Scudo Sports

Giro d'Italia 2016

http://static2.giroditalia.it/wp-content/uploads/2016/02/PW_T14_Corvara_alt-2.jpg

Yukarıda Cumartesi günkü etap var ;pazar günkü zamana karşı etapta ise ilk 1,8km düz sonra 9 km yokuş tırmanılacak. İki etabı bir ele almak lazım

Top-10 overall
  • 1. Andrey AMADOR BIKKAZAKOVA, MOVISTAR TEAM, in 54:05:50
  • 2. Bob JUNGELS, ETIXX – QUICK STEP, at :26
  • 3. Vincenzo NIBALI, ASTANA PRO TEAM, at :41
  • 4. Alejandro VALVERDE BELMONTE, MOVISTAR TEAM, at :43
  • 5. Steven KRUIJSWIJK, TEAM LOTTO NL – JUMBO, at :43
  • 6. Rafal MAJKA, TINKOFF, at 1:37
  • 7. Ilnur ZAKARIN, TEAM KATUSHA, at 2:01
  • 8. Johan Esteban CHAVES RUBIO, ORICA – GreenEDGE, at 2:19
  • 9. Rigoberto URAN URAN, CANNONDALE PRO CYCLING TEAM, at 2:48
  • 10. Jakob FUGLSANG, ASTANA PRO TEAM, at 3:15

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
Scudo
Bu velogames işi de " ben hep 50 liralık benzin aldigimdan farketmez" muhabbetine dönecek gibi...

- ben hep 100 puanlik bisikletçi aldigimdan bana farketmez...

-İyi de dostum sprinterler tirtladi... 40 puanin gitti en az...9 kişiden 4u yok...

Favorileri ayırt edecek bir yokuş nihayet bugün geldi. Dünkü gibi bir gün de olabilir ama fark yaratacağını düşünen olursa atak yapabilir diye düşünüyorum, en azından birbirlerini tartacaklardır. İniş bölümlerinin fazla teknik olmadığını yazmışlar, yollar daha genişmiş.

http://www.procyclingstats.com/uploads/uploads00001/original/Stage-1461666768.jpg

• Beğen
Tepkiler: Tolga Çelebi
900 mt tırmanış offfff offffff.

Bugün dün ile birlikte başladığımız yüksek dağlar serüvenini bir üst seviyeye çıkartıyoruz. 2 tane 1.kategori ve 2 tane 2.kategori ve arada 3.kategori bir tırmanış olan ve birçok kişiye göre bu senenin kraliçe etabı olarak adlandırılan bu etabın sonu o kadar da sert değil ama yine de hafif eğim var. Güne ilk olarak Pordoi ile başlıyoruz, 9.3 km %6.9 ortalama eğim burada kaçış grubu oluşur, Cunego, Wellens, Visconti gibi adamlar puanlar için giderler. Buradan iner inmez Sella var, 5.5 km ama %8 ortalama eğim var, buranın da sakin geçmesini bekliyorum. Arada Gardena var 5.8 km %4.4 ortalama eğim, diğerlerine göre çerez bu :koptum: Buradan da iniyoruz ve Campolongo'ya çıkıyoruz 6 km %5.8 eğim. Buranın inişiyle birlikte günün başlayacağını düşündüğüm Gıau arasında 30 km var. Passo Gıau, yaklaşık 10 km ve %9.4 ortalama eğim var :ssrtcbya::ssrtcbya: Burada kendini güçlü hissedenlerin yanında takım arkadaşları varsa tempo yaptırmasını bekleyebiliriz, Movistar ve Astana'nın Nibali ve Valverde'nin yanında ne kadar kalabileceği belirli olacak bence, eğer herkes yalnız kalırsa ki düşük ihtimal havai fişekler burada bile patlayabilir :komik::komik: Ama buradan da iniyoruz son tırmanışımıza başlıyoruz, Valparolo 11.5 km ve %5.8 ortalama eğim. Normalde bu tırmanışın belirleyici olmayacağını, zaman farkları yaratılamayacağını düşünürdüm ama geride bıraktıklarımıza bakınca kesinlikle zaman farkı yaratılabilir ;);) Burada da olmadıysa eğer artık bitişe 20 km kala inmeye başlıyoruz, iniyoruz ve daha bitmedi karşımıza Gatto Duvarı çıkıyor, çok kısa, 360 m, ama %13 ortalama eğim ve %19 maksimum eğim var burayı fırlatma rampası olarak kullanıp son 5kmyi tek başına gitmek isteyen çıkabilir. Açıkçası bugün Movistar'ın kaçışı kovalayacağını sanmıyorum ama kaçışa girenler ana grubun son tırmanışlarda yapacağı tempoya dayanabilir mi ondan da emin değilim, kaçışa gitmesi mantıklı geliyor. Favorilerim;

