Scudo Sports

Giro d'Italia 2016

Cancellara da bıraktı yarışı, çok bile dayandı hasta hasta helal sana koca yürekli Spartacus :harika::harika:

Scudo
Bu velogames işinde tam patladım :)
bisikletforum liginde sondan üçüncü :)
Genel ligde sondan 148

Hayal kırıklıklarımı hiç unutmayacağım (Hesjedal, Atapuma, Viviani, Kadri, Plaza)

Birkaç söz
Cancellara reis bisikletten in artık olmuyo yaa
Plaza, Atapuma abi hakkaten yarışıyor mu bu adamlar
Hesjedal beni bırakta sana güvenip o formayı verenler bunu hak etmiyor.
Kadri senin birkaç kaçış yapma ihtimalini sevdim.

Gerçek profesyoneller
Greipel
Etix takımı
zakarin
landa

• Beğen
Tepkiler: Murat A
@taner07 kardeşim tamam ilk takımım bazı özel notlar aldım :) bundan sonra da kimseye bu adam neden takımda demeyeceğim:) direkt gidip dalacağım :) benim adamları sanki peleton kalabalık görünsün takım kadrosu tam olsun diye almışlar. :)

Cancellara reis gerçekten büyük profesyonel ama bu kadar büyük bir isim en azından tt etaplarında kürsüde ya da kürsüye yakın bir yerlerde olmalıydı. Hasta olmasını ilk atep için kabul ediyorum ama dünkü etap gerçekten kafasında bu sporu bitirdiğini gösteriyor. Fransa turunda biraz ucuzlarsa yine takımımda olacaktır. :)

@taner07
Cancellara dan ben çok şey bekliyorum kabul ediyorum. Ama hocam kürsü 1 yakınları 2 ya da 3 tür benim için zaten türkiye harici sadece etap galibi kürsü yapar.

Cancellara, Hesjedal, Oss ve Pirazzi hayal kırıklığı.

• Cancellara bırakmış.
  • Hesjedal'dan dağlık etaplardan birinde kaçıp kendisini göstermesini bekliyorum. En azından bir etapta, eski günlerin hatırına...
  • Pirazzi'den bir şey beklemiyorum çünkü Bardiani takımı bu turda felaket. İtalyanlar, bu turda kendini gösterir dedim, kaçarlar, puan toplarlar; Fantini yaptı bu sene bu işi.
  • Oss, zamana karşılarda puan toplayabilir...

Ya hasta olanı falan anlarım da, bana uygun etaplar bitti ben gidiyorum demek nedir ya?
Bence 3 haftayı tamamlayamayanların yarış 1.liklerinin tescil edilmemesi lazım. 20 gün yarışmak için güç biriktiren ve 20 güne yayan adamla, ilk etaplarda tüm gücünü harcayıp sonra ben gidiyorum diyen adam eşit şartlarda yarışmış olmuyor. Haksızlık gibi geldi bana.

@Tüfekci benim hatam hocam kürsü deyince 1-2-3 olarak algıladım :harika::harika:

@Murat A Hesjedal'ın etapları daha gelmedi bence, o dağlarda puan getirecektir :koptum::koptum: Pirazzi hayatının yarışını koşuyor şimdilik abi 18. sırada ve 2 tane zamana karşıdan sonra bile ilk 20deki yerini korudu oda Hesjedal gibi dağları bekliyordur, kesin bir hamle yapar o çakal :komik::komik: Oss çok iyi bir tempocu ama çok puan getirmesini ben beklemiyordum zaten belki 2-3 hafta daha fazla dener :harika::harika:

@Kazuya profil fotoğrafına bakınca neden böyle söylediğini anlamak zor değil :p:p sinirlenme abi sprinterler hep böyle yapıyorlar Giro'da gelenek gibi oldu resmen :ckskc::ckskc:

@Kazuya

Tamamen aynı fikirdeyim. Grand tour demek dayanıklılık demek KOM demek. Adam 1 etabı gözüne kestiryor (mesela wellens) harıl harıl ona çalışıyor. TTı iplemiyor, sprint etabını iplemiyor, dağ etabını iplemiyor . O etapta varını yoğunu ortaya koyuyor. Kazanıyor ünlü oluyor adını tarihe yazdırıyor. GC adaylarının emeğine yazık oluyor. Esteban Chavez Wellensten çok daha fazla takdiri hakediyor benim gözümde.
Bence turun en az %50 ne bileyim %75ini tamamlamayanların etap galibiyetleri tescil edilmemeli, etap galibiyetlerine bu kadar önem verilmemeli.
Cefayı çeken grand touru tur yapanlar GC cılar ama meşhur olanlar sprinterler, puncheurler..
Ama işte onlar daha popüler diye ilgi onlara diye onları tura çekmek için organizatörler böyle yapıyor veya yapmak zorunda kalıyor.

Velogames oyununun da değişmesi gerektiğini, puanların daha çok GC tan verilmesi ve gittikçe artan şekilde verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yani 2. gün GC ta 2. olma ile 18. gün 2. olma arasında fark olmalı, aynı puanı getirmemeli. Veya velogamesin sadece grand turlar için ayrıca bir genel klasman oyunu açması gerektiğini düşünüyorum.

Ama 4 günlük 1 haftalık turlarda sprinte tabii ki önem ve puan verilsin. Onlarda sprint olmazsa olmaz..

Bugün dinlenme günü mü?

