Scudo Sports

Giro d'Italia 2016

@Kazuya

Bunun için diğer takımların ve pelotonun baskı yapması lazım bence. Ama hepsi aynı şeyi yapıyor.

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
Scudo
@Tüfekci

Arkadaşlar peletonda kesin bisikletforum takipçileri var :) (atapuma landa hesjedal gibi)

turun bir haftası sonunda yukarıdaki yazıyı yazmıştım. beni yanıltmak için elinden geleni yapan bir lobi var. :)

şaka bir yana büyük tur bana bişeyler öğretmeye devam ediyor. sporcuları çok takip etme şansım olmuyor ama dayanıklılık ön plana çıktıkça sonuçlar değişecek gibi

bu arada takımın durumu eskisinden azıcık daha iyi teşekkürler atapuma hesjedal :)

• Beğen
Tepkiler: ddr
Takımların stratejisine tur yönetiminin nasıl karışabileceğini düşünebiliriz ki? Atıyorum Lotto Soudal takımı mesela... Graipel buraya çok belli bir şekilde sprint etapları için gelmiş bir eleman. Etabını alarak da amacına ulaştı bir şekilde. Önünde saldırabileceğini düşündüğü etaplar hala var ama genel klasman için iddialı olmayacak. Keza Wellens de Graipel ile benzer durumda. Gelmesin mi Lotto Giro'ya? Kiminle yarışacaksın o zaman Lotto'yu bu tura almıyorsan? Sadece genel klasmana oynayan takımlar ve onun (yokuş ve sprint kadrolu) domestiklerinden oluşan tek boyutlu bir yarış sıkıcı olmaz mı?

Bence ne istediğimiz konusunda biraz düşünelim. Eğer genel klasmansa dert o yarış henüz başlıyor, 3 haftalık turun tamamında heyecanı korumak ancak bu tarz farklı hedefleri olan sporcu ve takımlarla mümkün. Dumoulin nasıl ki sprint ve genel klasman konusunda kararsız kaldıysa ona uygun bir tur performansı gösterdi, İki cami arasında binamaz kaldı.

Ama tur sürüyor ve heyecan katsayısı da hemen her büyük turda olduğu gibi etaplar geçildikçe genel klasmana kayıyor. Daha Nibali, Valverde, Majka ve diğerlerinin kapışması var. Movistar'da Amador Valverde'den söküp alacak mı bağımsızlığını, Qui-Valverde arasındaki TdF durumuna benzer bir heyecan doğar mı sorusu var.

Özetle turu bırakmalar hayal kırıklığı yaratıyor ama bunun makul bir çözümü yok bence...

• Beğen
Tepkiler: taner07
bi kaza oldu, birisi dereye düştü:confused:

@Okan A kendi adıma gayet iyi düşündüm ne istediğimi, turlara herkesin genel klasman için gelmediğinin farkındayız, burada başka bir tartışma var. Bunlar bahar klasikleri ya da tek günlük turlar değil, burada dayanıklı olan kazanır. Örneğin fransa turunun son etabı sprint etabıdır, tüm paris izler, orada saf sprinter olmak yetmez, 20 günlük yarışa ramen ayakta kalan kazanır.

Bu yapılan bence en hafif tabiri ile ayıp. deplasmana gitmeyen yabancı topçular gibiler...

@Kazuya Haddimi aştım "ne istediğimizi iyi düşünelim." cümlesiyle, özür dilerim sizden ve sizin nezdinizde bu lafı üstüne alınabilecek tüm arkadaşlardan.

TdF ile yakınlığı Giro'ya katılan kadroyu baştan nitelik olarak bir elemeden geçirirken bir de bu tura ikincil amaçlarla katılan ve bu amacı yerine getirip getirmemesinden bağımsız olarak bırakan bisikletçilere makul bakmak lazım. Misal Dumoulin burada bırakmasıyla TdF için sprint odaklı hazırlanmak için rejerenasyon süresi kazanmayı düşünmüş olabilir. Ki bu turu kazanabileceğini daha başlangıçta bile düşünmüyordu.

Neyse özetle maksadımı aştı ifadelerim, forumu germek, konuşmaları kilitlemek istememiştim...

@Okan A hocam estagfurullah alınmadım, fikrinizi paylaşıyorsunuz sıkıntı yok, ben kırdıysam ben de özür dilerim. Sinirim size değil kaçıp gidenlere:)

Jungels ve Amadorun cesur yarışmaları yarışa heyecan katıyor böyle adamlara ihtiyaç var

Valverde Nibali Chavez Kruijswijk güçlü gözüküyor olan Pozzovivoya oldu

Velogames bu sporu gerçek ruhundan uzaklaştırıyor. Nasıl betting futbolun ruhunu bitirdiyse aynısı

Ben hiçbir sporcuyu ve takımı taraftar olarak izlemediğimden her performans zevk veriyor. Örneğin bugün norveçli laengen ve amador beni çok heyecanlandırdı. Kimin birinci olduğu önemli değil. Movistarda betancur , amador bugün çok işler yaptılar

Sevgili hocalarım vallahi sayenizde artık bisiklet yarışından (az çok) anlıyorum. Biraz daha izleyeyim konuyu, bir takım da ben yapacağım. Konu için teşekkürler :).

