaut Pinot, hem o kadar gencin arasından sıyrılıp 5. olduğun hem de mavi mayoya uzandığın böyle bir başarının ardından bisikleti bırakmak olur mu şimdi güzel kardeşim. Gel seni 2 yıl daha izleyelim.

Harika ve kolay kolay yaşanmayacak bir gün oldu. Kağıt üzerinde çoğumuzun pembe'nin sahibi gördüğümüz Thomas, bisiklet ve kask değişiminde kaybettiği saniyelere tırmanışta son 1.5k pili bitince eklenen kaybıyla sonunu getiremedi ve Roglic efsanevi bir patlayıcı güç ile şampiyon oldu.
Tarih tekerrür etmedi, Roglic yurttaşları için yeni bir bayram yaşattı, şarap olarak yıllanmış bir sepaj oldu. Sloven bisikletçiler tarihi yeniden yazmaya devam ettiler..
Sprinter mayosunu Milan, tırmanışı Pinot, gençliği de Almeida aldı...
Bazen aksilikler şans da doğurur ancak serinkanlı olup azimle hedefe gitmek şu olsa gerek..Bravo Primoz.. :

Zincir atınca aha dedim dünkü mesajımdaki gibi elinde patlıyor galiba etap, derken adam yokuşun içinden geçti valla. Helal olsun ne diyelim. Pinot'a üzüldüm bir tanecik etap alamadan veda ediyor Giro'ya. Yarın var daha ama yarını da Cavendish'e yazsak nası lezzetli bi son olur böyle bi Giro için :)

Roglic'i durduktan sonra ittiren takım çalışanının yanındaki vatandaş da Roglic'in eski bir arkadaşıymış bu arada, Caner Eler paylaşmıştı Twitter'da ama şu an erişimim olmadığı için oaylaşamıyorum. Bi bulabilirseniz bakın, enteresan bir hikaye var orada da.

etabın sonlarında tepelere bisikletle çıkan yüzlerce seyirci vardı.
Sonlardaki bir segmente baktım, o segmenti etap gününde strava kullanan 1098 kişi çıkmış.

304966 dosyayı görüntüle

Eğer doğru ölçtüyse Vladimiro biraderin nabzına da ayrı bir şapka çıkarmak gerekir.

Tutte le strade portano a Roma...
Giro'ya veda günümüz..
Kapanışı her yıl olduğu gibi kutlamalar ve sprinter kapışması ile yapacağız..

TqhO5sYU8MiBC2eMfBxl_190423-021922.jpg

Yayın 16.00 da başlayıp 20.30' da sona erecek..

Ne kapanıştı ama

Son iki etap benim için ortalama giden bir Giro’yu iyiye çevirdi. Özellikle Cavendish zaferi benim için çok büyük bir anlam taşıyordu ve oldu.

Aslında ne kadar keyifli bi haftasonu olarak gidiyordu; Cumartesi günü bisiklette inanılmaz bir zamana karşı etabı ve F1’de uzun zamandır yaşamadığımız bir sıralama turları heyecanı, üstüne Cavendish’in etap zaferi aldığı bir Giro son günü ve kaos dolu bir Monaco GP. Ama gel gör ki böyle bitiyor..

Giro biterken seçim görevindeydim...
Öyle yorulmuştum ki sanki turu ben bitirmiştim.
Beden ve ruh olarak dayak yemiş gibiydim..
Özetlere baktığımda sprint finişi gene bir kazaya neden olmuş, umarım ciddi hasar alan yoktur..
"Mucuk Göz" jübile yılnda anlamlı bir galibiyet almış, çok da yakıştı.Sanki sprinterler son metrelerde o'na olan saygılarını fazla zorlamayarak gösterip etabı almasına göz yummuşlar gibi geldi ...
Genel değerlendirme yapacağız elbette ama Primoz bu yıla çok iyi başladı, başka büyük tur hedefi olacak mı merak ediyorum...

Geri