@H.T
evet

• Beğen
Tepkiler: H.T
@x-rayted meşhur olan nasıl sprinter olur katılmıyorum buna bisiklet camiasının en popüler isimleri tur kazananlardır, etap kazananları işin çok içinde olanlar bilir ama fransa turunu kazanan ismi hiç bisiklet sporuyla alakası olmayan insanlar bile duyar,hatta klasikleri kazananlar bile tur kazananlar kadar popüler olamazlar, o yüzden sprinterlere de haksızlık etmemek lazım, adamların işi zaten çok zor bir de 20 günlük turda dağ etaplarıyla mı uğraşsınlar

@-Ertuğrul

@anıl şentürkk

Roglic etaba başlamadan 2dk önce bisikletin çok uzun yarışamazsın diye uyarı vermişler. Hemen gitmiş başka bir bisiklet almış onun da selesi kendi ayarına göre oldukça alçakmış ve suluk almayı unutmuş. Başladıktan 10km sonra SRM'i ni düşürmüş yani ne nabzına ne bastığı powera bakamadan yarışın büyük bölümünü geçmiş. Yerler kuruydu falan ama tüm bunlara rağmen 1. olması inanılır gibi değil. :komik:

Blogu: (link)

Edit: Bu arada ben doping vs. olduğunu düşünmüyorum bence çok yetenekli bir sporcu.

@x-rayted
Hocam çok güzel diyorsunuz da her etaba asılan adamlar GK'ya yakın oluyor onları da kaçırmıyorlar, etaba gidenleri öyle kaçışa falan koymazlar modern bisiklet sporunda. Daha dün Dumoulin söyledi, etaba gitmek için GK'da zaman kaybetmek istiyormuş çünkü adamı bırakın kaçışa girmesine izin vermeyi, düşsün diye tempo yaptırıyorlar domestiklere. Contador da geçen yıl etapsız kazandı turu çünkü etap galibi olmasına gerek yok adamın, o da uğraşmadı.

Ama şunu da belirteyim, bisiklet sporunda Nibali, Contador gibi GKcılar zaten meşhur adamlar. Ayrıca hem ttci, hem dağcı olmak çok zor. İkisinde de güç harcamak mantıklı olmaz, Örneğin Cancellara o kiloyla alpe d'huez çıkıp Gkya oynayamaz ki, neden uğraşsın, neden yorsun kendini?

Sprinter konusunda da şunu söylemek lazım, malumunuz atletizmde 100 metreden daha önemli bir yarış yok, Usain Bolt bir futbol yıldızı seviyesinde meşhur ama örneğin kaç kişi 2012 londra olimpiyatlarında dayanıklılık branşlarının galibini bilir ki? Bu biraz sprintin doğasıyla alakalı insanlar dayanıklılığı değil sprinti, yani saf gücü merak ediyor ona ilgi duyuyor.

Yarın genel klasmanı çok etkilemeyecek bir etap var ama normal bir sprint etabı da olmayacak :) Kaçışa gitmesi muhtemel bir etap olacak,genel klasmancılardan atak gelir mi derseniz bence bir test etmek için ufak bir şeyler gelebilir,neden olmasın :)

Campi Bisenzio'dan Sestola'ya 216 km'lik bir seyahatimiz olacak.

Etap profili ;

T10_Sestola_alt-PRE.jpg

Son Km ;

T10_Sestola_ukm-PRE.jpg

Günün en zor tırmanışı bu tırmanıştan indikten sonra direkt olarak son tırmanışa başlıyoruz ; yani bu tırmanış atak yapmaya çok müsait bu tırmanışın orta kısmı neredeyse düz,atak yapılacaksa ya en başta ya en sonda atak yapmak gerek.

T10_S01_PiandelFalco-PRE.jpg

Son tırmanışımız ;
T10_Sestola_ukm-PRE.jpg

Tek kazanmasını istediğim adam var ; Davide Formolo :) Tam ona göre bir etap,şu anda 0 puanda Formolo arkadaşımız,bir zahmet artık diyorum :) Cannondale takımı da kötü başladı,takımdan emir de gelebilir muhtemelen.
Bir beş on kişi söylesem ; Formolo,Hesjedal denemeli artık,Visconti,Kangert kaçabilir,Montaguti keza kaçabilir,Atapuma çok ortalıkta yok,Merhavi Kudus gider,Firsanov,Wellens,Hansen,Ruben Plaza,Taarame ( Zakarin için gidebilir ),Sky birini yollar.

Genel klasmancılardan kimse yok :D Bırakın onlar kazanmasın da,yeni yüzler,yeni yetenekler keşfedelim de tura renk gelsin yoksa her etaba Valverde,Nibali,Froome,Quintana,Contador yazarsak olmaz :)

Dosyalar

• PW_T10_S02_Sestola-1.jpg
    PW_T10_S02_Sestola-1.jpg
    65,7 KB · Okunma: 5
@Tolga Çelebi ben etabın kesinlikle genel klasman savaşına döneceğini düşünüyorum, Zakarin ve Valverde'nin 1.kategori yokuşun sonunda atak yapmasını bekliyorum, Valverde zaten inişine güveniyor kendini iyi hissederse kesin bir şeyler deneyecektir. Evet etap kaçışa gidebilir ama benim düşüncem gitmeyeceği yönünde. Favorilerim; Valverde, Zakarin veya Fugslang :harika::harika:

Geri