Scudo Sports

Giro d'Italia 2015

@Bertan T. Çok uzun soluklu bir yarış.

Domine etmekten ziyade kazasız belasız takımının arkasında yarışı sürdürme derdinde.

Bugünkü gibi dağlık etaplarda veya zirve ile sonlanan etaplarda öne çıkıp diğerlerini silkeleyecektir, klasik Contador tarzı, hatta genel tırmanışçı tarzı.

Taktiğinin küçük bir parçasını burada videonun sonunda gösteriyor. :)

Scudo
Aru zamana karşıya hazırlasın bence, ayrıca daha o yaşta son haftalarda ki yokuşlarda ne yapacak buda önemli. Güzel etap sonuydu, reis yine kaptı mayoyu. 2008 den beri kazanmamış Giro'yu yaklaşık 7 sene az değil yani.

@Murat A @Gün A.

Alberto'yu takip ediyorum uzun zamandır, Fransa'da neler yaptığını görmüştük, Alberto ise isviçre çakısı gibi bir yarışçı olduğu söylenebilir, dediğiniz gibi tırmanışlarda farklı mesela. Benim burada yorumlayamadığım kısım ise, silik bir görüntü çizmesi; tamam amacı etap galibiyeti değil genel klansman bu da tamam ama taçlandırması gereken etaplar olmalı diye düşünüyorum.

O yüzden stratejisini çok anladığımı söyleyemem; diğer durum da Fransa'da da aynı şeyi kovalayacak olması. Pazarlama da önemli bu konularda, iyi ekiple beraber Fransa'da gaza da baya ihtiyacı olacak.

Ekleme: Örneğin bugünkü etap, silkelemeye çalıştı evet, ama niye Lampre ile aralarında 1.31lik farka izin verdiler? Bu da yeter yorulmayalım mantığı mıdır yani?

EKleme 2: Anlatım dağınık olmuş, şöyle toparlayalım; etap Alberto'luk ise (ki ben öyle düşünüyorum , niye bu zirvede birinci ol(a)madı? Sanırım şimdi daha açık olmuştur.

• Beğen
Tepkiler: Gün A.
@Bertan T. Geçen sene Fransa'da 80 km/s ile yokuş inerken fibulasını parçalayıp abondone olmuştu.

Gereksiz agresiflikler yapacağını sanmıyorum.

Ama tırmanış etaplarından bir ya da iki tane alır geçen sene Vuelta'da yaptığı gibi.

Belki de hiç almaz, ihtiyacı neyse onu yapar, hem kendi hem de takım stratejisi gereği.

Ama bu sene Aru ve Porte da gayet formdalar, ne olacağı hiç belli olmaz...

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
son 5 km'deki rekabet devam ederse contador, aru , porte üçlüsü son hafta muazzam yarışacak bende söylemesi.

@Gün A. Evet o yarışı izledim, hatta baya bir süre devam etti de sonra bıraktı vs, üzücü görüntülerdi.

O zaman şunu anlıyoruz, etap birinciliği hiç kovalamayacak; buun yerine takım en az yorulacağı strateji ile genel klansmanda sonuç almaya çalışacak.

• Beğen
Contador,Aru,Porte üçlüsünü izlerken heyecandan yerimde duramadım:) Giro'nun ilk haftası için baya sert bir yoklama çektiler birbirlerine:) Hasta sakat vs denen Aru gayet iyi gözüktü..Contador zaten tecrübeli işini biliyor.Ben Porte'un en azından son bölümde bonus zamanları almasını beklerdim ama gücü kalmadı onunda demek ki..

Bu isimleri izlerken 23 yaşındaki genç Polanc'ın zaferi gümbürtüye gitmesin..Çok büyük bir başarı onun için tebrikler Polanc;):harika:

Ve El Pistolero pembeyi giydi bir tebrikte ona:):harika:

https://pbs.twimg.com/media/CE5cNwmUUAABCNN.jpg:large

@Korel Tuncan

bence de
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpt1/v/t1.0-9/1508016_10152966380664492_1644314758746638186_n.jpg?oh=2b16704e7db090a5cd095ade1e5a64fe&oe=55D75E61&__gda__=1443654625_a756e9ca274892a84f70332ba7bed6a9

• Beğen
@Bertan T.

Bir iki etap alır belki, ama bence gerekirse.
Aru ve Porte'a fark yapması yeter.

Şunu da unutmayın: TDF'yi de hedef olarak açıkladı Contador. Giro'da ne kadar az yıpranırsa o kadar iyi.
Çünkü Quintana ve Froom gibi iki devedişi rakibi var.

