Scudo Sports

Giro d'Italia 2016

Scudo
Kazansa suçlu, kazanmasa da suçlu. Yok rakip yokmuş, yok o olmuş bu olmuş.

Kurijswijk düşmesinden Nibali mi suçlu?
Geçen sezon TDF Nibali düştü, zaman kaybetti, kimsede kalkıp Froome kazanmadı Nibali kaybetti demedi ki...
Adam teker değişimi yüzünden ilk 3 ten oldu, kimsede onun lafını bile etmedi...

Chavesin, ona yardım edeceğini ilan eden vatandaşı Uranın arkasından tutunamasından mı Nibali suçlu?
Valverde ve Uran 13 saniye sonra finiş yaptılar, gerçekte hakkı ise neden forumsuz Uranın arkasında bile oturamadı.
Kolay değil 3 hafta formda olmak, Nibali de genelde forma 3 haftada çıkmak için çalşıma yapıyor, bakın diğer yarışlarına...

Contador, Froome, Quintananın katlmadığı için yine Nibali suçlu...
Astana takımı gemişi dopingli (diğerleri ter temiz...), buna da Nibali suçlu...
Nibali tek değil ki takımda, yanındaki domestikler bile, diğer kaptanlardan güçlü idi. Takım onu diğerleri gibi tek bırakmadı dağlarda.

O kötü günlerinde (3 gün) Nibalinin mide rahatsılığı olmuş. ve bunun da rakipleri bilmemesi için saklamış, Giro bitince de açıklama yaptı kendisi.
Taktik açısından iyi yapmışlar, yoksa daha fark yerdi o hasta günlerinde.

Bütün yol bisiklet otoriteleri, yazarlar, resmi kuruluşlar vs - NİBALİ kazandı derken, size mi kaldı onu suçlamak...

Adam hakkıyla kazandı! Kutu olsun Nibali, kutlu olsun Astana!!!

@Sami Kazak
Froome,Contador,Nibali,Cancellara gibi büyük isimler her zaman bu tür söylemlere alışıklar,zaten bunlar olmasa büyük sporcu olamazlar.

Turda 15.etap kazananı çok fena güme gitti,Nibali'nin konuşulduğunun çeyreği kadar Foliforov konuşulsaydı şimdiye kadar yüz tane testten geçerdi oysa ki sadece kapalı kapılar ardında Ruslar denetiminde bir testten geçti,malum bunların el atmadığı yer yok.

• Beğen
Tepkiler: Kazuya ve SamiKZ
@Sami Kazak

Bir kere şunu bir açıklığa kavuşturalım; Nibali daha önce Contador'ın, Froome'un veya Quintana'nın tamamladığı hiçbir turu kazanamadı :harika::harika: Büyük sporcu ama bu adamların içinde en güçsüzü o, 3ünü çıkardığın zaman geriye kalanların da açık ara en güçlüsü o :harika: Ama son 2 senedir rezalet bir form durumunda, 2 senedir mi midesi rahatsızmış? :ckskc::ckskc: Nibali suçlu demiyor zaten kimse, Nibali aşırı derecede ŞANSLI diye düşünüyorum :koptum::koptum: Ayrıca hangi teker değişiminden ilk 3ten olmuş acaba? Tırmanış zamana karşısını diyorsanız orada vitesi bozulduğunda zaten fark 1 dakika civarıydı, orada kaybetse kaybetse 30 saniye derim ki o bile abartı olur. Kıroşvayk bu turun en güçlü tırmanışçısıydı, kaza yapmasaydı kazanacaktı diyenler de haklı, ben de öyle düşünüyorum ama bu Nibali'nin bileğinin hakkıyla kazandığı gerçeğini değiştirmiyor :harika::harika:

@Tolga Çelebi

Foliforov'u twitterda birkaç pro biliyoruz, güçlü sporcu falan yazdı, zaten bu seviyeden önceki yarışlarında bu ışığı gösterdiği söyleniyor ama kimsenin de umrunda olmadı pek, çünkü adam RUS, dopingli çıkarsa kimse şaşırmayacak o yüzden kimse kafa yormuyor. O gün SKY'dan tırmanışçı Boswell kazansa daha çok konuşulurdu :koptum::koptum:

@taner07

Çok yanlış bir karşlaştırma, ilk olarak çok az TURda bir araya geliyorlar, gelselerde hepsi tamamlamıyor. Sonra Quintana sadece 1 Giro aldı, orda da Nibali yoktu. TDF 1 kere önde bitirmiş, ama kazanmamış, Nibali de Contadorun önünde bitirmiş ona bakarsan. Sonuç olarak o güçlü bu güçsiz demek yanlış, sadece o andaki form ve şanslar söz konusu. Benim açımdan 4 de güçlü, ne ileri ne geri. Hepside TUR alacak güçlü sporcular.
Bende Contador, Froome, Quintanaya karşı bir şey mi dedim? :eek:

Tanercim, mesajları okurken biraz dikkat et lütfen) 2 sene mide rahatsızlığı nerden çıktı? Teker değişimi konusunda Giroda demedimki, hele Giroda bisiklet değişti, teker değil. :p;)

• Beğen
Tepkiler: taner07
@Sami Kazak günümüzün en iyi büyük turcuları dediğimiz adamları karşılaştırmayalım mı? Ben de o anki form durumunun neden yıllardır değişmediğini soruyorum. Nibali neden diğerlerinin katıldığı yarışa katılmıyor da Giro'ya geliyor, çünkü kazanamayacağını biliyor; şimdi TDF'ye de katılacağı söyleniyor, gider orada çatır çatır hepsini geçer kazanır o zaman derim ki hepsinden büyük Nibali var ama gidip yine madara olursa içlerinde en kötüsü o deme hakkını da kendimde görüyorum :harika::harika: Contador'u da karşılaştırabilirsin bence şuanda Nibali'den sonra da en güçsüz o var çünkü yaşı ilerledi, artık eskisi kadar dayanaklı değil ve çok sert atak yapıp bunu sürdüremiyor. Froome ve Quintana tartışılabilir bence en güçlü ikisi var. Ben sizin yazdığınız ''Mide rahatsızlığından dolayı 3.lüğü kaçırdı'' lafınıza ithafen diyorum ki, madem bu 2 haftadır hastaydı form düşüklüğünü buna bağlıyorsunuz, bu adam 2 senedir ortalarda yok o ne olacak diyorum? Nibali'nin Contador'un önünde bitirmiş olması, Contador'un geçen sene Giro'yu kazanıp gelmesi, tıpkı bu sene Nibali'nin yapacağı gibi :harika::harika:Teker değişimini neresi için dediniz onu bilmiyorum, ama ben Nibali'nin teker değişimi yüzünden çok zaman kaybettiğini hatırlamıyorum, geçen sene Vuelta'da bir sıkıntı yaşamıştı orada da zaten arabaya tutunarak eline yüzüne bulaştırdı, bisiklette kazalar, mekanik sorunlar var, bu bazen lehinize bazen aleyhinize gelişir, yapacak bir şey yok, öyle bakarsak Quintana da geçen sene TDF'yi kazandı :koptum::koptum:

@taner07

Arap saçına döndü bu))

Nibali ITT ve sonra 2 gün (bu GİROda, 2 sene değil) mide rahatsılığı geçirmiş.
Contador yaşlı ise, Nibali de yaşlıdır. Biri 33 diğeri 31 yaşta. Hangi yarışa katılmamış ki? TDF 2016 daha olmadı, Nibali katılabileceğini söyledi. Birde nereye katılıp katılmayacağinı sporcu tek başına karar vermiyor, takım yöneticileri Aru'yu uygun görmüşler demek ki.
Geçen sezon sonunda ki formu harikaydı, bir daha TUR olsaydı alrıdı belki))

Neyse, ben burda Nibalinin avukatı değilim :islik::) Contadoru azcık da olsa daha çok severim)), Fromme ye de biraz sempatim var, ama birazcık :koptum:
Sonuç olarak laf atacak, pelatondaki son sporcu değil, 4 TUR kazanmış ünlü sporcu. Biraz saygı...

• Beğen
Tepkiler: taner07
@Sami Kazak burada Nibali'yi en çok savunan bendim ama normalde yarış sırasında kan verilmesi yasak iken Nibali'nin verdiği söylenince kafam biraz karıştı bu yüzden bunu sorguladım, bence aşırı tepki gösterdiniz. Diğer söylediğim şeylerde de haklı olduğumu düşünüyorum, açıklamalarını da yaptım :harika::harika: Son olarak takım olarak karar veriliyor dediniz, kendi takımı bile demek ki Nibali'nin form durumunun TDF'yi kazanmayı yetmeyeceğinin farkında ki onu değil de Aru'yu tercih ettiler...

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
Criterium Dauphine kadroları açıklanmaya başladı. Tecrübeli arkadaşlar konuyu açsa da hafta sonuna ısınsak biraz :D Astana, Trek, Direct Energie, FDJ, Lotto Jumbo,
AG2R, Giant kadroları açıklamış.

Geri