@Kazuya bu yarıştan çekilme olayı benim de hoşuma gitmiyor ama UCI puanlaması nasıl acaba, belki GC'cileri fazlasıyla ödüllendiriyordur. Birde yarış sonunda GC'ciler belkide daha iyi para ödülleri alıyordur. Bence GC'ciler, tek gün yarışçılarından bir tık daha üstte gibi. Mesela bisiklet yarışından hiç anlamazken Velverde geçen sene toplam UCI puanında birinci olunca "bu adam en iyi yarışçı herhalde" demiştim.

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
@K.Bahadır Usta Mesele puan değil burada, @Kazuya abimizin şikayeti bunun gittikçe bu sporun ruhuna ve geleneğine dokunacak olması.

GC ve tek günlük yarış mevzusu biraz elma ile armut gibi, karıştırmamak lazım diye düşünüyorum. Başka tatlar. Ama diğer konuda da tura renk katan genel klasmancılardan çok kaçışçılar, Ulissi gibi kurt bisikletçiler, pelotonu karıştıran ataklar yapan adamlardır. Ne zaman GC adayı 2-3'ten fazla olur ve adaylar güçlüdür o zaman GC kapışması izlemeye değer şeyler sunar.
Benim görüşüm Domoulin'in bi GC'cı olamayacağı yönünde ancak onun olması yine de bir tehditdi ve bu tip adamların pelotonda olması demek dominant takımların (bu Giro'da Astana ve Movistar) bunları dökmek için her etap tempo yapması demek. Peloton tempo yapınca ataklar kaçınılmaz oluyor tabii ki. Bize de izlemeye malzeme çıkıyor.
Anlatabildim derdimizi herhalde @Kazuya :D:ckskc:

@Ali Demir jantlar iyi ama geri kalan i ih...

Boyasi, bar tape vs cok bi amele gibi...

@Ali Demir

Benim gördüğüm fotoğrafta bar tape'de maviydi.

@Tolga Çelebi

Atın İntikamı benzetmesi iyiydi. Sonuçta bunlar da karbon atlar :D

• Beğen
Tepkiler: Tolga Çelebi
Movistar gc'de ikiye amador üçede valverde'yi koyarak astana'ya karşı büyük baskı oluşturma fırsatını ele geçirdi. Geçen sene astana'nın contadora yaptığını bu sene onlar yapabilir.

İlerleyen günlerde astana ve movistar başbaşa kalacak gibi.

Bundan sonra maxime monfort ve hesjedal'de kendini gösterebilir.

Kalbimde esteban chaves ve krueswijk var. Zakarini sevmiyorum

-----
Şu anda etabı tekrar seyrediyorum. 57-60km kala Fdj takımının ara sprint öncesi takım olarak kaçmalarına neden izin verildi ? İlginç bir görüntüydü

Astana'da valerio agnoli'nin bileğinde kırık varmış. Ayrıca kazada IAM Cycling takımından üç sporcu orta derece sıyrıklar almışlar.

IAM Cycling takımından Laengen bundan sonraki etaplarda da kaçış grubunu deneyecekmiş

Vincenzo Nibali critical of Alejandro Valverde after missed opportunity at the Giro d’Italia
Vincenzo Nibali was on the attack with Valverde and Chaves after the final descent.
"Every opportunity could be worth it, it could be the right move. We're here to race, not to go for a stroll," he told Cyclingnews and Spaziociclismo.
"When you see a chance, it's only right to go for it, and even to try surprise moves and counter attacks. That's racing. It didn't work out today but if it had, we could have gained 30 or 40 seconds, which could have been really important in the fight for the overall classification.
"I told Valverde to work to but he said ‘no, no' and said he had Amador behind. He wasn't convinced it would work and so we sat up. Then when we got caught, Amador attacked…
"It was perhaps difficult to do something today but it made me think that Movistar is now racing with two riders, I think they want to try to play the GC with two riders. But if Valverde wanted to gain time today he could have worked with me and it would have happened. He didn't and so that's what makes me think about their tactics. Today we missed chance to gain time on people like Pozzovivo, Majka, Kruijswijk and Zakarin."
"It's important to stay calm and focused. There's still a lot of racing ahead of us and a lot of climbing to do, which will reveal who is really riding well.
"After the crash, I had no teammates. I did not think abou taking the pink jersey. I was just thinking about gaining valuable seconds.
“We must also think about riders like Zakarin and Majka. From there, another race began: we got up and everyone returned. Ulissi chose the right time to attack. Congratulations to him.”

Read more at (link)

Dumoulin fransa turunda yarışmayacakmış. Hedef polonya turu

Geri