***** Nibali
**** Valverde, Kruijswik, Chaves
*** Majka, Pozzovivo, Zakarin, Roche
** Cunego, Atapuma, Dupont, Henao
* Txurruka, Marchi, Niemiec, Kadri, Firsanov

Son 5km;

http://www.procyclingstats.com/uploads/uploads00001/original/Stage-1461666741.jpg

@celilcetiner
900 metre tırmanış nedir , çerez bunlara.
Geçen sene Puritonun hazırladığı söylenen vuelta etabında (hangisi unuttum :) toplam tırmanış sanırım 4500 metre civarlarında idi.

@taner07
İyiymiş :D :D
Yav bu bisikletçiler ne etti size , 5400 m tırmanış mı olur :)

adamlar bildiğin ağrı dağına tırmanıyor o zaman .

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@Sami Kazak

@Sami Kazak

Of of of ne dedim ben, dinlemiyorsunuz :D
Cancellarayı doldurdunuz takıma, ona da güvenmeyin demiştim))))
GK da Amador yüksek dağlarda mayoyu verecek. Landa T.Dumoulin Geniez çekildi. Zakarin, Uran, Pozzovivo kaza geçirdiler, yinede iyiler.
Nibali 2014 formuna yaklaşıyor, nabız yoklaması yaptı dün. Jungels harika, genç olmasına rağmen güzel yarış çıkarıyor.
Firsanova ne oldu acaba, 12 dk yemiş dün...

Nibali bu etapta kesinlikle gc anlaminda.fark yaratmak isteyecektir. Hem amador hem valvarde üzerinde uzun süreli baski yaratmak zorunda. Butun tur yatip tek bir etapta fark yaratmaya çalışırsa giro'yu riske atar. Amador ise gecen senenin 4.su galiba. En azindan gecen senenin dahlik etaplarinda kesinlikle kopmamisti ama aru veya contador kadar da gidemiyordu. Yani bu senenin daglik etaplarinda amadorun buyuk fark yiyeceğini hic sanmam. Nibali de aru veya contador kadar güçlü degil. Zakarin de dahil olursa guzel bir giro izleriz diye umut ediyorum...

Benim gözlemime göre ; Nibali bir Froome gibi dağıtıcı ataklar yapamıyor,ben Valverde'nin,Majka'nın her zaman ataklara karşılık vereceğini düşünüyorum. Çok da büyük zaman farkları olmaz bence,360m'lik %19'luk kısım bence atak için daha elverişli bir yer. Eğer Astana yarış boyu tempo yapabilirlerse ben Kruiswijk-Amador gibi sporcuların dayanamayacağını düşünüyorum. Etap bu sefer genel klasmancılardan birine gider yalnız,kaçışa çok etap gitti bu sene.

(link)

şuanda tinkoff canlı yayındaymış :)

dzn: derken kestiler :)

• Beğen
nibali ve valverde yine birbirlerini kollayacaksa anca giderler sıktılar artık ne halt yiyeceklerse görelim bu etapta :mad:

• Beğen
@sabitkamera Visconti'yi ben de yazmıştım da dün genel klasmanda 13.sıraya çıkmış, salarlar mı emin değilim kaçışa, grupla birlikte de gidip kazanması çok zor ;);)

@taner07

Dün Amador'u bekleyip etabı kaçırdı. Finishte yüzündeki pişmanlığı gördüm. Valverde'nin biraz takım arkadaşlarını memnun etmesi lazım olmaz böyle :D

@sabitkamera açıkçası beklediğini düşünmüyorum, zaten fark 40 saniye falandı inişe başlandığında Visconti gibi bir adam etap kazanabileceğini bilse değil Valverde arkadan bütün Movistar şampiyonluğa yürüse gene beklemez bence :koptum::koptum: Bekleyen adam sağa çeker Denifl gibi adamca bekler :komik::komik:

Geri