İçim yarışta kalsa da, önemli dersim vardı derse gittim, şimdi izleyebildim yarışı; neler olmuş neler ama sonuç önemli Contador, pembeyi almış. Şöyle de bir istatistik varmış; Contador, liderlik mayosunu aldığı hiçbir büyük turu kaybetmemiş :)

@Hasan Saylık 2011'de de almıştı ama doping sebebiyle elinden alındı :(

@Bertan T. Etap bence Contador'a uygun değildi, çünkü yeteri kadar sert bir tırmanış değildi ve eğimleri de arada çok azaldığı söylenebilir. Ayrıca son tırmanış öncesi rakiplerini yorabilecek bir tırmanış olmaması da önemli. Tinkoff takım olarak dün sıkıntı yaşadıktan sonra bugün yarışın başından itibaren tempo yapıp, son tırmanışta Contador'u yalnız bırakma riskini almadı.

• Beğen
@taner07 Dünkü etap ile bağlantı kurmamıştım pek, doğru söylüyorsun haklısın. O zaman daha zaman erken diyoruz :)

Giro D'Italia 2015 - 5. Etap (Son 32 km) (Türkçe)

Dun canli yayinda sikinti oldu. Gece tekrari yakaladim. 2.10 gb .9 saatte ancak yuklendi :) benden bahsetmisler orayi alamadik. Tam da aksilik olacagi gunu buldu hata :)

Ben dünkü etabın tamamını izlemedim ama anladığım kadarıyla son tırmanıştan önce Contador bisiklet değiştirmiş. Bunu sık sık da yapıyormuş galiba.
Bisiklet dünyasında zaten böyle bir söylenti vardır kadroya gizlenmiş motor olma ihtimalinden bahsedilir. Genelde yarış komiserleri yarış başında bisikletleri inceliyorlarmış ayrıca italyan polisi de takım araçlarından bisikletlere yollanan ve gizli motoru çalıştıran bir sinyal olup olmadığını kontrol ediyormuş.
İşte contadorun bisiklet değiştirmesi baştaki kontrolü normal bisikletle geçip sonradan motorlu bisiklete geçtiği yönünde yorumlanabiliyor.

Mario Cipollini dün Contadorun bisiklet değiştirmesinin amacının bu olabileceğini iddia etmiş. Cipollini der ki ne zaman önemli bir tırmanış olsa inip bisiklet değiştiriyor. Bisiklet değişikliği ne farkettirir ki . Neden şüphe uyandıran böyle bir şey yapıyor. Başta daha ağır bir bisiklet kullanıyordu daha hafifiyle mi değiştiriyor ama görünüşte bisikletler tamamen aynı. Ya da tubular lastiklere mi geçiyor ki bu kadar fark yaratacağını düşünmüyorum. Onun gibi büyük bir şampiyonun böyle şüpheli hareketleri olmamalı. Cipollini ayrıca diğer bisikletçilere taktik veriyor. Niye o bisiklet değiştirmek için durduğunda mesela Damiano Cunego gibi formda bisikletçiler atak yapmıyorlar. Ben olsam o durunca atak yapar onu durduğuna pişman eder ve takip etmesini sağlardım. Böyle yapılırsa bir daha bisiklet değiştirmek için iki kere düşünür diyor..

Contador bunun şaka olduğunu 3 değil 5 motor olduğunu söylemiş. Dağ finişi olan etaplarda gereken en iyi ekipmanla olmak için değiştirdiğini söylemiş. Kendisinin de yarış esnadında bisiklet değişiminin tarafında olduğunu söylemiş..Tubular lastikler, daha sert jantlar vs için değiştirildiğini söylemiş ve ufak bir avantaj yaratıyor demiş..

(link)

• Beğen
@x-rayted İtalyanlar bu motor saçmalıklarını o kadar dalga geçilmelerine rağmen hala ortaya atıyorlar :D Cancellara'ya da aynı şeyi dediler millet g!tüyle güldü, buna da aynı şekilde gülünecek. Bisiklette motor var ne demek ya, komediye bak :D Ayrıca Cunego, atak yapsa ne kadar gidebilecekmiş :D Contador'un değiştirmesine gelirsek, bazen sporcular bazı şeyleri takıntı haline getiriyor, bir avantaj sağlamasa bile onun kafasında o değişim ona avantaj sağlıyor diye düşünüyor ve mental olarak daha iyi yarışıyor :)

• Beğen
arkadaslar ilk defa dikkatle bir bisiklet yarisi izliyorum.birseyi anlamadim.cahilligime verin:)dunku etapta pembe mayoyu contador aldi.merak ettigim sey neden etabin birincisine gecmedi pembe mayo?

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@utku bayburt Genel klansmanda en iyi zamana sahip olan bisikletçi taşır pembe mayoyu. Şu an etap lideri Contador olduğu için şu zamana kadar hiç birinci olmamasına rağmen mayo onda ;)

• Beğen
Tepkiler: utku bayburt
Geri